עבור לתוכן

מסך שחור בזמן משחק Radeon HD6850

Featured Replies

פורסם

אהלן,

לאחרונה היו לי מספר משחקים שבאמצע המשחק המסך נהייה שחור ולא הייתי יכול לעשות כלום פרט ללכבות את המחשב ולאתחל אותו.

אני שומע סאונד אחרי שהמסך נכבה, אבל אין סיכוי לעורר שוב את המחשב, צריך לאתחל. מה שמוזר זה שזה מחשב בן חודשיים עם 2 כרטיסים מחוברים בקרוספייר, מעבד i5 ולוח אם MSI P67A-GD53 עם 8 ג'יגה RAM ומערכת הפעלה 64 ביט.

זה די מתסכל, הסתכלתי קצת באינטרנט ומישהו כתב שם שצריך לבדוק את הטמפרטורה, אבל הוא לא ציין איזה טמפ' נחשבת תקינה. אני בדקתי ואני רואה שכרטיס אחד פועל על 55 מעלות והשני על 0 (בקונטרול סנטר של ה Catalyst), ורציתי לדעת כמה דברים: ראשית, אם 55 מעלות נחשבת טמפרטורה תקינה, ודבר שני ראיתי שה AMD Overdrive אצלי דלוק, יכול להיות שזה מחמם את הכרטיס?

בכל מקרה, אני מאוד אשמח לתגובות חברים.

תודה רבה!

פורסם

מה התדר שהכרטיסים עובדים עליו?

AMD OVERDRIVE זה לOC/שליטה על מאוורים, רצוי לכבות אותו במידה ולא הפעלת אותו.

קודם כל תנסה לעדכן את הדריברים.

ההמלצה שלי היא שתכבה לוגית את הCF (יש לך אפשרות בCCC) ותנסה לשחק,

אם זה לא קורה זה בעיה עם הCF.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, התדר של ה Clock הוא 775MHZ ושל הזכרון הוא 1000MHZ. לא הפעלתי את ה OC, אז אני אכבה אותו. לגבי הקרוספייר, בחלק מהמשחקים (למשל MW2) הוא רץ סבבה ובחלק אחר (הדמו של פיפ"א 12) הוא רץ כמה דקות ואז בום - מסך שחור.

בעבודה שוטפת עם המחשב לא קרה לי שקיבלתי מסך שחור, מה שכן, פעם אחת עבדתי עם Blender וקיבלתי מסך שחור, והסיבה, לדעתי, היא או שהכרטיס מתחמם או שכשהוא מנסה לעשות load balancing עם הכרטיס השני שמחובר אליו יש שגיאה או משהו, בכל מקרה מאוד מוזר.

אני אנסה לכבות את ה OC ואת ה CF ולראות אם זה עוזר, מקווה שהבעיה היא לא ב CF.

אם יש למישהו עוד רעיונות אני אשמח לשמוע, לילה טוב ותודה!

פורסם

לא ממש הבנתי, ניסית לכבות את הCF (רק לוגית מהדריבר כן?) ולבדוק אם זה עדיין קורה?האמת שלי זה נראה מאוד כמו בעיית תוכנה בCF (הדריבר כנראה מפשל בתיאום בין 2 הכרטיסים וגורם לקריסה שלהם), במידה וזאת הבעיה, תנסה להתקין גירסא אחת אחורה של הדריבר..

אגב לגבי הטמפ', 55 מעלות זה תקין, אבל מן הסתם שרשום לך 0 מעלות זה באג.. תבדוק את הטמפ' של הכרטיס השני עם GPU-Z ותעדכן..

פורסם
  • מחבר

לא ביטלתי את ה CF עדיין, רק את האוברקלוקינג של הדרייבר של הכרטיסים...

ב GPU-Z הטמפרטורה של הכרטיס הראשי (זה שהמסך מחובר אליו) מראה 54 מעלות בעוד שהכרטיס השני פועל על 39 מעלות, נראה תקין.

היום שיחקתי קצת בפורטל ועבדתי עם פלאש קצת ולא היו בעיות, מחר נאתגר אותו קצת יותר במשחקים עם AA ורזולוציות גבוהות (למרות שפורטל עבד חלק עם AA X4 וכל ההגדרות על הכי גבוה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים