עבור לתוכן

הגדלת זיכרון במחשב (לוח אם Gigabyte P55A-UD3)

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי מחשב די חדש (נקנה לפני שנה או פחות).

ויש לו 4gb זיכרון בשתי כרטיסים נפרדים (2bg כל אחד) ואני רואה שלפעמים שכמה דברים פתוחים ברקע אני מנצל את כל ה 100% זיכרון והמחשב נהיה איטי..

עכשיו אני רוצה להוסיף לו עוד 4gb ורציתי לדעת אם כדאי לשים ככרטיס אחד של 4 או כשתיים של 2? כי כרגע זה שתיים של 2 במצב כזה: כרטיס,סלוט פנוי,כרטיס,סלוט פנוי..

ועוד שאלה אם אפשר לדעת למה המחשב מנצל 50% מהזיכרון שכמעט כלום פתוח ברקע.? ואם יש תוכנה מומלצת לניקוי כל הדברים האלה שמצטברים עם הזמן ומעמיסים על הזיכרון..

תודה!

פורסם

1. איך אתה בודק את צריכת הזכרון? תבדוק ב-Resource Monitor כשהמערכת בעומס טיפוסי.

2. מהם השימושים במערכת? על-פניו לא כל כך סביר שבשימושים רגילים (גלישה, מסמכים, מוזיקה אתה מנצל את כל 4GB של הזכרון).

3. אתה בטוח שכל 4GB שמותקנים אכן מזוהים ומתפקדים במערכת? מה דגם לוח האם (ותוסיף אותו בבקשה לכותרת)?

פורסם
  • מחבר

1) אני בודק ע"י אחד מהגאדג'טים שמגיעים עם ווינדוס 7.. וגם דרך ctrl+alt+del וזה מראה את אותם הנתונים

2) השימושים במערכת עם כמו שאתה אומר מוזיקה כמה אתרי אינטרנט וזה עומד על 40-50 אחוז ניצול..ברגע שמדליקים משחק הכל משתנה.

(זה מחשב גיימרים)

3) כן כל ה 4gb מזוהים (לחצתי לחצן ימני על המחשב שלי ומאפיינים וזה רושם 4)

לוח האם הוא GIGABYTE P55A-UD3

פורסם

א) במחירים של היום אתה יכול לקנות 2 כרטיסים של 4גיגה.. זה גרושים...

קניית 2 כרטיסים של 2 גיגה סתם יהיה בזבוז ולא יהיה לך מה לעשות איתם בשלב יותר מאוחר.

ב) אתה תהיה חייב מערכת של 64ביט לניצול מעלה 4גיגה.

ג) תבדוק במנהל המשימות איזה ישומים צורכים את רב הזיכרון, תסדר את התצוגה ע"פ "זיכרון" , עכשיו תעבור ישום ישום

ותראה אולי יש לך ישומים שסתם פועלים ברקע ושאתה לא צריך או איזה ספאם ברקע...

ד) תיכנס ל Msconfig ולעמודת "הפעלה" - תסיר את הסימון מישומים שאתה לא רוצה שיפעלו - למתקדמים... (אם אתה לא יודע אל תשנה)

ה) אם אתה ממש מבין, תיכנס ל Regedit ותמחק את ההפעלות שאתה לא צריך... (אם אתה לא מבין זה מסוכן להכנס לפה)

פורסם

תעלה בבקשה צילום מסך או שתכתוב את הנתונים של השימוש בזכרון מהלשונית Memory מ-Resource Monitor (אליו תוכל לגשת מהלשונית Performance שב-Task Manager) כשהמערכת בעומס טיפוסי.

אם אתה עדיין מקבל את אותם נתונים, תמיין את התהליכים במנהל המשימות לפי צריכת הזכרון מהגבוה לנמוך ובדוק מיהם התהליכים שצורכים את כמות הזכרון הגדולה ביותר.

פורסם
  • מחבר

http://www.siz*co*il/my/t4gqqajwzzoz.png

http://www.siz*co*il/my/jxm250mjizem.png

**עריכה** זה מצנזר לי את siz משום מה.. איזה אתר אני יכול להעלות תמונות שזה לא יצנזר ?

או שפשוט במקום הכוכביות תשימו נקודות..

פורסם

זה מצנזר את האתר הנ"ל מסיבות מסוימות.

תשתמש ב-imgur לדוגמה.

פורסם

זה כשהמערכת נמצאת בעומס טיפוסי?

תעלה בבקשה תמונה של ה-Resource Monitor (הלחצן בפינה הימנית תחתונה של התמונה השנייה שהעלית).

פורסם
  • מחבר

לא הצלחתי לצלם לך שם את הכל (אם זה נחוץ בכלל)

ומה אתה מגדיר עומס טיפוסי..?

הפעלתי רק אינטרנט,יוטורנט, ואופיס.

http://imgur.com/XEYhI

פורסם

עומס טיפוסי - העומס האופייני שבו נמצאת המערכת בדרך כלל. כלומר כל התוכנות שאיתן אתה עובד בדרך כלל במקביל או שלפחות פתוחות ברקע.

תעלה צילום מסך של הלשונית Memory מ-Resource Monitor בעיקר צריך לראות כמה זכרון מוקצה לחומרה וכמה נמצא בשימוש.

לפחות לפי הנתונים שהעלית עד עכשיו, אין שום דבר מוזר במערכת שלך ואתה רחוק מלהזדקק לעוד זכרון פיזי. אם המצב שבו נלקחו צילומי המסך הוא עומס טיפוסי אז הרי שיש לך די והותר זכרון.

פורסם
  • מחבר

שוב רשמתי לך השתמשתי רק בפיירפוקס ואקספלורר ויוטורנט, וזה לוקח 40% ומעלה שאני מפעיל משחק הצריכה עולה משמעותית והמחשב מץחיל להיות תקוע..

פורסם

שוב רשמתי לך השתמשתי רק בפיירפוקס ואקספלורר ויוטורנט

ולכן שאלתי אם זה עומס טיפוסי. הרי אם אנחנו רוצים ללמוד משהו על צריכת הזכרון של המערכ אין טעם להפעיל סתם תוכנות באופן אקראי.

לפי הנתונים שהעלית עד כמה צריכת הזכרון נמוכה מ-50% ולכן אתה רחוק מלנצל את נפח הזכרון הפיזי המותקן אצלך (ובכלל, מערכת ההפעלה מנהלת את הזכרון לפי העקרון של זכרון פנוי הוא זכרון מבוזבז ולכן אל תתפס יותר מדי למספרים ולאחוזים) ובאופן כללי זה מצב די תקין. אם אתה רוצה אתה יכול לבטל תהליכים מיותרים שרצים לך ברקע אבל זה לא יפנה לך המון זכרון.

זה שהמחשב מתחיל להיות איטי לא אומר שהבעיה היא זכרון. אם זה קורה רק במשחקים אולי מדובר בבעיה הקשורה לרכיב חומרה אחר במחשב, לדוגמה.

למען הסדר הטוב תבדוק גם מהי צריכת הזכרון כשאתה מפעיל משחק.

פורסם
  • מחבר

אוקי אני יבדוק את זה..

ובכל מקרה שאני ירצה להוסיף תוכל לענות לי על השאלה הראשונה?

אני רוצה להוסיף לו עוד 4gb ורציתי לדעת אם כדאי לשים ככרטיס אחד של 4 או כשתיים של 2? כי כרגע זה שתיים של 2 במצב כזה: כרטיס,סלוט פנוי,כרטיס,סלוט פנוי..אז אם אני שם 4gb נשאר לי סלוט אחד פנוי לעתיד אבל אמרו לי ששתים של 2 זה יותר טוב.. ?

פורסם

אני לא חושב שמוכרים כרטיס 4GB בודד..

אל תקנה 2 כרטיסים של 2GB

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים