עבור לתוכן

האם יש יתרונות לא לצלם ברזולוציה מקסימלית?

Featured Replies

פורסם

האם יש יתרונות לדוגמא לצלם ב10MP ולא ב14MP המקסימליים, מבחינת הגודל 10 מספיק לי (בכל מקרה התמונות רק למסך מחשב)

אני יודע שיש את העיניין של עיוות בקצוות, אבל לדעתי זה די מינורי, האם חוץ מזה עדיף להוריד קצת MP? (מדובר בפנסוניק TZ18, לא חיישן ענק או משהו)

פורסם

ייתכן שתרוויח זמן המתנה קצר יותר בין תמונות כיוון שיהיו פחות נתונים לכתיבה.

חוץ מזה אני לא רואה סיבה לעשות זאת.

לא הבנתי מה כתבת על עיוות בקצוות. למה שיהיה עיוות ?

פורסם
  • מחבר

זמן כתיבה לא עקרוני גם, אני יותר בכיוון של איכות תמונה.

ובקצוות של התמונה\חיישן בדרך כלל יש עיוותים קלים אאל"ט

פורסם

עד כמה שאני מבין ובדקתי, התשובה היא כן ולא.

לא במצלמה מרובת מגהפיסקלים, כי כמו שאמרו לפניי, אין שם יתרון בניצול חלקי של החיישן. (התמונה פשוט תשתמש בחלק מהחיישן במקום בכולו)

במצלמות חדשות מסוימות, הורידו את כמות המגהפיקסלים, ושיפרו את התוכנה. אבל ההבדל הגדול הוא בחיישן עצמו. כאשר משתמשים בטכנולוגיה הנוכחית שיכולה להוציא (לדוגמא) 16-18 מגהפיסקלים, לייצור חיישן עם פחות פיקסלים, ניתן לשפר את הרגישות באופן משמעותי - אם מכוונים לכך.

לכן בדגמים מסוימים, המצלמות היורשות הן עם פחות מגהפיקסלים, אבל התמונה שלהם איכותית ונקייה יותר. והן גם טובות יותר בתנאי אור קשים.

מקווה שעזרתי.

פורסם

שמעתי שבמצלמות מסויימות זה מוריד קצת מהרעש ב-ISO גבוה.

פורסם

לא במצלמה מרובת מגהפיסקלים, כי כמו שאמרו לפניי, אין שם יתרון בניצול חלקי של החיישן. (התמונה פשוט תשתמש בחלק מהחיישן במקום בכולו)

זה לא נכון!

כשאתה לוקח מצלמה שהמקסימום שלה הוא X מגה פיקסל ומצלם איתה בהגדרת גודל קטנה יותר, אתה לא משתמש "רק בחלק מהחיישן"! אחרת זה היה עושה קרופ לתמונה... אתה עדיין משתמש בכל החיישן, ולכן עדיין "סובל" מאותן תופעות שיש לעדשות מסויימות בקצוות (וזה בכלל קשור לעדשה ולא לחיישן). זה שאחר כך המעבד של המצלמה מקטין את התמונה - זה נטו הפסד איכות טכנית מבחינתך. היתרון היחיד (!) של פעולה כזאת היא קבצים קטנים יותר, שיותר מהיר להעביר אותם למחשב והם תופסים פחות נפח... וואו ::)

שמעתי שבמצלמות מסויימות זה מוריד קצת מהרעש ב-ISO גבוה.

אני לא מכיר שום תופעה כזאת.

למעשה זה הפוך, בתצוגה על גודל ספציפי, בהנחה ששתי התמונות זהות בשאר הנתונים (כולל נתוני השטח), התמונה הגדולה יותר במקור תיראה כנראה טוב יותר, מהסיבה הפשוטה שהיא לצורך העניין מוצגת בזום של 20% לעומת התמונה הקטנה יותר שמוצגת ב-50%. המספרים שרירותיים לצורך הדוגמה כמובן.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה, אז כנראה מיותר ואני אשאר ב14MP וזהו

פורסם

במצלמות חדשות מסוימות, הורידו את כמות המגהפיקסלים, ושיפרו את התוכנה. אבל ההבדל הגדול הוא בחיישן עצמו. כאשר משתמשים בטכנולוגיה הנוכחית שיכולה להוציא (לדוגמא) 16-18 מגהפיסקלים, לייצור חיישן עם פחות פיקסלים, ניתן לשפר את הרגישות באופן משמעותי - אם מכוונים לכך.

לכן בדגמים מסוימים, המצלמות היורשות הן עם פחות מגהפיקסלים, אבל התמונה שלהם איכותית ונקייה יותר. והן גם טובות יותר בתנאי אור קשים.

זה נכון, אבל זה לא קשור.

זה גם לא קשור "לשיפור של התוכנה".

זה קשור באופן ישיר לצפיפות הפיקסלים על החיישן. קח חיישן בגודל נתון. דחוס עליו 20 מיליון פיקסלים וקיבלת "איכות X". דחוס עליו רק 10 מיליון פיקסלים וקיבלת "איכות Y".

בהגדרה, Y תהיה תמיד טובה יותר מ-X, בהינתן שתי מצלמות מאותו דור, עם אותו מעבד תמונה וכמובן אותה אופטיקה וכו' - ברמת הפיקסל.

יש דיונים וויכוחים רבים לגבי איכות התוצר הסופית (כי בכל זאת X מגיע עם פי-2 גודל, ולכן אחרי נורמליזציה אתה מסתכל עליו ב-50% זום לעומת 100% של Y) , אבל ברמת הפיקסל - אין ספק שצפיפות פיקסלים נמוכה יותר זה יותר "טוב".

אבל אין קשר בין זה ובין לקחת מצלמה קיימת ופשוט להגדיר לה שתשמור את הקובץ בגודל קטן יותר.

כל מה שזה עושה, זה לקחת את הקובץ הסופי ולעשות לו RESIZE. אתה יכול לעשות את זה גם במחשב...

פורסם

למעשה זה הפוך, בתצוגה על גודל ספציפי, בהנחה ששתי התמונות זהות בשאר הנתונים (כולל נתוני השטח), התמונה הגדולה יותר במקור תיראה כנראה טוב יותר, מהסיבה הפשוטה שהיא לצורך העניין מוצגת בזום של 20% לעומת התמונה הקטנה יותר שמוצגת ב-50%. המספרים שרירותיים לצורך הדוגמה כמובן.

לא חשבתי על זה ממש, אבל אתה כנראה צודק.

פורסם

רק לשם הדיוק,

יש מימושים של דברים כאלה גם במצלמות consumer. זה נקרא PIXEL BINNING.

אתה יכול להרוויח טווח דינמי / רגישות במידת מה על חשבון רזולוציה.

(יש לזה סייגים, וזה לא הכי רלוונטי לדיון הזה. אבל קיים, לידיעתך)

פורסם

אצלי במצלמה על מנת לצלם בISO 3200 המצלמה מגבילה את כמות הפיקסלים בצילום ל3MP. (ניקון S560)

זה אחד היתרונות אם אתה במקום חשוך אבל לא יכול להשתמש בפלאש.

פורסם

המצלמה שלך היא מצלמת P&S קומפקטית.

ואם היא מורידה לך את כמות הפיקסלים בשביל לצלם ב-ISO גבוה יותר (לא ברור למה אבל מילא) , אז זה לא יתרון אלא חיסרון... מצד שני, ISO 3200 ב-P&S זה לא ממש משהו שימושי בכל מקרה.

פורסם

זה פיצ'ר נחמד מאוד.

החיישן לא מגיע ל3200. אז הוא עושה binning, כי 3MP זה עדיין נהדר להדפסה סטנדרטית.

אני עצמי השתמשתי בזה כשאין לי מספיק אור, מצלם בחסר של 2 סטופים ומחזיר אותם אח"כ בעיבוד. זה לא רע, וזה בטח עדיף על אין-תמונה.

פורסם
  • מחבר

עדיף מאין תמונה, אבל עדיין הרעש..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים