עבור לתוכן

מהו שוויו של המפרט שלי?

Featured Replies

פורסם

קודם כל אני מצטער אם זה לא בדיוק הפורום לנושא הזה, אבל כאן היה נראה המקום הכי מתאים למודעה.

בעוד כחודש אני עובר לחיפה כדי ללמוד (4 שנים), לכן חשבתי שזה יהיה רעיון טוב למכור את המחשב השולחני שלי מכיוון שלא יהיה בו שימוש בזמן הקרוב-רחוק. ניסיתי לבנות באתרים מחשב כמו שלי אבל לא בכולם היה בדיוק את החלקים שלי או שאם היה הסכום היה מצחיק (יקר יותר ממה שקניתי לפני שנה וחצי).

רציתי לקבל חוות דעת ממכם בכמה אתם חושבים שאני אמור למכור אותו, כל החלקים עדיין עם קבלה ואחריות לעוד כ-שנה וחצי חוץ מהכרטיס מסך שלו יש אחריות לעוד שנתיים וחצי.

אתם מוזמנים לראות את המפרט ב"מפרט מחשב" שלי בצד, יש לציין שהוא גם מגיע עם המסך ו-Windows 7 Home Premium 64bit מקורי, תודה מראש לעוזרים.

פורסם

כעיקרון זה קשה לקבוע חד משמעית מה ערכו, לדעתי הוא סביב ה-2000 שקלים, ללא מסך וה-win.

אמליץ לך לנסות למכור אותו במחיר הגבוה ביותר שאתה חושב שהוא שווה ובמידה ואין קונים, תוריד את המחיר לאט לאט עד למחיר המינימאלי.

מסך תציע למכירה בנפרד.

פורסם
  • מחבר

רק המעבד הכ.מ והלוח עולים יותר מ-2500 אם הם חדשים, תוסיף לזה את כל שאר הדברים ותגיע למשהו בסביבות ה-4 אלף (בלי המסך).

אני יודע ששלי לא חדשים, אבל עדיין זה הגיוני שאני אמכור את זה בחצי?

פורסם

פשוט מאוד- מחשב חדש עם ביצועים זהים, עם חומרה מודרנית יותר יעלה לך לרוב פחות מכ-3000 שקלים ברוב החנויות, שלא נדבר על ההנחות האלה שכרוכות בקניית מחשב. למי אכפת כמה הרכיבים שלך שוים כחדשים כיום? אם אני קונה מחשב חדש, אני קונה אותו מדור החומרה הנוכחי שיש בשוק (במידה ואיני מוגבל מבחינה כספית וכו..) ולא מדורות קודמים.

זאת רק נקודת מבטי, כלומר כמה אני הייתי מוכן לשלם על המפרט הזה (למרות שלא רשום איזה מארז יש לך). זאת הסיבה שרשמתי לך שתנסה למכור אותו במחיר שאתה חושב שהוא מתאים, ובמידה ולא יהיו קונים- תוריד אותו לאט לאט עם הזמן.

פורסם
  • מחבר

יש משהו במה שאתה אומר, אבל חוץ מהמעבד שהוא מהדור הקודם כל החומרה נחשבת "מודרנית"...

אני ישים אותו היום במדור יד שניה, נראה מה יהיה. תודה בכל מקרה :)

פורסם

יש משהו במה שאתה אומר, אבל חוץ מהמעבד שהוא מהדור הקודם כל החומרה נחשבת "מודרנית"...

גם הכרטיס מסך שלך ישן הוא מסדרת 4XX היום יש את 5XX ולפי מה שאתה יכול להבין הלוח אם שלך מגביל מאוד שדרוגים(למעבדים מהסידרה הנוכחית).

פורסם

אני אעשה את זה פשוט מאוד

מעבד - שווה בערך 500

זיכרון שווה 100 ש''ח

לוח אם מכיוון שהוא מהסדרה הבעייתית עם תושבות הFOXCONN שווה 200 ש''ח

מסך שווה 400-500

הרד סיק 100 ש''ח

צורב 50 ש''ח

ספק כח (תיקון כי הספק הוא 40A) שווה 200 ש''ח בגללש הוא לא HIGH END

כרטיס מסך שווה 500 ש''ח למרות שהוא SOC כי הרי כל כרטיסי הGTX460 מגיעים לתדרים האלה בלי בעיה ואפשר להשיג היום 5850 שעדיף

ב600 ש''ח

סופי

2150

שלא נדבר שאם תרצה למכור את הכל בחבילה כנראה שתצטרך להתגמש מעט

פורסם
  • מחבר

אני אעשה את זה פשוט מאוד

מעבד - שווה בערך 500

זיכרון שווה 100 ש''ח

לוח אם מכיוון שהוא מהסדרה הבעייתית עם תושבות הFOXCONN שווה 200 ש''ח

מסך שווה 400-500

הרד סיק 100 ש''ח

צורב 50 ש''ח

ספק כח (תיקון כי הספק הוא 40A) שווה 200 ש''ח בגללש הוא לא HIGH END

כרטיס מסך שווה 500 ש''ח למרות שהוא SOC כי הרי כל כרטיסי הGTX460 מגיעים לתדרים האלה בלי בעיה ואפשר להשיג היום 5850 שעדיף

ב600 ש''ח

סופי

2150

שלא נדבר שאם תרצה למכור את הכל בחבילה כנראה שתצטרך להתגמש מעט

אני לי בדיוק מבין איך עשית את החישובים של כמה כל חלק שווה ואגב הספק הוא 48 http://www.hec-group.com.tw/power_supply/

כמו שזה נראה הייתה צריך להוסיף - "הרכבת חלקים בקניית מחשב חדש - 99 ש"ח", "התקנת מערכת הפעלה - 149", בקיצור זה לא עובד ככה.

כל 460 יכול להגיע לתדרים של הכרטיס הנ"ל עם העלאת מתח וסיכון האחריות, אם כולם היו חושבים כמוך סידרות כמו ה-vapor x, sonic וה-soc לא היו קיימות.

ואגב בשביל הפרוטוקול הוא מגיע ל-880 1730 4320 בלי העלאת מתח.

אני יודע שהמחשב לא הכי מתקדם אבל קצת פרופורציות חברה, קנייה של מחשב חדש עם כל החומרה המודרנית (i5 2xxx, gtx 5xx) מגיע לכמעט 3 אלף רק משילוב של מעבד כרטיס מסך ולוח אם, זה עוד לפני שהתחלנו לדבר על זכרון, ספק, מארז, כונן קשיח וכו'. וזה לא כאילו המחשב הוא עולם אחר לגמרי אולי טוב יותר ב-15% מבחינת ביצועים ו-fps, משהו שמשתמש ממוצע לא ירגיש בו אפילו

אני מרגיש קצת פראייר כשאני רואה אנשים מוכרים מחשב פה במדור יד 2 מפרט כמו שלי אפילו עם כ.מ 5770 ב-3 אלף שקל (בלי מסך כמובן), וזו לא דוגמא אחת מסוימת, ראיתי כמה.

פורסם

זה שהספק נותן בשילוב של שני הריילים 48A לא אומר שהוא מסוגל לתת48A כששני הריילים תחת עומס.

שים לב שרשום מתחת 480W וכידוע A*V=W אז תחלק ב12 (כי אלו הריילים של 12V) את ה480 והופה יש לך 40A

הGTX460 1GB הפשוט של PALIT שהיה לי עשה 900 ליבה בלי העלאת מתח ככה שזה בכלל לא מדד.

אפשר היום לקנות ב3500 מחשב חדש מבוסס SB שעדיף בהרבה על המחשב שלך גם בעוצמה גראפית וגם ביכולת עיבוד .

אני נתתי את דעתי כמישהו שעוסק הרבה ברכיבי חומרה יד שניה - אלו המחירים המקסימליים שאני הייתי משלם

פורסם
  • מחבר

שלא תבין אותי לא נכון, לא באתי לבקר את מה שרשמת, פשוט לא הבנתי מאיפה זה בא.

תודה בכל מקרה על העזרה.

פורסם

אני מרגיש קצת פראייר כשאני רואה אנשים מוכרים מחשב פה במדור יד 2 מפרט כמו שלי אפילו עם כ.מ 5770 ב-3 אלף שקל (בלי מסך כמובן), וזו לא דוגמא אחת מסוימת, ראיתי כמה.

אין לך סיבה להרגיש פראייר.. פנית לפורום של אנשים שנוטים להבין דבר או שניים לגבי מפרטים ומחירים.. בסופו של דבר מרבית האנשים לא באמת יודעים ואפילו לא טורחים לברר בפורומים כמו פה כמה יעלה להם מחשב יד שנייה..

ולכן - הכל עניין של היצע וביקוש - תציע אתה גם 3000 שקל.. אולי מישהו יקנה.. כיף לך.. לא יקנו? תוריד קצת וכך הלאה..

בסופו של דבר אתה יוצא מרוויח בכל מצב.. כי למכור זה עדיין עדיף על מה שרב האנשים עושים היום כיום וזה פשוט להיפטר מהמחשב בפחי הזבל..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים