עבור לתוכן

רק ליבה אחת עובדת Athelon X2 4800 ועוד כמה דברים

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי לוח אם ASUS M2A 690 HDMI, עם 2G זכרון ומעבד Athelon X2 4800. מערכת הפעלה Windows XP

אני מתכנן לשדרג ל Windows 7, והתחלתי לעשות כמה בדיקות...

אתמול גיליתי שרק ליבה אחת עובדת...

והמפרט של לוח האם אומר ש הלוח מתאים ל XP ול- Vista.

בגלל שהמחשב איטי (שימוש של גלישה, אופיס, תמונות, לא משהו רציני) , החלטתי לבטל את ה Paging והורדתי אותו ל-0, אבל הסתבר שהוא ממשיך להשתמש ב Virtual memory.

אז ככה:

איך אפשר לגרום לליבה להתחיל לפעום?

האם אתם יודעים אם הלוח יתמוך ב Windows 7?

האם זה הפורום המתאים לברר איך מבטלים ת'paging

והאם אתם מכירים תוכנה כמו אברסט... כי משום מה היא לא מביאה לי את הנתונים...

תודה רבה,

אייל

פורסם

1. איך בדקת שרק ליבה אחת עובדת?

2. תוכנה צריכה לתמוך בחומרה ולא להפך. לכן השאלה היא לא אם לוח האם יתמוך במערכת הפעלה או תוכנה מסוימת, אלא האם מערכת ההפעלה תתמוך (יש מנהלי התקן מובנים או של היצרן) בחומרה. התשובה באופן כללי היא כן, תיכנס גם לאתר היצרן של לוח האם ותבדוק אם יש מנהלי התקן ל-Windows 7.

3. אל תבטל את ה-Page file. נתחיל מזה ש-2GB רחוקים מלהיות אפילו באופן תיאורטי נמפח זכרון מספק כדי לבטל את ה-Page file ונמשיך לנקודה החשובה עוד יותר -- ה-Page file קיים מסיבה מסוימת ובמקרים מסוימים הוא הכרחי אפילו אם יש לך אינסוף זכרון פיזי מותקן במערכת. לפני שמבטלים דברים כאלה צריך להבין טוב איך מערכת ההפעלה מנהלת את הזכרון, ובמקרה הזה, בייחוד אם אתה מתכוון לעבור ל-Windows 7, ביטול ה-Page file יהיה טעות.

4. איזה פרטים אתה רוצה לבדוק על המערכת? עבור המעבד, לוח האם והזכרון תשתמש ב-CPU-Z, אם אתה רוצה תמונה מלאה יותר של רכיבי המערכת יש לך את PCwizard.

פורסם
  • מחבר

1. גם ה-task manager וגם everest מראים utilization רק על ליבה אחת.

2. איך עובדת ההתנהלות עם מנהלי ההתקנים? אני צריך להוריד אותם ולהריץ לאחר ההתקנה? (מסתבר שיש עדכונים באתר היצרן...)

3. אוקי, לא נבטל :) יש משהו אחר שניתן לעשות כדי ליצור שימוש אופטימלי יותר בזכרון?

4. תודה

תודה רבה,

אייל

פורסם

1. כן, אבל איזה מאמץ יש על המעבד כשאתה בודק? תאמץ את המעבד באמצעות כלי כמו Prime95 או OCCT ותבדוק אז.

3. לא. פשוט תן למערכת לנהל את השימוש בזכרון ואל "תתערב" בזה. איטיות זה מונח כללי ומעורפל מדי. יכול להיות שכונן הקשיח שלך כבר לא תקין לגמרי או אפילו אם תקין שהוא אינו האידאלי עבורך, ייתכן שביטול האפקטים הגרפיים של מערכת ההפעלה יעזור. צריך שתתאר מהי אותה איטיות שאתה חווה (כמה שיותר פרטים כך יותר טוב) כדי שניתן יהיה להסיק מהו גורם בעיה אפשרי.

פורסם
  • מחבר

הרצתי את prime95 והנה התוצאה...

רק ליבה 2 עובדת. יש מה לעשות עם זה?

תוספת:

מסתבר שאברסט לא יודע לראות את 2 הליבות...

בדקתי עם PC Wizard והוא מראה ששתיהן פועלות...

תודה רבה, למדתי המון!

אייל

[attachment deleted by admin]

פורסם

לפי מנהל המשימות שתי הליבות עובדות בצורה תקינה.

פורסם
  • מחבר

עוד דבר ברשותך...

אני מתכנן להוסיף זכרון, ותוהה לגבי הקטע הזה של ה CL...

הוצאתי את הנתונים מה-PCwizard, תוכל לעזור לי? נראה לי שאני צריך CL 5 2, אבל אנ'לא בטוח.

דבר נוסף, הרצתי benchmark ואני לא כ"כ מבין את התוצאות.

מה אומר הניקוד של ה marks?

והאם אני מבין נכון שצואר הבקבוק שלי הוא הדיסק הקשיח? (לפי הדיאגרמה...)

תודה רבה ושנה טובה,

אייל

[attachment deleted by admin]

פורסם

בקשר לזכרון. קרא את סעיף 6.3 בסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות, שם תוכל למצוא מידע על הנקודות החשובות שבהן צריך להתחשב כאשר משלבים זכרונות. אם לאחר הקריאה יש לך שאלות אתה מוזמן לחזור ולשאול.

אני גם לא בטוח שהוספת זכרון נחוצה, ועוד יותר בטוח שהיא לא הכי משתלמת לאור מחירי זכרון DDR2 היום (אלא אם כן אתה קונה מיד-שניה, אפשרות לא רעה בכלל).

לגבי מבחן הביצועים. הוא די חסר חשיבות. מדובר במבחן ביצועים סינתטי שבינו ובין שימושים בעולם האמיתי אין הרבה. גם לא ניתן להסיק ממנו כמעט כלום למטרות אבחון.

מערכת האחסון המבוססת על כונן קשיח היא כמעט תמיד צוואר הבקבוק. אם מדובר בכונן ישן שנקנה עם המערכת, יש סבירות לא קטנה שהחלפתו תתן זריקת מרץ קטנה למערכת. אך שוב, אם תתאר ביותר פרטים את האיטיות שאתה חווה, ייתכן שניתן יהיה לדעת יותר.

פורסם
  • מחבר

בקשר לזכרון. קרא את סעיף 6.3 בסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות, שם תוכל למצוא מידע על הנקודות החשובות שבהן צריך להתחשב כאשר משלבים זכרונות. אם לאחר הקריאה יש לך שאלות אתה מוזמן לחזור ולשאול.

לוח האם שלי תומך רק ב DDR2, מה שיש לי כרגע זה 667Mhz, הנתון היחיד שאני צריך להשלים הוא את ה CL, בגלל זה צירפתי את הפלט מסך של הזכרונות... אבל נראה לי שהבנתי... מהירות 667 זה רק CL 5. תודה.

אני גם לא בטוח שהוספת זכרון נחוצה, ועוד יותר בטוח שהיא לא הכי משתלמת לאור מחירי זכרון DDR2 היום (אלא אם כן אתה קונה מיד-שניה, אפשרות לא רעה בכלל).

הבנתי שאם אני רוצה לשדרג ל windows 7 אז כדאי שיהיה יותר זכרון. מה גם שהמליצו לי על גירסת ה 64ביט שגם לה צריך להוסיף זכרון.

פורסם

לתדר ולתזמונים (CL) אין כמעט חשיבות. הנתון שאתה הכי צריך להתחשב בו הוא המתח, כי הוא מהווה את הבעיה הגדולה ביותר בשילוב זכרונות שונים. קנה זכרון במתח זהה לזה הנוכחי שלך. הזכרון DDR2 הכי נפוץ שתמצא היום הוא DDR2 800Mhz ולכן קנה אותו (חדש או מיד-שניה). כמובן שתצטרך להגדיר את המערך כדי שיעבוד בתדר של 667 (או 333 תלוי איך זה מופיע אצלך ב-BIOS), אבל לא תהיה שום בעיה לשלב בין התדרים (רכיב שנבדק ונמצא כעובד בצורה תקינה בתדר גבוה יותר לרוב לא יתקשה לעבוד בתדר נמוך יותר, הבעיה מתחילה כאשר דוחפים רכיב לעבוד בנתונים "טובים" יותר מזה שבהם הוא נמצא כעובד בצורה יציבה).

אגב, את נתוני הזכרון המדויקים תחפש באתר היצרן לפי מספר הדגם ואם אתה לא בטוח או לא מוצא תשתמש ב-CPU-Z תחת הלשונית SPD.

הבנתי שאם אני רוצה לשדרג ל windows 7 אז כדאי שיהיה יותר זכרון. מה גם שהמליצו לי על גירסת ה 64ביט שגם לה צריך להוסיף זכרון.

לשימושים שלך אני לא חושב שאתה צריך יותר מ-2GB של זכרון. זה אמנם תלוי גם בהרגלי העבודה שלך ולכן הקביעה היא לא חד-משמעית, אבל באופן כללי 2GB הם מספיקים.

מערכת הפעלה בארכיטקטורה של 64 סיביות לא צריכה יותר זכרון היא יכולה פשוט למפות נפח זכרון גדול יותר מזאת של 32 סיביות (במערכות Windows ביתיות). אני לא רואה למה אתה צריך דווקא מערכת הפעלה בארכיטקטורה של 64 סיביות במערכת כמו שלך. לא שיש בזה רע, אבל לקנות עוד נפח זכרון רק בשביל זה, לדעתי זה מיותר לגמרי. אם אתה בכל זאת מחליט על משהו כזה תבדוק קודם שיש מנהלי התקן זמינים לגרסת Windows 7 64bit עבור כל שבבי ההרחבה בלוח האם והציוד ההיקפי שבו אתה משתמש (מדפסת, סורק בעיקר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים