עבור לתוכן

צריך המלצה לזכרון DDR2

Featured Replies

פורסם

אני המלצה על זיכרון DDR2 800MHZ

2gb

לוח אם: ASUSP5BDELUXE

אני כרגע אם זכרון 1 של GeIL CL5-5-5DDR2800 :evo one dbt geil 2gb ddr2 800mhz

הבנתי שצריך להתאים את הזכירון לפי המתח שיש לי בזיכרון הנוכחי אבל איך אני בודק את המתח של הזיכרון המקורי,

אני כרגע באוורקלוק Q9300 2.50GHZ@3.30

ככה שאני צריך זיכרון שיהיה טוב לאוברקלוק.

תודה

פורסם

את המתח של הזכרון אתה בודק באתר היצרן לפי דגם הזכרון שאותו תוכל למצוא בעזרת CPU-Z בלשונית SPD.

אם אתה לא מוצא פרטים על הדגם אז בעמודת ה-SPD בחלון התוכנה הנ"ל יפורט לך פרופיל הזכרון. רוב הזכרונות DDR2 800 עובדים במתח של 1.8V.

פורסם
  • מחבר

באתר יצרן וגם בCPU-Z רשום 1.8

800MHz C5 / C6 : 1.8V

800MHz C4 : 2.0V

כמו שאמרת

פורסם

באיזה תדר עובד הזכרון שלך עכשיו תחת OC? האם הוספת לו מתח?

בעקרון כל זכרון DDR2 800 במתח של 1.8 יתאים (כשזה מגיע ל-OC אבל אין שום בטוחה כמובן אם אתה מעלה את התדר ו/או המתח). לתזמונים אין ממש חשיבות רק שאם יש הבדלים, תצטרך להגדיר ב-BIOS את המערך לפי המכנה המשותף הנמוך ביותר. גם אם לאחר ההוספה המערכת עולה ללא שום בעיה, אני בכל מקרה הייתי ממליץ לך להיכנס ל-BIOS ולוודא שהכל מוגדר כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

יש לי מחשב ישן אם 2GB DDR 2 800MHZ

אבל CL6 וגם 1.8 מתח

אז ניסיתי את מה שאמרת לי

ובלי אוורקלוק המחשב עולה, ואם אוורקלוק הוא לא מעלה לי את המחשב

עשיתי שזה יהיה על CL5 בביוס ומתח לא נגעתי וזה לא עולה.

הזיכרון הישן הוא ‏DDR2 800Mhz‎ - ‏2GB Kingston Value‎

זה קצת מפחיד עכשיו שאני צריך למצוא זיכרון שיעבוד לי אם OC

דרך אגב מה יותר טוב CL 4 5 או 6

פורסם

לתזמונים אין משמעות והשפעה על הביצועים.

דבר ראשון תיכנס ל-BIOS ותוודא שהמערך מוגדר על-פי המכנה המשותף הנמוך ביותר ותריץ בדיקה עם Memtest כדי לוודא יציבות.

לאחר מכן תתחיל ב-OC בקפיצות קטנות החל מהסף שבו עליך להעלות את התדר של הזכרון מעל ל-800 (או 400 תלוי איך זה מוצג ב-BIOS) בשלב הזה תעלה בהדרגה ותנסה גם להוסיף קצת מתח אם אתה מגיע לחוסר יציבות.

לחילופין או בנוסף, תתקין רק את הזכרון ה"חדש" ותנסה לבצע OC. כשאתה מגיע לערכי ה-OC תריץ בדיקה עם Memtest כדי לוודא שהזכרון יציב. כך תוכל לבדוק מהי מגבלת הזכרון תחת OC.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לעשות מה שאמרת לי להתחיל מהתחלה מהרגע שעולה המהירות בזיכרון מ800MHZ אבל זה לא עולה לי גם ב 798 MHZ ,

איך שאני מגדיר את כל ההגדרות לOC זה לא עובד,

אני חושב שאני פשוט יפטר מהזיכרון שיש לי עכשיו ויקנה מערך חדש 2X2 GB על מנת לא להסתבך אם ההתאמה, אני לא יודע על איזה זיכרון אני אפול אז אני לא אקח סיכון.

חשבתי כבר על כמה מוצרים

‎2x2GB G.Skill PI Black Edition Dual Channel ‎

http://gskill.com/products.php?index=167

או

2x2GB Corsair XMS2 CL5

http://www.corsair.com/twin2x4096-6400c5c.html

שניהם עולים 350 שח בKSP

על איזה כדאי ללכת?

ואם אתם מכירים קיט יותר טוב בסביבות 350 שח אשמח לשמוע.

תודה

פורסם

אם ב-OC תדר הזכרון עולה מעל ל-800 אז החלפת הערכה לא בהכרח תעזור.

הנתונים שעל הזכרון הם הנתונים שבהם הוא נמצא כעובד בצורה יציבה על-ידי היצרן. כל חריגה מהם (בעיקר כאשר מדובר על תדר גבוה יותר או תזמונים הדוקים יותר) טומנה בחובה אפשרות של חוסר יציבות. בדרך כלל אם ה-OC אינו גבוה מדי אז הסיכוי לחוסר יציבות הוא נמוך, או שניתן לשחק עם התזמונים והמתח כדי להשיג יציבות, אבל אין כל בטוחה.

משהו מוזר עם הזכרון DDR2 שהוספת. אם הוא אינו עובד בצורה יציבה אפילו בנתונים שבהם הוא נבדק ונמצא כיציב על-ידי היצרן ייתכן שהוא תקול.

לגבי הזכרונות, ההמלצה היא כמו תמיד, קנה את הזכרון הזול ביותר מיצרן מוכר שעונה על הצרכים שלך. אין טעם לקנות זכרון יקר כך סתם ללא סיבה, והייתי אף מוסיף ואומר שפחות מומלץ לקנות זכרון עם גוף קירור גבוה (עלול להתנגש עם גוף הקירור של המעבד).

אם אתה יודע לחשב את התדר והתזמונים שבהם נמצא הזכרון תחת ה-OC קנה זכרון בהתאם. כלומר, אם התדר גבוה מ-800 ואתה רוצה להקטין למינימום סיכוי של אי יציבות, קנה זכרון שנבדק כעובד בצורה תקינה בתדר של 1066. אם זכרון בתדר 800, אז לדעתי קנה זכרון זול יותר, ואין שום צורך לקנות דווקא ערכה, אתה יכול באותה מידה לקנות 2 מודולים זהים בנפח של 2GB שנמכרים בנפרד.

לדוגמה, GB Mushkin Value HS או 2GB G.Skill Blue HS‎. פשוט 2 יחידות כאלה במקום אחת.

פורסם
  • מחבר

לגבי גוף קירור אין לי בעיה איתו יש לי קירור למעבד H100 ככה שיש מספיק מקום

ולגבי התדר, כרגע שאני בOC התדר גבוה מ800

אם אני אקנה זיכרון במהירות 1066 מה שהלוח שלי לא תומך אז הוא יזהה לי אותו כ 800mhz

וברגע שאני יהיה באוורקלוק מהירות הזיכרון לא תשפיע עליו כי הזיכרון יודע לעבוד ב1066 זה יעבוד ?

פורסם

כפי שכתבתי. הנתונים שמופיעים במפרט הזכרון הם הנתונים שבהם הוא נבדק ונמצא כעובד יציב על-ידי היצרן. כלומר, בנתונים הנ"ל מובטח לך שהוא יעבוד בצורה יציבה (אלא אם כן הוא תקול כמובן). בכל נתון אחר, בייחוד כאשר דוחפים את הזכרון מעבר לנתונים הללו, שום דבר לא מובטח אם כי רוב הרכיבים יכולים לעמוד ב-OC קטן ללא בעיה (לפעמים יש צורך לשחרר תזמונים ולהעלות מתח כדי להגיע ליציבות).

כאשר מתכננים OC ויודעים מה היעד ניתן לחשב מהם הנתונים שבהם יעבדו כל הרכיבים, וכך לקנות רכיבים מתאימים שהסיכוי שיגבילו את ה-OC למעבד הוא נמוך. במקרה הזה אם ב-OC הרצוי לך הזכרון עובד בתדר הגבוה מ-800 (כאן תלוי כמה גבוה יותר) ואתה רוצה לוודא עד כמה שאפשר שלא הזכרון יהיה זה שיגביל אותך ב-OC, אז קניית זכרון 1066 היא בהחלט רעיון ששווה לבחון אותו.

יחד עם זאת, רוב זכרונות ה-800 יאפשר לך כנראה את ה-OC המדובר, הרי אתה עשית אותו עם זכרון 800. כנראה שהזכרון הנוסף שהוספת אינו תקין לגמרי או שהוא ספציפית רגיש מאוד ולא ממש מתאים ל-OC. לכן הייתי ממליץ לך לקנות מודול 2GB נוסף ולנסות בשילוב עם הקיים שלך. יחסוך לך כסף בטווח הקצר וגם הארוך. הרי אם המודול החדש גם הוא לא ממש מאפשר OC מסיבה כלשהי (סיכוי נמוך, אך קיים) אז חסכת לעצמך קנייה מיותרת של שניים כאלה.

פורסם
  • מחבר

הלכתי על

‎2x2GB Kingston HyperX CL5 Dual Channel‎

מKSP חיברתי אותם יחד עם הזיכרון שיש לי והכול עובד טוב ויפה עם OC

עכשיו פירמטתי את הווינדוס כי היה לי 32 BIT אז עכשיו יש לי 64

אבל בהגדרות של המחשב רשום לי :

6GB (5GB USABLE)

למה הוא לא מצליח לעבוד אם 6 GB?

תודה

[table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

פורסם

תמיד חלק מהזכרון מוקצה לרכיבי חומרה. תפתח את ה-Resource Monitor ותבדוק כמה זכרון מוקצה לרכיבי החומרה.

כדאי גם לבדוק:

אם לא, Start>Run>msconfig שם בחר בלשונית Boot>Advanced Settings ותסיר את הסימונים מתיבות הסימון Maximum Memory ו-Number of Processors אם מסומנות. בסיום תפעיל את המחשב מחדש.
למרות שיותר סביר להניח שבמקרה שלך פשוט מדובר על זכרון המוקצה לרכיבי המערכת.
פורסם
  • מחבר

בדקתי איך שאמרת לי ועדיין רשום לי שמותקן 6 ומנוצל רק 5 ג'יגה

הינה תמונה אולי אני לא קורא נכון את התרשים:

unledpks.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים