עבור לתוכן

צריך עזרה עם בעיות במעבד ה2600K, הבעיה נפתרה HT מעלה ב20 מעלות מעבר.

Featured Replies

פורסם

קניתי לפני כחודש את הI7 2600K ויש לי כמה בעיות איתו, קודם כל המעבד עובד בסטוק עם קירור הNH-D14 והטמפ' מגיע ל55-60 מעלות במנוחה, בנוסף האם הHT נחוץ לשימושים רגילים וקצת מעבר, ומה הליבה הגראפית עושה עם אין חיבור אליה.

כעיקרון יש לי 3 שאלות בנושא ה2600K, אני מאוד השמח עם מישהו יוכל לענות לי אליהם.

1- יש לי את ה2600K ועליו מורכב הNH-D14, המעבד עובד על ההגדרות הרגילות ללא OC ומגיע ל55-60 מעלות במנוחה, אני דיי בטוח שמהו לא בסדר עם המעבד בגלל שהחלקים חדשים לגמרי והמעבד נקנה בתוצרת TRAY, עוד מי הרגע הראשון שהוא הופעל הוא הציג טמפרטורות כאלו ולפי הרבה ביקורות שראית על ה2600K ברוב המוחלט המעבד בזמן מנוחה מגיע ל35-40 מעלות ורק במאמץ מלא הוא מגיע ל60-65 מעלות ועוד בOC של 4.5GHZ ככה שמשהו כאן פשוט לא בסדר, האם מישהו יכול לענות לי על השאלה הזאת ??? ?

2- אני יודע שהHT הוא בעצם סוג של תוכנה שפשוט מרמה את הWIN שיחשוב שיש 8 ליבות אמתיות כשבעצם יש רק 4 ליבות אמתיות ו4 ליבות לוגיות, עכשיו הקטע שלא מצאתי את האפשרות של כיבוי הHT והייתי רוצה עזרה בזה עם אפשר ?

3- ל2600K יש ליבה גראפית בשם HD3000 כמו שהבנתי, ובגלל שאני משתמש בכרטיס מסך חיצוני הייתי רוצה לכבות את הליבה הגראפית האם הדבר אפשרי ? ואיך עושים את זה ? והאם יש סיכון בדבר ?

תודה לחברי הפורם שמקדישים מי זמנם הפנוי.

פורסם

1. ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את השאלה המרכזית או לפחות הכנס בה קצת יותר מידע שרלוונטי לתוכן הדיון במקום להשתמש בכותרת מעורפלת.

2. אין כזה דבר טמפרטורות שצריכות להיות למעבד מסוים. כל המידע שמצאת ברחבי הרשת הוא די לא רלוונטי מכיוון שטמפרטורות המעבד תלויה בהמון משתנים סביבתיים. גוף הקירור, טמפרטורות הסביבה, סביבת המארז, הסירקולציה במארז ועוד. על-פניו אכן מדובר בטמפרטורה קצת גבוהה (בהנחה שהמערכת לא נמצאת בתנאי חום קיצוניים, שיש סירקולציה תקינה במארז, שהמארז נקי והכבלים מסודרים). סיבות אפשרויות לכך יכולות להיות:

א. גוף קירור שלא מותקן כמו שצריך.

ב. קרבה לכרטיסהגרפי שפולט חום ישר על המעבד.

ג. שכבה עבה מדי של משחה תרמית.

ד. סביבת עבודה חמה במיוחד.

ה. חוסר סירקולציה במארז, מארז מלוכלך, כבלים שמפריעים לזרימת האוויר.

3. HT היא לא תוכנה אלא טכנולוגיה המוטמעת ובנויה במעבד. אתה מכבה אותה מתוך ה-BIOS/UEFI של הלוח שלך. לשאלה בנוגע לנחיצות הטכנולוגיה התשובה היא לא. היא יעילה רק כאשר נעשה שימוש בתוכנות שכתובות כדי לנצל אותה. עבודה רגילה מול מערכת ההפעלה, גלישה ברשת ואפילו משחקים לא מרוויחים מזה כלום (משחקים מסוימים אולי קצת, אבל זה זניח). זאת הסיבה שבגללה מומלץ פה בפורום פעם אחר פעם (אחר פעם) לא לקנות את המעבד הזה ולהעדיף עליו את ה-Core i5-2xxx למעט מקרים שבהם יש בוודאות צורך או תועלת בשימוש ב-HT. כשאתה מכבה את ה-HT אתה מקבל למעשה מעבד Core i5-2xxxK שרק שילמת עבורו יותר.

4. ברגע שאתה משתמש בכרטיס גרפי ייעודי היא נכבית מעצמה אלא אם כן אתה משתמש בלוח Z68 עם Virtu ואז זה כבר תלוי באיזה מצב עבודה של Virtu אתה משתמש.

פורסם

בכל מקרה אם אתה מבצע OC גבוה למעבד, כיבוי ה-HT נחוץ בשביל יציבות גבוהה יותר.

פורסם
  • מחבר

כל מה שציינתם כבר נעשה עוד בהרכבה.

אין לי בעיות סירקולציה בכלל בגלל שהמערך הוא כזה.

1- מאוורר 12CM בתוך כלוב הכוננים הרגילים, אחריו יש את הNH-D14 בעל 2 מאווררים, אחריו יש מאוורר 12CM נוסף, כל המאווררים האלו דוחפים את האוויר מי קידמת המארז ועד לפאנל האחורי של המארז החוצה.

2- מאוורר 23CM שמוציא אוויר חם שמותקן בעצם בפאנל העליון של המארז, מאוורר 12CM שדוחף אוויר מי הפאנל הקדמי שמותקן בעם ליד כלוב הכוננים הקשיחים, ומאוורר 12CM נוסף שמותקן בדלת ומוציא אוויר חם למחוץ המארז.

בעצם יש כאן סירקוליצה ממש טובה לטעמי שעושה עבודה טובה מאוד.

בנוסף הNH-D14 הותקן פעמיים כדי לראות עם הבעיה היא הקירור, אבל זה לא זה.

1- הקירור הותקן ככה שהמאווררים שלו דוחפים את האוויר כלפי מעלה, בעצם דוחפים אוויר חם לתוך מאוורר ה23CM שמוציא הכל מעולה.

2- כרגע הקירור מותקן כמו שאמרתי למעלה, 4 מאווררים שלוקחים אוויר מי בחוץ ודוחפים אותו להורך המארז עד שהוא יוצר דרך הפאנל האחורי, ובנוסף ה23CM שמוציא גם כן אבל פחות בגלל שהקירור לא מכוון כלפי מעלה.

-----------------------------------------------------------------------------------------

הכרטיס מסך זורק חום ישר לכיוון הספק כוח ובנוסף מותקן לידו 8800GT לפיזיקה, שלוקח את אותו חום וזורק אותו מי חוץ למארז ישר דרך הקירור של הכרטיס מסך, בנוסף 2 סנטימטרים ליד קיים מאוורר 12CM שזורק את החום שלהם דרך הדלת החוצה.

הקירור הותקן מעולה בגלל שיש לי כבר ניסיון עם הדברים האלו, המשחה הטרמית נמרחה כהלכה שכבה לא עבה מדי ולא דקה מידי, בנוסף ניסיתי 2 משחות שונות אחת ג'נרית ואחת הTT TG-2 שעומדת כרגע ובשני המקרים הטמפ' זהה לגמרי.

האם יכול להיות שהHT גורם לפליטת חום נוספת ?

והאם יש אפשרות לכבות את הליבה הגראפית לצמיתות ?

פורסם

1. ה-HT בהחלט תורמת לפליטת החום ולצריכת האנרגיה (זאת הסיבה שלפעמים ב-OC גבוה יש צורך לכבות אותה). המעבד עצמו מכיל כמות טרנזיסטורים גדולה יותר. במקרים מסוימים ייתכן הבדל של עד 10 מעלות בין עבודה עם HT ובלעדיה.

2. לדעתי הסירקולציה שלך לא מיטבית. את המאוורר בדלת הייתי מבטל או הופך כך שיכניס אוויר (עדיפות למבטל. מצאתי שברוב המקרים מאוורר צד בדלת הוא לא הרעיון הכי מוצלח שיש, אבל לבדוק כשהוא הפוך לא יזיק) ובודק אם יש שינוי.

3. המערכת עמוסה ברכיבים פולטי חום (שני הכרטיסים הגרפיים). מלבד העובדה שהרכיבים עצמים פוגעים בזרימת האוויר, אז החום שנפלט מהכרטיסים ושאותו לפי התיאור שלך, או לפחות את חלקו, יונק גוף הקירור של המעבד אם לא תורם. הייתי אפילו מנסה להתקין את גוף הקירור כשהוא דוחף את האוויר מקדמת המארז אל חלקו האחורי כדי לבדוק אם יש שינוי משמעותי.

4. לא ציינת מהי טמפרטורת החדר, גם לזה יש משמעות.

5. במעבדים של Intel, ובכלל, הטמפרטורה במנוחה היא לא הדבר הכי מדויק או אמין בהכרח. תריץ למערכת בדיקת מאמץ ובעזרת RealTemp תנטר את הטמפרטורה.

פורסם

^ הדבר הכי חשוב שהוא יכול לעשות זה לסובב את גוף הקירור כך שהאוויר ילקח מקדמת המארז ויזרק אחורנית והחוצה. כרגע המעבד מקבל אוויר חם

מכרטיסי המסך עתירי החום.

פורסם

אני מצתרף לגיל28 , עצה שלי לך , באמת תיקח ותהפוך את כיוון זרימת האוויר בקירור של המעבד , בכדי שהקירור ינק אוויר מקדמת המארז ויזרוק אותו לפנל האחורי של המארז ששם מאוורר נוסף יזרוק את האוויר החם כבר אל מחוץ למארז , כי המצב אצלך כרגע לא ממש טוב בגלל שבמקום לקרר את צלעות הקירור של המעבד אם אוויר ''קר'' מקדמת המארז שעדיין לא עבר שום גורם חם בדרך ולא הספיק להתחמם אתה נותן לקירור של המעבד לינוק אוויר שכבר חם יחסית מהכרטיסי מסך אל הצלעות קירור של המעבד שגם ככה הן כבר חמות מהמעבד עצמו ובכך אתה מחמם אותן עוד יותר ומפה גם המעלות חום המיותרות שאתה מקבל במעבד , בגלל זה תהפוך את כיוון הקירור ותבדוק שוב , וכמו שנאמר פה מקודם עדיף לבדוק במאמץ ואני כמעט בטוח שיהיה שיפור בטמפ' המעבד.

אני מקווה שהסברתי כמה שיותר ברור , בהצלחה חבר :xyxthumbs:

פורסם

^ אני לא נושם, שים נקודות ועוד פסיקים ובמקומות הנכונים. :bash:

פורסם

חחח ;D , אולי באמת פיספסתי איזו נקודה או פסיק :) , אבל זה בסדר , ההסבר שלי כתוב די ברור :xyxthumbs: ולא צריך להרביץ לי בגלל זה ( :bash: ) :lol:

פורסם
  • מחבר

אולי לא הבנתם אותי נכון אבל הקירור מותקן בדיוק כמו שאתם מציעים לי לעשות, ההרכבה הראשונה הייתה הפוכה אבל אחרי זה הפכתי את הקירור ועכשיו הוא עומד ככה.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=499785.20

כאן רואים בבירור איך עומד הקירור ואיך כל השאר נראה בתוך המארז.

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה הבעיה נפתרה הכל היה בגלל הHT, לא ידוע למה אבל עם הHT בתדר סטוק המעבד היה על 55 מעלות במנוחה, עכשיו אחרי שהורדתי את הHT המעבד עומד על 32 מעלות יציב לגמרי במנוחה, על הדרך הורדתי גם את הTURBO ככה שכרגע הכל עובד על סטוק לגמרי.

About:blank, אתה אמרת שבעבודה עם HT הטמפ' עולה עד כ10 מעלות, מוזר מאוד שאצלי זה היה עם הHT יש 55 מעלות במנוחה ו70 במאמץ מלא, ללא הHT יש 32 מעלות במנוחה ו42 מעלות במאמץ מלא.

תודה רבה למי שניסה לעזור, נראה לי שעכשיו אני ינסה לעשות OC עד המקסימום שהלוח הקירור והספק כוח ירשו לי :cool2:

פורסם

About:blank, אתה אמרת שבעבודה עם HT הטמפ' עולה עד כ10 מעלות

הערך שנקבתי בו הוא ממוצע מייצג. כמובן שבמקרים פרטיים המצב יכול להיות שונה. HT שמוסיפה 20+ מעלות בערך זה לא משהו שלא נשמע עליו בעבר. כל מערכת ותנאי העבודה שלה. מאיזו מהדורה (Revision/Stepping) המעבד שלך?

פורסם

משהו לא ברור לי... המעבד שלך חם מאוד גם בלי HT וטורבו...

המעבד שלך צריך להיות סביב 35 מעלות במנוחה עם HT וטורבו... תבדוק את המשחה הטרמית שלך...

פורסם
  • מחבר

טוב אז אינה תמונה ברורה יותר של המעבד שלי תחת עבודה ללא HT וללא TURBO.

5b5ef64.jpg

פורסם

2600K שפגשתי עם קירור ברמה של הקירור שלך(בלי OC), היה ככה בדיוק(35-38) במנוחה עם HT

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים