עבור לתוכן

עזרה בבחירת לוח אם - מעבד I5 דור שני. תקציב - עד 1000, לאינטרנט, אופיס וסרטים

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי שתי בקשות:

1. האם מישהו יכול להמליץ על מקום בו יש הסבר פשוט מה ההבדל בין הchipset-ים השונים?

P67, H67,Z68 וכו'...המבחר הזה מבלבל! :)

2. יש לי מעבד I5 מהדור השני שקיבלתי מחבר. אני צריך לוח אם שיתמוך במעבד, בUSB3 ורצוי שגם בSATA3

רצוי גודל לוח סטנדרטי ולא מיני למיניהם...

התקציב מוגבל עד ל-1000, לדעתי זה אמור להיות די והותר (כמובן שלא חייבים לנצל את כולו לכך)

השימוש הינו משרדי בעיקרו (אינטרנט, סרטים, תוכנות אופיס) כך שאין צורך בתוספות מיוחדות או דרישות לא סטנדרטיות.

הערה: אין צורך באפשרויות OC כלשהן.

חג שמח ושנה טובה ומבורכת לכולם,

נדב :yelclap:

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה תקציב ואת תמצית הדרישות.

בגדול ובתמצית. כל ערכות השבבים הללו הן זהות רק שעל חלקן יש מגבלות מלאכותיות:

P67 מאפשרת OC אך לא לנצל את הליבה הגרפית המובנית במעבד.

H67 לא מאפשרת OC אך מאפשרת לנצל את הליבה גרפית המובנית במעבד.

Z68 ללא המגבלות הללו, ובדרך כלל הלוחות המבוססים עליה מגיעים עם שתי טכנולוגית הרחבה Intel Smart Response ו-VIrtu.

כאן המקום לציין שערכת השבבים לבד לא אומרת כלום. יצרן הלוח יכול לנצל את כל מה שמציעה ערכת השבבים ואף להוסיף שבבי הרחבה משלו כדי להוסיף פונקצינוליות נוספת ויכול גם שלא לממש את כל מה שמציעה ערכת השבבים. כך שלוח צריך לבחור לפי המפרט שלו ולא להסתמך על ערכת השבבים שעליה הוא מבוסס.

איזה מעבד יש לך? אם לדוגמה קיבלת מעבד עם מכפלה פתוחה אז כדאי אולי לשקול לוח Z68 כדי שתוכל לבצע OC אם תרצה.

אם יש לך מעבד ללא מכפלה פתוחה או אם אתה יודע שבוודאות לא תבצע OC, אז לוח H67 יהיה המתאים ביותר עבורך. שני לוחות מומלצים הם:

1. H67M-GE של ASrock (או H67-M אם אין לך צורך ביותר משני חריצים לזכרון).

2. BLKDH67BL של Intel.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת.

(ערכתי את הכותרת כבקשתך)

הכוונה במכפלות היא ל2 המעבדים? (גרפי+עיבוד)

Z68 מאפשרת את שני האפשרויות - לא עדיף בכל מקרה ללכת עליה? (או שהיא יקרה הרבה יותר?)

לפי ההסבר שלך אני מניח שסדרת H תיתן לי די והותר לצרכים שלי :)

חג שמח ושנה טובה לכולם!,

נדב.

פורסם

בעקרון הכוונה היא למכפלה של המעבד. אין לך ממש טעם לבצע OC לליבה הגרפית המובנית. OC למעבד תוכל לבצע רק אם יש לך מעבד עם מכפלה פתוחה (סיומת K).

לוח מבוסס ערכת שבבים Z68 כדאי לקנות כאשר:

1. יש לך מעבד עם מכפלה פתוחה ואתה מתכנן OC או רוצה לפחות להשאיר את האפשרות הזאת פתוחה.

2. אתה מעוניין לבצע OC ולהשתמש בליבה הגרפית המובנית.

3. אם יש לך דרישות מסוימת מהלוח והלוחות היחידים שעונים עליהן מבוססים על ערכת השבבים Z68.

בכל מקרה אחר חבל לשלם יותר עבור תכונות שאינך יכול לנצל או שאינך זקוק להן.

פורסם
  • מחבר

שוב - המון תודה!!!

אני אלך על אחד מה-H כאמור

שבוע טוב :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים