עבור לתוכן

עבודה בשחור-זה משתלם?

Featured Replies

פורסם

לא מנצלים אותם כספית, הרי הילדים מקבלים את השכר שלהם. העלמת המס ואי תשלום ביטוח לאומי קורץ לבעלי עסקים שמנסים לחסוך בכל מקום.

פורסם
  • מחבר

דיני העבודה באים בד"כ להגן על העובד - ולכן אתה צריך ללכת כמה שיותר בצד המואר ולא בחשוך...

אתה צעיר ומחפש דרך להשתכר קצת - יש הרבה עבודות עם תלוש מסודר.

בתיאוריה זה קל להגיד את זה..בכל הדרום אין פה עבודות כמעט חוץ מכל מיני מפעלים למינהם ובתי אריזה שכל העבודות האלה שמה ממש מיאשות,ועבדתי בעבודות האלה לא מעט זמן אם לאמר את האמת.

צורם קצת לשמוע בלב שמישהו שעובד גם במאפייה מקבל 36 ואני רק 22..אבל זה לא שיש לי יותר מדיי אפשרויות לגבי עבודות אחרות,בכל זאת אני גר באופקים שזאת העיר עם אחוז המובטלים הכי גבוה בארץ,ברור לי שבתיאוריה היבשה אני אמור להגיד למעסיק שאני רוצה לעבוד עם תלוש אבל אם הוא יגיד לא מתאים ויעיף אותי מהעבודה יצאתי קירח מפה ומשם.

פורסם

לא מנצלים אותם כספית, הרי הילדים מקבלים את השכר שלהם. העלמת המס ואי תשלום ביטוח לאומי קורץ לבעלי עסקים שמנסים לחסוך בכל מקום.

כנראה פספסת את החלק בו נאמר שבמקרה הנידון המעסיק רוצה להעסיק אותו בלילה אבל לשלם לו מינימום של יום.

פורסם
  • מחבר

הוא אמר לי משהו על מיסים ביטוח לאומי וכל הדברים האלה.

כמה כסף באמת לוקח כל העסק הזה אם אני עובד בתלוש?,אני יגיד לו את זה היום בלילה שאני רוצה 27 עם נראה מה הוא יגיד רק תגידו לי מה הסכומים שהולכים על כל הדברים הקטנים האלה בעבודה עם תלוש.

פורסם

המספרים הללו לא מעניינים אותך. לתקרה הנמוכה של מס ההכנסה לא תגיע (בטח שלא בשבועיים), ביטוח לאומי אתה לא משלם עד אחרי הצבא

במידה ואתה מתגייס בזמן.

אני לפני הצבא עבדתי 7 חודשים ברשות הדואר וקיבלתי את מלוא הסכום(ללא ניקויים) כולל תלוש.

פורסם

הוא אמר לי משהו על מיסים ביטוח לאומי וכל הדברים האלה.

כמה כסף באמת לוקח כל העסק הזה אם אני עובד בתלוש?,אני יגיד לו את זה היום בלילה שאני רוצה 27 עם נראה מה הוא יגיד רק תגידו לי מה הסכומים שהולכים על כל הדברים הקטנים האלה בעבודה עם תלוש.

http://www.taasuka.gov.il/Taasuka/Employee+Services/AvodaLanoar2009/noarrights020609.htm

אסור להוריד לכם מיסים - אם אתם מתחת לגיל 18 דעו כי אסור להוריד לכם מהשכר מס "ביטוח לאומי". זוהי חובת המעסיק לשלם עליכם לביטוח הלאומי. בנוסף - אם אתם מרוויחים פחות מ- 3900 ₪ בחודש אסור להוריד לכם מהשכר תשלום ל"מס הכנסה".

מס בריאות - נער אינו משלם מס בריאות אם הכנסתו היא פחות מ- 1903 ₪ בחודש. נער שמרוויח יותר ישלם 3.1% מהשכר מס בריאות.

בקיצור, מנסים לעשות עליך קופה.

פורסם

המספרים הללו לא מעניינים אותך. לתקרה הנמוכה של מס ההכנסה לא תגיע (בטח שלא בשבועיים), ביטוח לאומי אתה לא משלם עד אחרי הצבא

במידה ואתה מתגייס בזמן.

אני לפני הצבא עבדתי 7 חודשים ברשות הדואר וקיבלתי את מלוא הסכום(ללא ניקויים) כולל תלוש.

איפה שמעת את זה?

אני מעל 18 (עוד לא התגייסתי) ומשלם ביטוח לאומי, מס הכנסה ומס בריאות כדין.

אני 18+

פורסם

אוקי, לא שמתי לב לזה.

בכל מקרה עדיף לו לקבל תלוש - גם אם הוא ישלם מס הכנסה (מה שכנראה לא יקרה), מס בריאות וביטוח לאומי, זה בוודאי לא יגיע ל-20% מהשכר שלו.

פורסם

שעבדתי באבטחה לא קיבלתי תוספת לילה

גם שעות נוספות לא מקבלים

אבטחה זה ניצול גלוי גם בחוזה העסקה

פורסם

אם אני לא טועה יש החרגה בחוק הנוגע לתוספת לילה עבור עבודות מתחום האבטחה, וגם השעות הנוספות נמדדות שם אחרת.

פורסם

אין שום חובה חוקית לשלם תוספת לילה. החובה החוקית היחידה בעבודת לילה היא תשלום שעות נוספות החל מהשעה השביעית במקום השעה השמינית. זהו.

לפני שתתחילו לקפוץ "לי שילמו!!!" בענפים מסוימים קיים הסכם קיבוצי שמחייב מעסיקים לשלם תוספת לילה. למשל הסכם קיבוצי ענף המאפיות (לחם) ועוד רבים אחרים. אם אין הסכם קיבוצי מחייב מעסיק יכול לשלם תוספת לילה מרצונו החופשי על מנת לגרום לעובדים להסכים לעבוד בלילות.

בענף אבטחה יש הסכם קיבוצי שמעסיק יכול לשלם תוספת 9% על כל שעות העבודה באותו היום במקום תשלום שעות נוספות. כלומר במקום שעובד יקבל 25% תוספת החל המשעה השמינית ו-50% החל מהשעה העשירית, עובד מקבל תוספת 9% על כל השעות באותו היום.

בנוגע לעבודת לילה מדובר בעבירה על החוק. ויודע מה? אני מתערב שחשבת שכר שלכם לא יודעת את החוק הזה או שיודעת וסומכת על זה שהמאבטחים לא יודעים. תשמור את התלושים ובסיום יחסי עבודה סגור איתם את החשבון.

פורסם

עבודה בשחור משתלמת כשאתה זה שקובע ת'כללים (מגנן בצורה פרטית/ מורה פרטי/ מנקה וכד'...) או כשיש לך בוס נחמד שפשוט רוצה אותך לעיתים חד פעמיות ואפשר לסמוך עליו והוא נותן הרבה מעל המינימום ונותן גם "מעבר". דוגמה בקיטרינג ישלמו לך 25-30 ש"ח לשעה ולאכול חופשי בסוף האירוע. בדר"כ בגלל שאין "חוזה" או תפקיד מוסבר או גליון שעות תמיד ניתן להונות אותך ולכן צריך להיזהר בעבודה בשחור.

ממליץ לך לקרוא קצת על עבודות נוער וללמוד את דיני העבודה בשוק כי נראה שאתה לא בקיא בהם ומומלץ שתלמד אותם בע"פ. לכל היותר את רובם החשוב.

עבודה עם תלוש זה מסודר, טוב, ישר ולעניין.

לסיכום, מנסיוני בשוק העבודה- בכל מצב, בין אם חוקי לבין אם לא חוקי, תמיד תתקל במישהו שיעקוץ אותך ולפעמים במלאך. זה ככה או ככה, תפעל בתבונה ובחוכמה מה אתה עושה עם עצמך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים