עבור לתוכן

התלבטות לגבי שדרוג מעבד q6600 או קנייה מחדש של I7

Featured Replies

פורסם

שלום, המחשב הנוכחי שלי הוא

q6600

gigabyte p45ds3r

4gb ddr2 800a-data

4870 1gb

enermax liberty 620W

המטרה שלי היא משחקים(רצוי על הכי גבוה ללא קרטועים) ותוכנות גרפיקה ממש כבדות

עד עכשיו המחשב סיפק אותי בכל מה שרציתי מעל ומעבר, אבל היום המעבד החליט להגיע ל100 מעלות, החלפת משחה עזרה מעט אך עדיין המחשב לוהט והביוס בכלל מראה מינוס טמפרטורה :/ ותוכנות אחרות מראות 100. השאלה שלי היא אם כדאי כבר להביא i7 עם לוח חדש וזכרונות בתקציב עד 2500 או פשוט לחפש מעבד אחר q9XXX שלא ממש קל למצוא ובמחיר נורמלי...

תודה מראש.

פורסם

שתי האפשרויות לא משתלמות.

למערכת משחקים אין לך צורך במעבד Core i7 וזאת קנייה לא משתלמת ואילו שדרוג מהמעבד שלך ל-Q9xxx גם הוא רחוק מלהיות משתלם מכיוון שלא ייתן לך כלום בהשוואה למעבד הקיים.

המעבד שלך עם OC לאזור ה-3.25 צריך בהחלט להספיק עדיין למשחקים, גם כך במשחקים לכרטיס הגרפי חשיבות גדולה הרבה יותר.

בקשר לטמפרטורות המעבד צריך לבדוק למה הוא מגיע לטמפרטורה הזאת. האם הוא עכשיו ב-OC? איזה גוף קירור מותקן עליו? האם המארז נקי? איך זרימת האוויר במארז?

ולסיום, ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח הוסף לה לכל הפחות את שם דגם המעבד.

פורסם

לדעתי הוא דווקא כן יצתרך מעבד i7 כי כמו שהוא אמר שלא רק למשחקים המטרה אלא גם תוכנות גרפיקה כבדות , רק אולי תלוי איזה תוכנות ...

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, תודה על העזרה המהירה.

OC לא בא בחשבון, המארז כבר לא מקרר כמו שהיה כי הלך המאוורר של ה230(לתמיד ללא יכולת להחליף, מסובך...)

הקירור סביר, לא יחזיק OC בחיים, ככה שזו לא אופציה, זה או שדרוג או קנייה מחדש.

התוכנה העיקרית שאני צריך בשבילה תמחשב היא מאיה למי שמכיר, צריר לרנדר לא מעט, גם משחקים חשוב אבל אין צורך שיהיו עם פילטרים ועל רזולוציות מטורפות.

השאלה היא אם אני אביא I7 עם לוח ב-400 שקל ועוד 8 ג'יגה זיכרון, יהיה שיפור עצום מאשר להביא מעבד q9XXX ועוד 4 ג'יגה של DDR2(למרות שלא נראה לי משתלם)

פורסם

המעבד שלך (כמו שלי, אגב) כן מגביל את הביצועים במשחקים ואני כבר הוכחתי את זה (לפחות לעצמי)

לאחר שלקחתי את הכרטיס מסך שלי (6950) וחיברתי אותו למערכת i3 כן היה הבדל משמעותי בביצועים לעומת ה Q6600 שלי

עריכה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=504765

פורסם

כמובן שהחלפת פלטפורמה תהיה נכונה כתלות בשימושים בתוכנות הגרפיקה (לצורך פרנסה או המון גרפיקה). יכול לחסוך המון זמן.

אתה בטוח שהטמפרטורה כה גבוהה ולא מדובר בחיישן תקול?

פורסם

אפשר לשאול באיזה משחקים מדובר?

המנועים של Battlefiled או Unreal Tournament תלויים מאוד במעבד (גם בתדר וגם בריבוי ליבות)

אם אתה Casual Gamer אז הסיפור הוא שונה.

לרוב המשחקים המעבד שלך יספיק

פורסם

למשחקים ממש לא צריך i7 , קח לך i5-2xxx והשיפור יהיה משמעותי. מה לגבי הכרטיס מסך אתה מחליף גם אותו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים