עבור לתוכן

נישואין בקפריסין

Featured Replies

פורסם

לא נראה לי שהרבנות מוכרת כרשות רשמית של המדינה, לכן נראה לי שכשמדובר בה, פתרון בעיות בדרכים כספיות אינו נחשב לשוחד.

פורסם

קודם כל כמובן שהרבנות הראשית היא רשות של המדינה... מה חשבת שאתה חי במדינה שיש בה הפרדה בין דת ומדינה??

דבר שני גם אם היא לא היתה רשות רשמית של המדינה סעיף 290 של חוק העונשין אומר:

290.

(א) עובד הציבור הלוקח שוחד בעד פעולה הקשורה בתפקידו, דינו – מאסר עשר שנים או קנס שהוא אחד מאלה, הגבוה מביניהם:

(1) פי חמישה מהקנס האמור בסעיף 61(א)(4), ואם נעברה העבירה על ידי תאגיד – פי עשרה מהקנס האמור בסעיף 61(א)(4);

(2) פי ארבעה משווי טובת ההנאה שהשיג או שהתכוון להשיג על ידי העבירה.

(ב) בסעיף זה, "עובד הציבור" – לרבות עובד של תאגיד המספק שירות לציבור.

פורסם

תרשום סיקור איך היה :P

תגובה ראויה לפורום מחשבים.

פורסם

תגובה ראויה לפורום מחשבים.

לייק :xyxthumbs:

פורסם

נישואיי גרין קארד ונישואיי קפריסין לצורך נישואיים אזרחיים זה תחום שמאוד פופלארי בקרב חבר'ה צעירים שמתחתנים.

בנושא הגרין קארד אמריקה כבר עלתה על סוגיית "היהודים הנוכלים" שמוצאים איזה אמריקאית דפוקה, מתחתנים איתה ואחריי יומיים מתגרשים והיום זה בבדיקות מתמדות ולא כל נישואים מאושרים וזה תחת מבחנים והגבלות. ככה שהתחום לא פרוץ לכל בחור/בחורה שרוצים סתם ככה ויזה. עם כל הכבוד לאמריקאים, מטומטמים הם לא בקטע הזה... :P

נישואים אזרחיים ודתיים זה תחום שיש עליו מריבה משחר ימיי הקמת המדינה. התחום של גיור ונישואין כרגע בידיי הרבנות האורתודוכסית כאשר יש כך ויכוח מאוד גדול בכדי לאפשר גם לזרמים (ביהדות) הקונסרבטיבים והרפורמים לאשר גיור אשר יותר מתון ופחות קיצוני בדרישותיו לגיור.

כחלק מהמאבק לגיור אזרחי הרפורמים והקונסרבטיבים מנסים לשנות מצב בו יהודי אמריקאי שהתגייר בזרם הרפורמי/קונסרבטיבי באמריקה, שם הזרמים הנ"ל פופלארים מאוד, ובארץ בגלל חוסר הכרה בזרמים הנ"ל לא מכירים בו כיהודי כאשר הוא מבצע עליה הוא אינו רשאי להתחתן עם יהודי כי הוא "גוי" אף על פי שעבר גיור רפורמי/קונסרבטיבי בחו"ל. פשוט אבסורד!

ככה נוצר מצב שזוגות צעירים מדתות מעורבות בעיקר עם נפילת ברית המועצות ויציאה של המון אנשים נוצרים שבאו לארץ בשנות ה-90 לא יכלו להתחתן עם ישראלים/יות בארץ מכיוון שדתם הייתה הפוכה מהשני והחוק הדתי קובע כי נישואיי תערובת אסורים בהחלט!

כך החל להיווצר הטרנד של נישואיי קפריסין שהם למעשה נישואים אזרחיים לכל דבר אשר המדינה מקבלת אותה בצורה כזו שאתה ובת זוגתך למעשה יחדיו (וזאת עדיין בצורה עקומה ותמיד יתנו לך מבטים עקומים ברבנות).

הטרנד נהפך "לאופנתי" כי הוא עולה גרושים, קופצים לקפריסין וחוזרים נשואים. המצב הוא שאם אתה קונסרבטיבי/רפורמי אתה במצבנו כיום צריך לקפוץ למדינות השכנות (לא הערביות) ולבצע שם נישואים אזרחיים ופה בארץ "חתונה" בצורת הזרם שלך שהיא למעשה קישוט כי בלאוו וכי המדינה שמה *ין על נישואים מזרמים הלו.

אלו היו ה-2 סנט שלי לדיון.

חבילות נופש וכאלה משולבות הכל כולל הכל נראה לי לא חסר ברשת. רק צריך לחפש....

ושוב פעם, מזל טוב ואל תשכח סיקור כמו שנאמר פה מקודם לכן בת'ארד!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים