עבור לתוכן

צריך עזרה, יש בעיית התחממות של לוח אם ומעבד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בעיה מוזרה של התחממות במערכת. צירפתי תמונה של HWmonitor לאחר שעתיים משחק בBFBC2.

האם זה הגיוני טמפ. של 127 מעלות?

מה עשיתי לא נכון?

המארז AC 690 2 Advanced עם 3 מאוררים כרגע

קירור מעבד SCYTHE MUGEN 2, היום פירקתי אותו ושמתי משחה טרמית של ZALMAN מחדש.

שום דבר לא עבר OC

תגידו אם אתם צריכים נתונים נוספים.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

ד"א זה מה שיש לי במנוחה

פורסם

נראה לי משהו לא נכון עם קריאת הטמפרטורות , אני במקומך הייתי בודק עוד בעזרת תוכנות אחרות כדי לראות האם יש הבדלים , תוכנות כגון AIDA 64 ו-RealTemp , ולא אחרי משחק אלא במאמץ מלא עם OCCT

פורסם

יכול להיות 1 מהדברים הבאים:

*תוכנה שמתחרפנת בקריאה - תבדוק עם תוכנה אחרת(כפי שהציעו מעלי^^) ותריץ מאמץ עם OCCT

אם הטמפ' לא עוברת את ה60 מעלות במאמץ ממושך(כחצי שעה) וצונחת בחזרה לאיזור ה30 לאחר סיום המאמץ -אז הכל תקין.

אם אתה רואה שהטמפ' מטפסות באופן חריג לאחר מאמץ ממושך(עוברות את ה60) ובסיום הבדיקה לוקח למעבד הרבה זמן "להתאושש" ולרדת לטמפ' המנוחה שהראת, סימן שמשהו לא הותקן כהלכה

*באגים בביוס- בלוח שלי(ASUS P8P67) שמורכב באותו המארז עם אותו הקירור, הטמפ' די מיוצבות על 35-45 בשימוש השוטף.

לעיתים אני נתקל בתופעה שאחת הליבות של המעבד "תקועה" על טמפ' חריגה ביוחד - כמו68 מעלות :bash: כמובן איתחול מחשב פתר את הבעיה והתופעה הפסיקה מאז עידכון הביוס האחרון..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

הרצתי טסט של OOCCT, מצרף תוצאות, וגם התוצאות של AIDA64.

עדיין הטמפרטורה של מעבד בסביבות 80 מעלות.

אשמח אם תתנו חוות דעת על התוצאות שקיבלתי.

פורסם
  • מחבר

ממשיך עם התוצאות

פורסם

פותח התרד הטמפ' הנ"ל לא הגיונית זה קריאה לא נכונה של חיישן..

מעבר לזה הטמפ' תקינות :xyxthumbs:

פורסם

הקריאה של הטמפרטורה לא תקינה , תשים לב בתוצאות של OCCT שהוא מראה לך אוברקלוק לא הגיוני בכלל 22000mhz.

פורסם

תפעיל מחשב, תתן לו לנוח 10 דקות, תפעיל CORE TEMP (הורדה מהלינק http://www.alcpu.com/CoreTemp/ )

תפעיל OCCT ותראה מה המקסימום שהתוכנה מראה לך.

תסגור את OCCT לאחר רבע שעה, ותמדוד כמה זמן לוקח למחשב לחזור לטמפ' הקרובות לטמפ' המנוחה.

במצב תקין, אתה אמור לראות ירידה דרסטית בטמפרטורות בשניות הראשונות שבהן סגרת את OCCT

במצב לא תקין, אתה תראה טמפ' גבוההות והתאוששות איטית כתוצאה מהתקנה לקוייה או חיישן שמזייף ועידכון ביוס יכול לעזור פה, תבדוק באתר היצרן.

פורסם
  • מחבר

CyAn1de

עשיתי כמו שאמרת, מצרף תוצאות של CORETEMP.

כמו כן עידכנתי כל דרייברים של הלוח מאתר היצרן, חוץ מBIOS כי פשוט אין שם.

למרות שטמפ' חוזרת לרמה של מנוחה (40) תוך חצי דקה, עדיין במאמץ היא מגיע ל82 מעלות, שלדעתי קצת הרבה.

יש לי כמה שאלות:

שמעתי שכיבוי הHT מאפשר הורדה של כמה מעלות, האם זה רלוונטי במקרה שלי, ואם כן איך עושים את זה?

למה OCCT מראה שיש לי OC ל-15537MHZ ?

פורסם

אתה לא יכול לכבות HT כי פשוט אין לך.

תדר עבודה של המעבד תבדוק עם התוכנה CPUZ

ללא מאמץ על המעבד אתה אמור לראות תדר מעבד בערך 1600 מגה הרץ ובזמן מאמץ 3300 ואף יותר (אם הטורבו בוסט דלוק).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים