עבור לתוכן

העלאת המכפלה ב 2500K ל44 מביאה לנעילת התדר על 4400

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מצטער מראש, אני בטוח שהשאלה נידונה כאן בפורום, אבל לא מצאתי אשכול זהה.

העלתי את המכפלה בלוח אם MSI P67 GD55, המכיל מעבד 2500K, ל 44.

כאשר הפעלתי את Windows, שמתי לב שגם ב idle (מנוחה), התדר נשאר על 4400, ולא "יורד" בחזרה ל 1600, כפי שנעשה כאשר התדר הוא על ברירת המחדל של 33.

האם שינוי המכפלה נועל את התדר? או שחוויתי כאן גליטצ'?

תודה מראש

פורסם

לא כ"כ עונה לך אבל יש לי שאלה.. יש לי 2600K ואני משתמש בפרופיל XMP של אינטל בלוח האם של ASUS P8Z68V-PRO

שבו הזכרונות רצים על 1600MHZ והמעבד על TARGET של 3.8GHZ במקום 3.4GHZ.

כאשר המערכת ב IDLE זה אומר שהוא רץ על 1600MHZ וכשלא הוא יגיע ל 3800MHZ?

אני משתמש בתוכנה המובנית של ASUS וזה באמת נראה כך אבל רק רציתי להיות בטוח שאני מבין איך זה עובד.

פורסם

לא הבנתי איך עירבבתה פה עכשיו פרופיל זכרונות עם התדר של המעבד ?

אם אתה רוצה לראות מה תדר המעבד והזכרונות בכל רגע נתון אתה מוזמן להוריד את התוכנה CPUZ

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי איך עירבבתה פה עכשיו פרופיל זכרונות עם התדר של המעבד ?

אם אתה רוצה לראות מה תדר המעבד והזכרונות בכל רגע נתון אתה מוזמן להוריד את התוכנה CPUZ

אפשר להתייחס לשאלה שלי אולי :)

פורסם

katlani, אין כל כך קשר בין השאלה שלך לנושא הדיון הנוכחי ולכן פתח בבקשה דיון חדש.

benyben, כל פונקציות החסכון באנרגיה פעילות? בפרופיל צריכת האנרגיה של מערכת ההפעלה לא מוגדר 100% ב-Idle?

פורסם
  • מחבר

תודה!

לשאלתך, למרבה הפלא - לא. בדקתי את זה, כי כבר למדתי ממך שיכול שזאת הבעיה (למרות שדיברנו על מחשב אחר).

אנסה לאפס ביוס, לבצע שוב, ואדווח מחדש.

כמו תמיד, תודה!

פורסם

אין צורך לאפס ביוס, רק להפעיל את ההגדרות בביוס שקשורות בהורדת תדר(מכפלה) ומתח בזמן מנוחה.

פורסם

מהי גרסת ה-UEFI?

האם אתה מבצע את ה-OC דרך ה-UEFI או דרך תוכנה כלשהי (OC Genie)?

פורסם
  • מחבר

תודה

דרך ה UEFI

אבדוק גרסה

פורסם
  • מחבר

מצטער על הזמן הרב שלקח לי לחזור לכאן....

הביוס שלי הוא לא מהגרסה האחרונה (שלי V1.9)

בכל אופן, העניין עדיין ממשיך. שינוי בתדר מביא לנעילת התדר תחת ווינדוס (וכמובן, לעלייה ניכרת בטמפרטורה)

פורסם

ממממ. קצת מוזר.

תבדוק אם ב-UEFI יש לך אפשרות לשנות את הגדרות החסכון באנרגיה (בעיקר C1E) ל-Enabled/On במקום Auto (בדרך כלל זאת ברירת המחדל של ההגדרה).

אולי יש התנגשות כלשהי בין ההגדרות ה"אוטומטיות" וכדאי לנסות להגדיר אותן באופן ידני.

האם שינית גם את מחלק (או מכפלת) הזכרון? בדרך כלל הלוחות הנ"ל תומכים בתדר של עד 1333 (או 667 תלוי איך זה מוצג), ותדרים גבוהים יותר, גם כאשר ניתן להגדיר את מחלק הזכרון לערך הרצוי, מוגדרים כמצב של OC לזכרון. אם הזכרון מוגדר על תדר של 1600 (או 800, תלוי איך זה מוצג) תנסה להוריד אותו ל-1333 ולבדוק אם התופעה עדיין ממשיכה.

פורסם
  • מחבר

איך אתה עושה את זה? :yelclap:

שיניתי את ה C1E (שאין לי מושג קלוש מה משמעותו), ואכן - הבעיה נפתרה.

מיליון תודות!

פורסם

במערכות הפעלה ממשפחת Windows החל מ-Windows NT המערכת שולחת פקודה מיוחדת (Halt) כאשר המערכת נמצאת במצב מנוחה. זהו למעשה התהליך System Idle Process שניתן לראות במנהל המשימות של מערכת ההפעלה. מטרת התהליך (הפקודה) הזה הוא לכבות אזורים במעבד כאשר אין בהם צורך, וכך למעשה מתקבלת ירידה במתח ובתדר לצורך חסכון באנרגיה ופליטת חום. כדי שהפקודה הזאת תצא לפועל צריך כאמור מערכת הפעלה מתאימה מחד, ולוח אם עם BIOS או UEFI שתומכים בכך מאידך.

מכיוון שאצלך המערכת לא עבדה בצורה תקינה מהבחינה הזאת, צריך לנסות לחשוב איפה יכולה להיות ההתנגשות שמונעת מהפונקציה לצאת לפועל. במקרה הזה שבו אמרת שבעקרון הכל נראה תקין בצד מערכת ההפעלה (לא שזה בוודאות נכון, אולי הבעיה היא במקום אחר במערכת, אבל בדיקה ראשונית העלתה שאין בעיה בחשודים המיידיים), סביר היה להניח שמדובר בהתנגשות כלשהי של הגדרות ה-BIOS. לפעמים ההגדרות האוטומטיות, שמטרתן כמובן להקל על המשתמש, אינן בהכרח האופטימליות ובמקרים מסוימים אף יכולות לגרום להתנגשות שפוגעת בפונקציונליות. בדרך כלל ההנחה השגויה היא שמצב Auto משמעותו שהפונקציה פעילה, אך זה לא לגמרי מדויק. מצב Auto אומר שאתה מאפשר למערכת לשלוט על הפונקציונליות של ההגדרה ולכן לפעמים כדאי להגדיר הגדרה מסוימת באופן ידני כדי לוודא שהפונקציונליות הרצויה פעילה או כבויה.

לכן חשבתי שזה שווה לפחות ניסיון.

כמו כן, לפעמים OC לזכרון (כפי שציינתי בהודעה הקודמת שלי) "משבש" משהו בפעולת פונקציות החסכון האנרגיה האוטומטיות (עלול להכניס את המערכת למצב OC שבו ההנחה, שלדעתי היא מוטעית אלא אם כן מדובר ב-OC גבוה מאוד או קיצוני, היא שצריך לכבות את פוקנציות החסכון באנרגיה לצורך יציבות), ולכן שינוי הגדרת ה-C1E למצב פעיל באופן ידני יכול שווה גם הוא בדיקה בנוסף לביצוע בדיקה באמצעות הורדת תדר הזכרון למצב שאינו "OC".

ייתכן שעדכון ה-UEFI יפתור את הבעיה, צריך להיכנס לאתר היצרן לראות מה מעדכנות גרסאות ה-UEFI החדשות יותר, ואם יש התייחסות לעניין הזה. אבל אם הכל עובד עכשיו כמו שצריך, אז אין סיבה לעשות זאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים