עבור לתוכן

עזרה ב-OC ל-2600K על Asrock Extreme4

Featured Replies

פורסם

הנה כמה מסכים, מה לעזאזל אני אמור לעשות? :)

(קראתי את המדריכים, אבל הם רחוקים מלגעת בכל האופציות...)

imagepcl.th.jpg

imageqqa.th.jpg

imagekrn.th.jpg

פורסם
  • מחבר

4.5 נראה בסדר גמור. ב-IBT הטמפרטורות מגיעות עד 85 באחת הליבות, זה לא גבוה לקירור מים? הטמפרטורות של האחרות גם לא נמוכות: 81, 82 ו-73. המתח הוא default + 0.05. יש לי תחושה שפישלתי עם המשחה הטרמית. ניסיתי למרוח אותה בצורה אחידה וממש לא הצלחתי. רק אחרי שהרכבתי הכל ראיתי שההנחיות היו "שפוך את כל המשחה שהגיעה עם הבלוק במרכז המעבד", בלי למרוח ובלי נעליים. :)

פורסם
  • מחבר

טוב, שרד את כל הלילה בהרצה של PRIME95 (בערך 7 שעות). מעניין ש-IBT הביא אותו לטמפרטורות של 80+ וב-PRIME95 הוא בקושי דגדג את 70.

פורסם

מה הטמפ' חדר ? בגדול 70+- זה תקין אבל עדיין נשמע קצת גבוה ביחס לעובדה שלא העלאת מתח משמעותית ואתה עם קירור מים.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שהחדר באיזור ה-27, אבל זה רק ניחוש.

אני חושב שאקנה משחה ואנסה לשים מחדש.

פורסם

רק אחרי שהרכבתי הכל ראיתי שההנחיות היו "שפוך את כל המשחה שהגיעה עם הבלוק במרכז המעבד", בלי למרוח ובלי נעליים. :)

איפה היה כתוב לך השטויות האלה?

פורסם
  • מחבר

בהנחיות הרכבה של הבלוק עצמו.

המשחה שסופקה איתו היתה ממש צמיגית (פעם אחרונה שמרחתי בעצמי היתה לפני הרבה שנים, זכור לי מרקם הרבה פחות צמיגי).

פורסם

יכול מאוד להיות שזה המשחה הטרמית, אבל דבר נוסף הייתי מציע לך לבטל את הHT ואת הTURBO שבהחלט מוסיפים 20 מעלות+-, עם עשית את זה כבר ועדיין יש לך את ה80 מעלות משהו כאן לא בסדר ואולי באמת עדיף להחליף משחה טרמית.

פורסם

20 מעלות?? הגזמת. מדובר לרוב על בין 7-10 מעלות מקסימום.

מה המתח שמוצג ב-CPU-Z?

פורסם
  • מחבר

בזמן ש-PRIME95 רץ וטוחן את המעבד (ברגעים אלה ממש), המתח לפי CPU-Z הוא 1.312. הטמפרטורות של הליבה החמה ביותר היא 67-66.

יכול להיות שאתמול עוד היה אוויר במערכת, והיום יש פחות...

פורסם
  • מחבר

הייתי מציע לך לבטל את הHT ואת הTURBO שבהחלט מוסיפים 20 מעלות+-

את ה-HT אני לא מתכוון לבטל. אני צריך אותו, אחרת הייתי קונה 2500K :)

לגבי ה-TURBO, אין לי מושג אם הוא פועל כרגע או לא. מה זה עושה בכלל?

פורסם

אין שום קשר לטורבו, הוא זה שמעלה את תדר המעבד ל-3.8. ברגע שאתה מבצע OC זה לא רלונטי.

פורסם
  • מחבר

אז אני מניח שזה לא רלוונטי. אני אנסה למרוח משחה מחדש.

דרך אגב, כשניסיתי להריץ את IBT שוב, הטמפ' המקסימלית היתה 78 לעומת 85 אתמול. כנראה שאתמול עוד היה אוויר במערכת (אולי יש גם עכשיו, אבל כנראה שפחות).

בכל אופן, IBT מחמם לי את המעבד בצורה הרבה יותר משמעותית מ-PRIME95.

פורסם

מוזר מאוד שאתה אומר שזה לא עושה כלום, אחרי שעשיתי OC ביחד עם הTURBO המעבד במנוחה היה על 3.4GHZ ובזמן מאמץ הוא עלה ל4.2GHZ שזה בעצם הOC שעשיתי, אתה אומר אין שום קשר הייתי אומר שאין לך מושג כי אין לך מעבד SB בתוצרת K.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים