עבור לתוכן

התייעצות לגבי לוח אם של אינטל DG41RQ

Featured Replies

פורסם

בשיבה לא כל כך טובה, נשרף לי הלוח אם,

אני מתכוון לקנות מחליף בTMS וכרגע למעבד שלי, E8400,

יש להם רק את אינטל DG41RQ,

האם זה לוח אם סביר או שעדיף לחכות עד לאחר החג ולקנות אחר?

פורסם

אי אפשר לענות לך כי לא ציינת מהן הדרישות שלך מהלוח.

נתחיל מזה שאם אתה מתכנן OC אז זה לא הלוח בשבילך כי ב-BIOS שלו למיטב ידיעתי אין בכלל אפשרויות ל-OC.

אם אתה לא מתכנן OC תעבור על המפרט שלו ואם הוא עונה על כל הדרישות שלך אז הרי שהוא בסדר.

פורסם
  • מחבר

לא מתוכנן OC,

וגם יש לי כרטיס מסך וקול נפרדים,

החשיבות שלא יאט לי את המחשב ויהיה אמין. (נשרפו לי שלוש לוחות אם בחמש שנים)

פורסם

לוח-אם אינו רכיב שיש לו "ביצועים" וככזה הוא לא יאיט את המערכת שלך ולא יאיץ אותה. הוא רק התשתית שמאפשרת לכל הרכיבים שבו לתקשר ביניהם.

אני לא אומר את זה כניסיון לקנטר, אבל אם שלושה לוחות-אם התקלקלו לך במהלך 5 שנים, ייתכן שמשהו שאתה עושה או בסביבת או ברכיבי המערכת (ספק כוח לדוגמה) אינו תקין או מיטבי. לוח תקול אחד זה מקרה, שניים זה כבר מחשיד אבל עדיין בגדר מזל רע, שלושה לוחות בדיוק באותה מערכת בתקופה קצרה יחסית זה כבר מעורר חשד.

הייתי גם ממליץ לך לראות מה אתה יכול למצוא ביד-שנייה מבחינת לוחות לתושבת 775.

פורסם

בכל זאת הייתי מנסה לבדוק אם יש איזה גורם שיכול להיות אחראי לתופעה, כי שלושה לוחות בחמש שנים זה לא נשמע כמו צירוף מקרים או מזל רע טהור.

הייתי בודק את תקינות מערכת החשמל בבית ובייחוד בחדר שבו נמצא המחשב (הארקה למשל). אם המערכת מקוררות כמו שצריך (זרימת אוויר במארז, מארז נקי וכדוגמה) וכל גורם אחר אפשרי שכרגע אולי לא עולה בדעתי.

אם נקח את המקרה האחרון כדוגמה. איך בדיוק בודדת את העניין לכך שהלוח הוא זה שלא תקין? האם קדמו לכך פעולות כלשהן מצידך (החלפת חומרה לדוגמה)?

פורסם
  • מחבר

מקורר ונקי, אין לי מושג לגבי מערכת החשמל.

שתי מעבדות אמרו שזה הלוח.

פורסם

אוקיי. אז כרגע אין לי רעיון או השערה לתופעת הלוחות התקולים מלבד בעיות במערכת החשמל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים