עבור לתוכן

עזרה באבחון תקלה במחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

אשמח לשמוע רעיונות למקור התקלה שהמחשב שלי חווה.

תיאור התקלה:

מיד כשמדליקים את המחשב מופיעים על המסך פיקסלים בכל מני צבעים. בחלון של ה-Boot כשרואים מידע על המחשב (עוד לפני שעולה מערכת ההפעלה) מתחלפות כל מני אותיות באותיות רנדומליות אחרות.

מספר שניות אחרי שעולה ה-Windows (פעם זה לקח יותר זמן) המסך נהייה שחור לשניה, חוזר ל-Windows ומאותו רגע אי אפשר לעשות יותר פעולות כי הכל תקוע. העכבר עצמו זז ללא בעיה, אבל אם מנסים לפתוח חלון אז זה לא באמת עושה כלום. כל כמה דקות המסך שוב נהיה שחור לשניה ואז חוזר ל-Windows.

בהתחלה חשבתי שהבעיה היא בחימום של המעבד, אבל מדדתי טמפרטורה באחת מהפעמים שכן הצלחתי להעלות את ה-Windows והיא לא הייתה חריגה (שניה אחרי שמדדתי הוא נתקע).

חשבתי גם שזה הכרטיס מסך אבל זה לא מסביר את ההתקעות של החלונות והתוכנות.

מה לדעתכם זה יכול להיות? יש דרך לאבחן את הבעיה בדיוק?

תודה וחג שמח :)

עריכה:

שכחתי לציין שהאווררור של הכרטיס מסך עובד תקין, כנ"ל של המעבד והמחשב נקי מבפנים.

כרטיס המסך הוא NVIDIA 7900GT, מעבר Pentium D 2.8Ghz, לוח אם של GIGABYTE, ספק 500W של Spire.

אין Overcloacking בשום רכיב.

הרצתי MEMTEST ובדיקות על ה-HD, ולא נמצאו תקלות.

פורסם

הפיקסלים הצבעוניים וההבהובים דווקא גורמים לי לחשוב שזה הכרטיס מסך.. תבדוק את זה יותר לעומק.

בכל זאת הכרטיס דיי ישן...

פורסם

אם יש כרטיס מסך מובנה תנסה לעבוד איתו. אם אין אז תנסה להשיג ממישהו כרטיס מסך תקין לטובת הבדיקה.

פורסם

זה דומה מאוד לתקלה של כרטיס מסך

פורסם

אני כמעט בטוח שהבעיה פונה לכרטיס המסך .

יש סיכוי גדול מאוד שהכרטיס גוסס , תנסה להחליף משחה טרמית לכרטיס ( למרות שאני לא מאמין שזה יעזור כבר )

במידה ויש אונבורד תנסה לעבוד משם , או אם יש לך כרטיס נוסף PCIE תעבוד איתו ותעדכן ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים