עבור לתוכן

בעיה חמורה - CPU 100%, המחשב נתקע מלא פעמים.

Featured Replies

פורסם

אני אנסה לפרט כמה שיותר על הבעיה הזאת.

המחשב שלי הוא לא כזה חדש, הוא דיי יישן האמת, כבר כמה שנים טובות.

אז ככה, עד לפני כמה ימים הכול עבד טוב ויפה, במהלך היום לפני בערך 4 ימים, המחשב שלי כנראה היתחל את עצמו ומשום מה לא יכל להשלים את ההיתחול, הוא היה עוצר קצת אחרי ההפעלה, זאת היית איזה בעיה עם ה CD BOOT או משהו כזה, אני לא הייתי ליד המחשב שכל זה קרה, בכל מקרה קראתי לטכנאי והוא עשה איזה REBOOT והתעסק בכל העניין של ה-BOOT הזה במחשב, הוא סידר את העניין.

אחרי שהוא הלך התחלתי להשתמש במחשב ואז התחילו צרות משונות, כל פעם שאני גולש באינטרנט הCPU קופץ לי ל- 100%, לא משנה איזה דפדפן אני משתמש, FIREFOX, EXPLORER, CHROME. ממש לא משנה, ואני סתם גולש גלישה רגילה בכל אתר רגיל כמו YNET לצורך הבדיקה, וזה לא הכול, כל תוכנה שאני מפעיל מקפיצה לי את ה- CPU ל-100%, כל משחק שאני משחק בוא בפעם עבד לי מעולה עכשיו מקפיץ לי את הCPU ל-100%, וכל זה מתלווה בתקיעות, המחשב פשוט נקתע לי ואין לי מה לעשות חוץ מ- RESET, ואפילו לפעמים ממש אחרי שאני עושה RESET, שהמחשב נכנס ל- WINDOWS אחרי 30 שניות המחשב נתקע עוד פעם בלי שעשיתי כל פעולה.

בקיצור, כל דבר שאני עושה מעלה לי את ה CPU ל- 100% ומהחשב נתקע ממש כל הזמן, עשיתי כל סריקה אפשרית לווירוסים, SPYWARE, וכל דבר אחר וזה לא מצא כלום, (אני אציין שבזמנו היו לי הרבה הפסקות חשמל), קראתי לטכנאי שלי שוב, וממש שהוא היה בדרך היית לי הפסקת חשמל עקב שיפוצים, וההפסקה הזאת דפקה לי את הWINDOWS, אז בסופו של דבר המחשב שלי עבר פירמוט טוטאלי, התחלה מ-אפס, מה שמטריף אותי שהבעיה עם ה-CPU והתקיעות עדיין קיימת! המחשב נקי מכל תוכנה ומכל דבר, ממש עבר פירמוט לפני שעתיים, ואני עדיין סובל מ- 100% CPU ותקיעות של המחשב.

מה קרה למחשב שלי? אני נורא זקוק ואמשח לכל עזרה אפשרית, תודה!

פורסם

זה קורה לך אתה אומר עם כל תוכנה שאתה מפעיל? דפדפן, משחקים תוכנות וכו'? במידה ואין בעיה במערכת ההפעלה שהתקינו לך (סיכוי קלוש), בדקת טמפרטורה של המעבד? סיכוי קלוש שאולי המעבד לקראת סוף חייו, למרות שמעבדים מחזיקים שנים ולא אמורות להיות תקלות אחרי כמה שנים בלבד.

פורסם
  • מחבר

זה קורה לך אתה אומר עם כל תוכנה שאתה מפעיל? דפדפן, משחקים תוכנות וכו'? במידה ואין בעיה במערכת ההפעלה שהתקינו לך (סיכוי קלוש), בדקת טמפרטורה של המעבד? סיכוי קלוש שאולי המעבד לקראת סוף חייו, למרות שמעבדים מחזיקים שנים ולא אמורות להיות תקלות אחרי כמה שנים בלבד.

כן, זה בעיקר קורה בדפדפן, אבל גם משחקים זה מקפיץ ל- 90%, ותכונות זה גם מקפיץ ל 70-100%, כל זה התחיל רק לפני כמה ימים, ומהחשב שלי הוא דיי ישן, משהו כמו 4 שנים אם לא יותר.

איך אני יכול לבדוק את הטמפרטורה של המעבד?

פורסם

אתה יכול לבדוק את טמפרטורת המעבד בעזרת תוכנות כגון:

core temp, speedfan, everest

פורסם

שלום קיימת אצלי אותה בעיה בדיוק

הורדתי את התוכנה EVEREST רשום שם שהמעבד על 29 מעלות

שזה לא כזה רציני אבל משהו ששמתי לב אליו הוא שהמאוורר של הספר הפסיק להסתובב

החלפתי לספק חדש אבל הבעיה עדיין קיימת :(

המסך פתאום קופא לא משנה מה מפעילים אתמול למשל לא הפעלתי כלום גם לא התחברתי לאינטרנט

ושוב זה קופא בדרך כלל רק ריסטארט מהכפתור יכול להפעיל את המחשב שוב

ואז עולה שאלה האם אתה רוצה להפעיל את הווינדוס במצב של NORMAL MODE או במצב של SAFE MODE ???

זה משהו שאני עדיין מנסה להבין האם מדובר בבעיית תוכנה או חומרה ???

בבקשה עזרה ממי שמבין בזה מאוד תועיל לי לדעת מה עליי לעשות הלאה

פורסם

הדרך הטובה ביותר בתור התחלה זה לפרמט את המחשב, להתקין ווינדוס מחדש ולראות האם הבעיה משתחזרת. אם הבעיה משתחזרת לפני שבכלל התחלת להתקין דרייברים (חוץ מהנחוצים ואלה שלא גורמים לבעיות) ולזבל את המערכת עם כל מיני התקנות ושטויות, רוב הסיכויים שזו בעיית חומרה כלשהי.

פורסם

לפותח הדיון:

ברגע שהמעבד קופץ לך ל100% תבדוק איזה תהליך לוקח את כל המעבד

אתה יכול לבדוק את זה דרך הTASK MANAGER

ברגע שיהיה לך את שם הפרוסס תוכל לחפש את זה בגוגל

לדוגמא הייתה לי פעם בעיה בווינדוס XP שהפרוסס SVCHOST היה לוקח 100% (אם תחפש את זה בגוגל תמצא על זה מלא דיונים)

פורסם
  • מחבר

המחשב שלי כבר עבר פירמוט כמו שציינתי, ולא הותקן עליו שום תוכנה, ועדיין יש תקיעות.

בדרך כלל מה שמקפיץ את ה-CPU ל-100% זה הBROSWER, אבל זה לא משנה איזה, אם אני גולש ב-FIREFOX אז הפיירפוקס EXE יהיה 100%, אם אני גולש באקסלופרר אז האקספלורר EXE יהיה 100%, וכנ"ל לגבי גוגל כרום, כמו כן התקיעות לא קורות רק שאני גולש, הם באות בסדר רנדומאלי, הם לפעמים קורות בלי שאני עושה כלום, רק נכנס למחשב שלי למשל או לכל תיקייה אחרת במחשב, ולפעמים שהמחשב נתקע אני עושה ריסט וישר שהוא נכנס לווינדוס הוא נתקע שוב, בלי שעשיתי כלום.

פורסם

אני דווקא חושד בזכרונות RAM של המחשב.

כמה סטיקים יש לך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים