עבור לתוכן

זכרונות 2133 לא מגיעים לתפוקה מלאה על לוח P67

Featured Replies

פורסם

שלום.

בכל פעם שאני מנסה להמהיר את הזכרונות הבאים

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231468&Tpk=F3-17000CL11D-8GBXL

(שמסווגים כ 2133MHz), אני מקבל ריסטרטים מייד בניסיון ל POST.

רצים אחלה על 1600, כאשר הלוח מכוון ל AUTO.

יש כאן יותר עניין לימודי מכל דבר אחר.

באחת התגובות באתר שלעיל, כתב היצרן שיש להפעיל את פרופיל XMP. ניסיון להפעיל פרופיל זה גם לא צלח - ושוב אני מקבל כיבוים במחזוריות, עד שאני חייב לנתק את ספק הכוח.

פורסם

וכיוונת להם את המתח ל-1.5V?

פורסם

אני לא יודע לאיזה תדר אתה מנסה להמהיר אותם , רק רציתי להביא לידיעתך במידה ואתה לא יודע , שהלוח אם שלך יכול לתמוך המהרת זכרונות עד לתדר 1800 מקסימום לפי נתוני היצרן של הלוח אם שלך, אם אתה מנסה להמהיר אותם לתדר יותר גבוה אז בהחלט יכול להיות שהלוח שלך הוא זה שמגביל או לא מצליח להתמודד עם המהרה של הזכרונות לתדר יותר גבוה מ-1800

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע לאיזה תדר אתה מנסה להמהיר אותם , רק רציתי להביא לידיעתך במידה ואתה לא יודע , שהלוח אם שלך יכול לתמוך המהרת זכרונות עד לתדר 1800 מקסימום לפי נתוני היצרן של הלוח אם שלך, אם אתה מנסה להמהיר אותם לתדר יותר גבוה אז בהחלט יכול להיות שהלוח שלך הוא זה שמגביל או לא מצליח להתמודד עם המהרה של הזכרונות לתדר יותר גבוה מ-1800

נתוני היצרן (והנתונים הללו זהים אני חושב לגבי כל לוח P67 אגב)

Main Memory• Supports four unbuffered DIMM of 1.5 Volt DDR3 1066/1333/1600*/2133*(OC) DRAM, 32GB Max- Supports 1GB/ 2GB/ 4GB/ 8GB DRAM size- Supports Dual channel mode

פורסם

מה דגם הלוח?

כשאתה מפעיל XMP יש לך אפשרות לבחור פרופיל?

ניסית להגדיר את המערך באופן ידני (תדר, מתח ותזמונים) ולא להסתמך רק על זיהוי אוטומטי?

מה מופיע בעמודה XMP שבלשונית SPD שב-CPU-Z?

באופן כללי, זה שהלוח מאפשר לך לקבוע את מחלק הזכרון לערך הזה לא מבטיח בהכרח שהכל יעבוד בצורה תקינה. ייתכן שבקר הזכרון (נמצא במעבד) לא מסתדר עם הזכרון הזה. אתה תמיד יכול לנסות לשחרר (להעלות) תזמונים, להוריד מעט את התדר, לנסות להוסיף מתח (אבל אל תעבור מתח של 1.575V) או לנסות להוסיף קצת מתח לבקר הזכרון. כל זה כמובן רק אם אתה ממש "מתעקש" למצות כל אפשרות לעבוד בתדר הזה מכיוון שלתדר הזכרון אין ממש משמעות בפועל (וגם במקרים המאוד ממוקדים שיש לו משמעות היא זניחה) ולכן לא ממש שווה לבזבז זמן ואנרגיה (וכסף) על זכרון העובד בתדר שכזה.

אני באופן אישי הייתי ממליץ לא להתעסק עם זה יותר מדי, כי זה לא שווה את זה, ולהיזהר אם אתה בוחר להוסיף מתח לבקר הזכרון.

פורסם

אנקדוטה קטנה בקשר למהירות זכרונות:

יצא לי לבדוק את ההבדל על המערכת הזו

מעבד i7 2600K

לוח ASUS Maximus IV Extreme-Z

זכרון Corsair Vengeance 8GB Kit DDR3 PC3-15000 כפול 2

כרטיס מסך Gainward GeForce® GTX 580 3072MB Phantom כפול 2, SLI.

כונן SSD OCZ Vertex 3 240GB 2.5 SATA III MLC ככונן מערכת

ההבדל בין 1333 ל1866 ב3DMARK11 על P היה 600 נקודות.

פורסם

נתוני היצרן (והנתונים הללו זהים אני חושב לגבי כל לוח P67 אגב)

Main Memory• Supports four unbuffered DIMM of 1.5 Volt DDR3 1066/1333/1600*/2133*(OC) DRAM, 32GB Max- Supports 1GB/ 2GB/ 4GB/ 8GB DRAM size- Supports Dual channel mode

לא ולא , הם דווקא שונים , תמיד עדיף לבדוק. הלוח אם שהיה רשום אצלך במפרט בהתחלה (של Asus) תמך המהרה עד תדר 1800 , כעת משום מה אני רואה ששינית אצלך במפרט את הלוח לאחד של MSI וגם לא רשמת את הדגם במדויק , אבל לא משנה כי הלוח הזה של MSI אכן תומך המהרת תדר הזכרונות עד ל-2133

פורסם
  • מחבר

כן אתה צודק. מצטער על הבלבול. :kopfpatsch:

בכל אופן, משום מה אני לא מצליח להביא את הזכונות לרוץ במהירות שבהם הם תומכים (2133).

מעניין עוד יותר שפרופיל XMP גם הוא לא מביא להרצתם בהתאם, למרות שהבנתי לפי קריאה בגוגל, שזכרונות אלה דווקא אמורים לעבוד עם פרופיל זה.

פורסם
  • מחבר

אנקדוטה קטנה בקשר למהירות זכרונות:

יצא לי לבדוק את ההבדל על המערכת הזו

מעבד i7 2600K

לוח ASUS Maximus IV Extreme-Z

זכרון Corsair Vengeance 8GB Kit DDR3 PC3-15000 כפול 2

כרטיס מסך Gainward GeForce® GTX 580 3072MB Phantom כפול 2, SLI.

כונן SSD OCZ Vertex 3 240GB 2.5 SATA III MLC ככונן מערכת

ההבדל בין 1333 ל1866 ב3DMARK11 על P היה 600 נקודות.

לאלה מאתנו שלא ממש יודעים כמה הם 600 נקודות ביחס לתוצאה הכללית (כן, אני די הדיוט בעניין), האם מדובר על הבדל משמעותי?

תודה

פורסם

מה דגם הלוח?

כשאתה מפעיל XMP יש לך אפשרות לבחור פרופיל?

ניסית להגדיר את המערך באופן ידני (תדר, מתח ותזמונים) ולא להסתמך רק על זיהוי אוטומטי?

מה מופיע בעמודה XMP שבלשונית SPD שב-CPU-Z?

אם זה גם מאוד חשוב לך, כדאי לך לשקול לעדכן את ה-UEFI. בדרך כלל אני לא ממליץ לעשות את זה אבל מאז הגרסה שלך ועד לעדכנית ביותר יצאו כמה וכמה גרסאות שאמורות לשפר תאימות לזכרונות. זה כמובן לא מבטיח כלום, אבל אם היעד הוא לעבוד עם זכרון 2133Mhz זה לכל הפחות שווה ניסיון.

לגבי 3DMARK11, זה מבחן ביצועים סינתטי. במבחנים האלה באים לידי ביטוי הרבה גורמים שאין להם משמעות אמיתית בפועל. במציאות לתדר הזכרון יש השפעה זניחה (ביישומים מאוד מסוימים וגם אז מדובר על הפרשים של עשרות אחוזים, עד מאה אחוז ויותר, בתדר תמורת אחוזים בודדים של שיפור "ביצועים") עד לא קיימת (בעבודה משרדית, משחקים, ניגון מדיה ושימושים נוספים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים