עבור לתוכן

מה ההבדל בין מעבדי ה i5

Featured Replies

פורסם

ראיתי שיש הרבה סוגים של i5 ורציתי לשאול למשל מה ההבדל באחוזים בין ה intel core i5 760 2.8 לבין Intel CORE i5 S1155 2500 3.3Ghz ?

יש אולי איזה בנצ'מארק שאני אוכל לבדוק ?

כי בשביל הפרש גדול אני כנראה אחשוב לשדרג את של שה ה760

פורסם

אין לך סיבה לשדרג. ההפרש תלוי באיזה שימוש אתה בודק. ניתן להגיד שבממוצע ההפרש הוא 10-15% (אך שוב, חשוב לבדוק בשימוש המיועד).

היתרון הגדול של מעבדי SB הוא יכולת ה-OC שלהם (בהנחה שיש לך מעבד מתאים ולוח המבוסס על ערכת שבבים מתאימה), אבל כל זה תיאורטי בלבד. מכיוון שהמעבד שלך הוא מעבד מצוין שלא יגביל אותך בשום שימוש של משתמש ממוצע, אין שום טעם לשדרג אותו. תמשיך איתו, עם הזמן תנסה לעשות לו OC קטן כדי לסחוט ממנו קצת יותר, וכשיגיע היום שהוא כבר לא יספיק תשדרג אותו. אחרת תכנס ללולאה אינסופית של שדרוגים וכל פעם תרדוף אחרי הטכנולוגיה (ברוב המקרים ללא תמורה הולמת) במקום ליהנות ממנה.

פורסם
  • מחבר

המעבד שלי כבר שנתיים ואני כמעט בטוח שהוא יעשה צוואר בקבוק לכרטיס כמו hd6950 ומעלה,כי כבר על ה6850 שלי אני מרגיש שיש לי מעט צוואר בקבוק

כי ניסתי לעשות אוברקלוק למעבד וראיתי שיפור ניכר במשחקים, אז יתכן שהכרטיס יכל לתת ביצועים עוד יותר טובים רק שהמעבד מגביל אותו.

פורסם

בשדרוג כזה יהיה צורך גם להחליף לוח מתאים לסוקט 1155

פורסם

המעבד שלך ממש לא צריך להוות צוואר בקבוק. מדובר עדיין על מעבד "חזק" באופן יחסי שעדיין רחוק מלמצות את חיי השירות היעילים שלו.

חוץ מזה שבמשחקים לרוב לכרטיס הגרפי יש חשיבות גדולה הרבה יותר מלמעבד.

כפי שאמרתי, ככל אצבע תשדרג רק כשאתה צריך וכשזה משתלם.

נניח לרגע שתשדרג לפלטפורמת SB, אתה תוציא כ-1500-2000 ש"ח (רק על מעבד ולוח-אם, ייתכן שגם תזקק לזכרונות וייתכן שגם לגוף קירור מתאים אם אתה מתכנן OC), עוד מעט יוצאים מעבדי Bulldozer של AMD ובעוד חצי שנה לערך (הכל הערכות ובהנחה שלא יהיו עיכובים) יצאו מעבדי Ivy Bridge של Intel. שוב זמן קצר לאחר השדרוג שלך תהיה בשוק כבר חומרה "עדיפה", אז שוב תלך לשדרג? זאת בדיוק הלולאה האינסופית שאני מתכוון עליה שגורמת לאנשים לרדוף אחרי הטכנולוגיה במקום ליהנות ממנה.

שנתיים זה לא זמן ארוך מאוד, נכון שמערכת למשחקים היא בין המערכות שמתיישנות בקצב המהיר ביותר, אבל בנקודת הזמן הנוכחית לא הייתי ממליץ על שדרוג המעבד שלך אלא אם כן מדובר במקרה נקודתי שבו באמת המעבד מגביל בצורה בלתי מתקבלת על הדעת (ואני לא חושב שזה המקרה אצלך כשמדובר במשחקים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים