עבור לתוכן

כמה שאלות על מחשב נייד והסוללה שלו, אשמח לעזרה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, מה שלומכם?

לאחרונה רכשתי מחשב נייד בפעם הראשונה ויש לי מספר תהיות שלא הצלחתי למצוא להם תשובה חד משמעית, אשמח אם סוף כל סוף זה יובהר לי. (אפילו חיפוש אינטנסיבי בגוגל לא עזר, הייתם מאמינים?)

אז כך:

1. שאלה בנוגע לסוללה של המחשב הנייד, כבר הבנתי שיש תאריך תפוגה ואין מה לעשות בנוגע לזה, בסופו שך דבר היא תמות. שאלתי היא האם לאחר שהיא כבר נשחקה לחלוטין (כבר לא נטענת בכלל, נשארת על 0%, נטענת אבל נגמרת אחרי 5 דקות וכדומה...) עדיין אני יכול להשתמש בה? זאת אומרת להשאיר את הסוללה הגמורה מחוברת ואת המחשב עצמו מחובר לחשמל באופן קבוע.

2. שאלה זו קשורה לשאלה הראשונה האמת, קראתי שהסוללה משמשת כמגן מפני נפילות מתח או משהו כזה שיכולות לגרום לנזק משמעותי למחשב עצמו. עכשיו במקרה הנ"ל שהסוללה כבר גמורה לחלוטין, מתה ועדיין מחוברת למחשב, האם היא עדיין מתפקדת כמגן מפני אותן נפילות מתח והבעיות האחרות? או שלמעשה אם אני משאיר את הסוללה מחוברת למחשב כשהיא מתה והמחשב מחובר לחשמל אז בעצם הוא לא מזהה אותה או מכיר בה - ואז זה יוצר מצב זהה למחשב שמחובר לחשמל ללא סוללה.

בעיקרון, אין לי צורך לפעול על סוללה כי אני תמיד ליד מקור חשמל לכן המטרה שלי היא שגם לאחר שהסוללה תמות, להשאיר אותה מחוברת למחשב ולפעול על חשמל באופן קבוע, ולכן שאלתי את שתי השאלות הראשונות, אני לא רוצה שהמחשב ינזק עקב חיבור הסוללה בעודה כבר גמורה לחלוטין יחד עם חיבור קבוע לחשמל.

3. שמתי לב שהמחשב מתחמם יותר כשהוא מחובר לחשמל מאשר כשהוא פועל על סוללה, אני מנחש שזה בגלל שהוא בעצם מטעין את הסוללה, קראתי שמן הסתם התחממות של המחשב בסופו של דבר יכולה לפגום ברכיבים שלו, אז השאלה היא - האם זה בכלל בריא להשאיר אותו מחובר לחשמל באופן קבוע ? (בגלל ההתחממות וכדומה...)

בדקתי באמצעות תוכנה ומצאתי שהטמפרטורות של שני ה-core במצב ממש מאומץ מגיעות ל70c , האם זה טמפ' שכבר מסוכנת למחשב?

אלה בעצם הדברים שמטרידים אותי ולא הצלחתי למצוא להם תשובה חד משמעית באינטרנט, אני מאוד מאוד מאוד אודה לכם אם תוכלו לשפוך קצת אור על כל זה, ואם תוכלו להסביר את זה בפירוט זה בכלל יהיה מצוין (אני לא בדיוק מומחה בכל זה)

תודה מראש! (ותודה על הסבלנות אם באמת מצאתם קראתם את כל הפוסט הארוך הזה)

פורסם

1. לרוב אין עם כך שום בעיה, גם אם הסוללה מתה לחלוטין. במקרים נדירים, סוללה מתה יכולה לגרום לבעיות (תקיעות או מחשב שלא נדלק בכלל).

2. מה המשמעות של "מגן מפני נפילות מתח"? אם יש נפילת מתח, והסוללה מתפקדת, המחשב לא ייכבה, אלא יעבור לעבוד על סוללה. אם הסוללה מתה לחלוטין (כלומר לא מחזיקה אפילו שניה), אז זה שקול למצב שבו אין סוללה. הסוללה לא מגינה מפני נחשולי מתח.

3. סביר יותר להניח שהסיבה אחרת. כשהמחשב רץ על סוללה, רכיבי ליבה, כגון המעבד והשבב הגרפי פועלים במהירות נמוכה יותר, כדי לחסוך בחשמל. לכן הם גם מתחממים פחות. אם המחשב מתוכנן טוב, ומערכת הקירור טובה, אין סכנה בהשארתו מחובר ופועל תמיד. במקרה שלך, 70C במאמץ כבד ממש לא נשמע גבוה, אז אני לא רואה סיבה לדאגה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות :)

לגבי מס' 2, קראתי שאחת הסיבות שלא מומלץ להשאיר את המחשב מחובר לחשמל ללא סוללה כלל היא שבמקרה של הפסקת חשמל המחשב יכול לקרוס או ליפול ואז זה יכול לעשות נזק רציני, וכנראה הסוללה מונעת את זה (?). אז במובן הזה סוללה גמורה חסרת כל חשיבות?

בכל זאת יש את האפשרות לבעיה שציינתי במקרה שהסוללה שמחוברת גמורה? מבחינתי לא ממש איכפת לי אם הסוללה תחזיק את המחשב פועל במקרה של הפסקת חשמל, מה שאני רוצה לוודא זה האם בכל זאת תהיה את האפשרות לקריסה וכתוצאה הנזק למחשב אם הסוללה שמחוברת גמורה.

פורסם

זה לא יעשה נזק רציני יותר מאשר למחשב רגיל שנכבה עקב הפסקת חשמל.

אם הסוללה גמורה והחשמל נופל, מה נראה לך שיקרה למחשב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים