עבור לתוכן

הגדלת זיכרון במחשב (לוח אם Gigabyte P55A-UD3)

Featured Replies

פורסם

מודול אחד של 4GB או שניים של 2GB זה היינו הך. זה לא ממש משנה. תקנה מה שיותר זול ו/או נוח לך, האם אתה רוצה להשאיר חריץ זכרון פנוי או שלא וכל שיקול אחר שאולי יש לך.

אני עדיין חושב שזה לא הפתרון וממליץ לבדוק דברים יותר לעומק לפני שאתה קונה.

פורסם

אני עם קונפיגורציה כמעט זהה לזו של פותח הדיון (לוח P55A-UD3R ושני סטיקים של DDR3-1333 בנפח 2GB כ"א). אני מתכוון להרחיב את הזכרון עבור תוכנות עיבוד תמונה (RawTherapee ו-PSP) וכמובן לעבור באותה הזדמנות למערכת הפעלה 64 ביט. אני מניח שסטיק בודד של 4GB בנוסף לשניים שיש לי ייתן שיפור מספיק משמעותי (8GB סה"כ במקום 3.5GB). השאלה היא האם שילוב כזה ייעבוד נתמך ע"י הלוח (לא ממש ברור מהמניואל, ראו קובץ מצורף).

אגב, יש טעם בכל זאת לרכוש סטיק נוסף של 4GB? אם תוספת הביצועים זניחה אני מעדיף לא להוציא את המאה ומשהו ש"ח האלה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

כל עוד לא כתוב במפורש במפרט או במדריך של הלוח שהלוח לא יכול לבצע אתחול בתצורות מסוימות (מיקום מסוים של מודולי הזכרון, כאשר מותקנים בו 3 מודולים וכן הלאה) אין שום לעבוד בכל תצורה אחרת. כמובן שכל כללי התאמת הזכרון שאותם ניתן למצוא בסעיף 6.3 של הסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות חלים. הדבר היחיד שאתה עלול "לאבד" זה עבודה בערוץ זכרון כפול שאין לה משמעות ממילא.

לגבי הנפח. אין אף פעם תשובה חד-משמעית לשאלה "האם אני זקוק לעוד נפח זכרון?". את הסיבה לכך ציינתי באחת ההודעות הקודמות שלי בדיון כאן. כל משתמש וסביבת העבודה והרגלי העבודה שלו. כדי לדעת אם נפח זכרון נוסף יכול להועיל לך תבדוק את צריכת הזכרון בעומס טיפוסי ללא תמונה פתוחה. לאחר מכן תפתח קובץ RAW מייצג, תבצע עליו את העבודה שבדרך כלל תעשה ותראה מהי צריכת הזכרון. כל עוד היא לא 95% ומעלה לא בטוח שאתה זקוק לעוד זכרון פיזי. אם מדובר רק בפעולות המרת תמונות RAW לתבניות תמונה, אז תבדוק את צריכת הזכרון במהלך ביצוע המרה שכזאת.

פורסם

אני חושב שגם בלי הבדיקה הזו די ברור שכדאי לי להגדיל את הזכרון. RawTherapee ממליצים על "לפחות" 4GB זכרון, ובד"כ יש אצלי עוד הרבה תוכנות אחרות פתוחות ברקע כך שברור שלא יזיק יותר. אני אקנה סטיק של 4GB (סה"כ 8GB) ואם אצטרך בעתיד יותר אז עדיין יש לי סלוט פנוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים