עבור לתוכן

שידורג ראם (או מהירות) של מחשב מיושן לעבודה משרדית

Featured Replies

פורסם

אהלן

יש לאמא שלי מחשב ישן , שמשמש אותה כעת בסדר יחסית. התלונה היחידה היא שהוא די איטי ואם הוא יהיה מהיר יותר זה יהיה מעולה. הוא משמש כמחשב לעבודה משרדית, אינטרנט ואופיס בעיקר.

חשבתי אולי לתת לו bost קטן אם אני אשדרג אותו ל-2gb ראם. זה נראה לכם יהווה שידרוג מהותי ביחס למה שיש לה עכשיו?

מה עוד אפשר לדעתכם לעשות? חוץ מלקנות מחשב חדש כמובן. :)

[attachment deleted by admin]

פורסם

1. לשדרג זכרון יעזור, אבל ספק גדול אם זה משתלם לאור מחיר זכרון שכזה.

2. תתקין XP או הפצת Linux קלילה. Windows 7 לא בדיוק מיועדת לחומרה שכזאת, בעיקר לנפח הזכרון הזה. היא אמנם תעבוד עליו ולא לגמרי תזחל, אבל זה לא נפח זכרון אידאלי.

3. אם כבר משקיעים בחומרה, מומלץ לקנות מערכת מחשב חדשה. מערכת בסיסית מבוססת Athlon IIx2 לדוגמה תהיה יותר ממספקת וגם לא עולה אלפי שקלים.

עריכה:

בנוסף הייתי בודק את הכונן הקשיח כדי לוודא שהוא תקין. אם הכונן הקשיח הוא המקורי שנקנה עם המערכת ייתכן שהוא כבר בלוי (גם אם תקין) ושגם החלפתו תיתן לך תוספת תגובתיות מסוימת.

למעשה יעזור אם תתאר קצת את האיטיות שאתה חווה, איך זה בא לידי ביטוי ובאיזה שימושים.

פורסם

בנתיים אפשר לשנות את הגדרות התצוגה כך שיתאימו עבור מהירות ולא ביצועים (במאפייני מערכת, שאל אם אינך מוצא.)

בנוסף ניתן לבטל תהליכים מיותרים.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עלה לי כרגע עוד רעיון -

אני זוכר שיש אפשרות בוינדוס 7 לחבר dok ושהמערכת תשתמש בזכרון שלו כזיכרון ראם.

ככה אני אקח איזה דוק של 2gb שלא בשימוש ואשאיר אותו מחובר דרך קבע במחשב שלו.

מה דעתכם? יכול להיות פתרון?

פורסם

היה לי פעם מחשב ישן עם מפרט דומה לשלך (אותו מעבד) ושידרגתי מחצי ג'יגה לג'יגה וחצי.

הייתה איזושהי עלייה קלה מאוד במהירות של העבודה השוטפת (המחשב שימש לדפדפן ואופיס בלבד) אבל לדעתי בהחלט לא משהו שמצדיק את ההשקעה שהייתה משהו כמו 400 ש"ח (לא יודע כמה זה היום אבל אני מניח שעדיין יקר).

המחשב נשאר די איטי ולא שרד תקופה ארוכה אחרי השדרוג מכיוון שהוא עדיין היה איטי מדי... לדעתי אם האיטיות מתסכלת אותך עכשיו היא עדיין תתסכל אותך גם אחרי השדרוג. הייתי הולך על אחת ההצעות של About:blank (לגבי הרעיון עם ה-DOK נשמע מעניין אבל אין לי מושג בזה).

פורסם

ה-Ready Boost זה יותר גימיק מכל דבר אחר. במקרה שלך יש סיכוי מסוים שהוא יעזור, אבל אני מאוד בספק אם בצורה מורגשת. גם כך לא מדובר באמת בתוספת זכרון (כי הרי זמני הגישה וקצבי העברת הנתונים אל ההתקן וממנו הם איטיים בהרבה מה-RAM) אלא על משהו דמוי קובץ ה-pagefile.sys -- יצירת זכרון מטמון לפעולות קריאה וכתיבה.

אם יש לך החסן נייד כזה אז לא יזיק לנסות כמובן, במקרה הכי גרוע תגלה שזה לא ממש עוזר, אבל אם זה דורש השקעה כלשהי (קניית רכיבים כאלו ואחרים) אז הייתי ממליץ לוותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים