עבור לתוכן

2600K רץ במהירות של 4.8GHz ללא הוספת מתח - לא קצת מפתיע?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני כרגע מריץ מעבד 2600K עם מכפלה מומהרת ל 48 (4800MHz כמובן) בבדיקת Prime95 במשך 25 דקות (כן, יש עוד זמן), ללא כל בעיות. זה לא קצת מפתיע?

האם זכיתי בצ'יפ מוזהב (: ?

פורסם

כשאתה אומר ללא הוספת מתח, למה אתה מתכוון, שאתה לא הוספת?

כי אם אתה לא הגדרת מתח הלוח נותן לבד תוספת כשאתה מעלה תדר.

פורסם
  • מחבר

זה לא היה לי מושג!

חשבתי שהתמתח המקסימלי הוא קבוע, וללא הגדרה ידנית, לא יעבור אל מעל....

פורסם

ברירת המחדל היא מתח אוטומטי.

כשהמעבד לא בOC זה על פי הגדרות היצרן למעבד.

כשהמעבד בOC אז הלוח נותן תוספת מתח, וכמעט תמיד יותר ממה שצריך, כי הלוח משתדל לא לקחת סיכון לכשל בגלל חוסר מתח והוא לא יודע כמה המעבד באמת צריך כדי להיות יציב בOC.

פורסם

בדוק את המתח ב-CPUZ בזמן הרצת PRIME95.

פורסם

אל תבצע OC כשהגדרת המתח היא אוטומטית. כפי שנאמר הנטיה של הלוח היא לכיוון מתח יתר (גם לא ב-OC) וככל שעולים בתדר (ו-4.8 כבר מתקרב לגבול העליון של OC למעבדים הללו על קירור אוויר) כך מתח היתר הזה עלול להפוך למסוכן קצת, בייחוד כאשר טכנולוגיית ה-HT פעילה במעבד (יותר טרנזיסטורים פעילים וצורכים אנרגיה).

פורסם
  • מחבר

ווואו!!! כל הזמן לומדים משהו חדש.

איך אפשר לדעת מהו מתח ברירת המחדל במעבדים אלו?

פורסם

אם אתה רוצה לבדוק מה קורה למתח במצב הנוכחי ובמאמץ, בדוק כפי שהציע captaincaveman בעזרת CPU-Z.

כדי להגדיר מתח ידני, כנס ל-UEFI/BIOS, תבטל את ה-OC ותגדיר מתח ידני. לאחר מכן תתחיל להעלות את המכפלה ותוסיף מתח בקפיצות קטנות עד להגעה ליציבות. גם במצב סטוק הרבה פעמים הלוח מספק למעבד מתח יתר, רק שלמעט הבדל של אולי מעלה בפליטת החום וצריכת אנרגיה מוגברת שלא ממש באה לידי ביטוי גם ככה אין בזה סיכון. לעומת זאת ב-OC גבוה מתח יתר עלול בסופו של דבר ממש לגרום נזק למעבד, בטח שלאורך זמן, ולכן לא מומלץ לעבוד בצורה שכזאת.

במעבדי SB עבור OC לצורך עבודה 24/7 לא הייתי ממליץ לעבור מתח של 1.35V.

פורסם
  • מחבר

"

במעבדי SB עבור

לצורך עבודה 24/7 לא הייתי ממליץ לעבור מתח של 1.35V.

"

מעולה! תודה!!!!

פורסם
  • מחבר

כן, עכשיו אני מבין שיצאתי קצת מפגר :silly:

מסתבר שכל ההתפעלות שלי מהיכולות ה"מדהימות" של ה 2600K להגיע למהירות-על ללא הוספת מתח - לשווא היו :bash:

פורסם
  • מחבר

סתם כדי לעדכן, מסתבר שהמתח אליו הגיע המעבד כאשר התדר היה על 4.8GHz, הוא 1.55 וולט מפחידים (!).

[יש לדאוג לשלומו של הצ'יפ?]

במצב זה, המעבד ביצע מה שהבנתי מכונה throttling - שבו התדר הורד ל 3400MHz (מנגנון הגנה?)

מעניין אבל שהטפרטורות הגיעו ל 69 מעלות, ולא כל כך ברור לי למה המעבד throttled את עצמו למטה כאשר הטמפרטורות עוד בתחום זה.

פורסם

רוב התוכנות לניטור הטמפרטורה מראות לא רק את הנוכחית, אלא גם את המקסימלית. האם 69 היתה הנוכחית בזמן שהסתכלת או המקסימלית?

פורסם

1. אתה לא צריך לדאוג לתקינות המעבד.

2. יש מערכת הגנה שמונעת, לפחות מנסה, למנוע מהמעבד להתחמם חימום יתר. היא עושה זאת באמצעות הורדת המכפלה (והמתח) כאשר המעבד מתקרב לטמפרטורת הסף המוגדרת ב-BIOS/UEFI. טמפרטורה של 69 מעלות היא די גבוהה למעבדי SB (רצוי לשמור עליהם מתחת לטמפרטורה של 70 מעלות). אם אתה רוצה, אך אני ממליץ לבחון את הכדאיות וההשלכות שלך זה בכובד ראש, אתה יכול לבדוק מהי טמפרטורת הסף המוגדרת ב-BIOS/UEFI ולשנות אותה לערך גבוה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים