עבור לתוכן

הוספת זיכרון DDR3 ללוח אם GIGABYTE P55-UD3

Featured Replies

פורסם

יש לי 4 ג'יגה זיכרון ואני רוצה להוסיף עוד 4

המפרט המלא מופיע בצד

המודל של הזיכרון שלי הוא

CM3X2G1333C9

לפי מה שחיפשתי לא ניתן להשיג עוד כזה.

איזה זיכרון כן כדי לי לקנות שיתאים ויעבוד טוב ביחד?

מה מונע ממני להתפנק לי עם 16 ג'יגה של זיכרון במחיר הזה ? ?

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3081

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את דגם לוח האם וסוג הזכרון (DDR3 לדוגמה).

קרא גם את סעיף 6.3 של הסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות כדי ללמוד מהם המשתנים שיש להתחשב בהם בהוספת זכרון לזכרון קיים.

מה מונע ממני להתפנק לי עם 16 ג'יגה של זיכרון במחיר הזה ? ?

כנראה ששום דבר בתנאי שיש לך תועלת בכזה נפח של זכרון. אם אין לך תועלת, הרי זה די בזבוז (כנ"ל אגב לגבי ה-8GB או כל נפח אחר שאין בו צורך בהתאם לשימושים).

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון להתקין VMWARE ועליו כמה וכמה מערכות וירטואליות לבדיקות של דברים

תכננתי לקנות קיט של 8 ג'יגה אבל הקיט 16 ג'יגה הזה של קינגסטון קורץ לי

מה הקאץ במחיר הזה? אני לוקח סיכון מסוים אם אני קונה את זה?

האם הוא מתאים ללוח האם ולמעבד ?

פורסם

למה אתה חשוב שיש פה סיכון או קאץ'? וכן, הוא יתאים ללוח שלך.

לגבי הנפח. אם כל המכונות הוירטואליות (יותר מ-3-4) ירוצו במקביל אולי נפח של 8GB ומעלה יהיה נחוץ או לפחות שימושי. אם מדובר במכונות שירוצו כל אחת בנפרד (או 2-3 לכל היותר במקביל) לדעתי אין צורך ב-16GB של זכרון, אבל אתה מכיר את דפוסי השימוש שלך טוב ממני.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שיש סיכון/קאץ כי הקיט 16 ג'יגה הזאת עולה כמו קיט של 8 ג'יגה של שאר החברות

וכי אין שום קיט 16 ג'יגה במחיר דומה לזה או אפילו מתקרב

פורסם

אתה יכול לקנות היום מודול 1x4GB בודד במחיר של כ-100-120 ש"ח. 4 כאלה יעלו 400-500 ש"ח ולכן ה"ערכה" (מדובר בסך הכל על קנייה של 4 מודולים של 4GB) הזאת לא חריגה מבחינת מחיר.

תמיד תמצא זכרון יקר יותר וזול יותר. ברוב המקרים, למעשה כמעט תמיד, אין ממש סיבה לקנות את הזכרון היקר יותר כשיש מודולים זהים זולים יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אפשר בכל זאת לקבל איזה כמה המלצות גם לסטוק של 8 ג'יגה וגם לאחד של 16 ג'יגה

אני בעיקרון גר בכפ"ס ועובד בתל אביב ככה שאלה האזורים העדיפים מבחינתי

זה כנראה אומר RSM או KSP , אלא אם כן יש עוד איזה משהו..

פורסם

אין ממש המלצות מסוימות, כי אין הבדלים. ההמלצה הכללית היא כמו תמיד: קנה את נפח הזכרון הרצוי לך הזול ביותר שאתה מוצא מיצרן מוכר ושעונה על הצרכים שלך. במקרה שלך גם חשוב להקפיד שמתח העבודה של הזכרון לא יעלה על 1.65V.

אני באופן אישי גם ממליץ לבנות את נפח הזכרון הרצוי לך תוך שימוש במספר המודולים הקטן ביותר, אך יש כאלה שחושבים גם אחרת.

פורסם
  • מחבר

כעיקרון אני זוכר מהתקופה שקניתי את הI5 שלי לפני כשנתיים-שלוש , שהיה איזה קטע עם תאימות לזכרונות שלא הכול התאים

בזמנו קניתי זיכרון עם 1.5V

היום אין בעיה כזאת ? כל זיכרון שאני יבחר יתאים ?

דרך אגב , 1333 או 1600 לא באמת קריטי ויורגש נכון ?

פורסם

ברוב השימושים לתדר ולתזמונים אין משמעות. גם בשימושים היחסית ממוקדים שיש להם כן השפעה היא זניחה (הבדל של עשרות אחוזים בתדר מניב שיפור "ביצועים" של אחוזים בודדים), אני אף מגדיר אותה כלא קיימת.

לגבי תאימות. תמיד יש סיכוי לחוסר תאימות בין הלוח ו/או בקר הזכרון לדגם מסוים של זכרון. אי אפשר לדעת אף פעם בוודאות אלא אם כן אתה בוחר בזכרון שמופיע ברשימת הזכרונות שאיתם נבדק הלוח. יחד עם זאת, הסיכוי לחוסר תאימות שכזה הוא נמוך.

פורסם

שוב, אין הבדל מבחינת איכות בין זכרונות מיצרנים מוכרים, ולכן כל זכרון שמתאים לפלטפורמה שלך ולדרישות שלך יתאים. קנה את הזול ביותר שעונה על הצרכים שלך/זה שהכי מוצא חן בעינייך מכל סיבה אחרת מיצרן מוכר. עבור הפלטפורמה שלך רק תקפיד שהזכרון עובד במתח שלא עולה על .1.65V

אני באופן אישי לא ממש מבין למה לקנות זכרון בחו"ל כשמחירו בארץ הוא בהחלט הוגן (וגם לא חסר מבחר), לדעתי זה סרבול מיותר (בייחוד אם צריך לממש אחריות).

במקרה הספציפי הזה הייתי ממליץ לך לא לקנות זכרון עם גוף קירור גבוה מכיוון שהוא עלול להתנגש עם גוף הקירור של המעבד.

פורסם
  • מחבר

איך וכמה זה משפיע עליי שלזיכרון יש

Non-ECC

לטיפה יותר יקרים יש את זה?

פורסם

לא ברור מה אתה שואל.

פורסם
  • מחבר

NON ECC

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים