עבור לתוכן

כרטיס לגיימינג, עד 1000 שקלים

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם, הודעה ראשונה שלי בפורום מקווה שיהיה שווה :)

אז ככה, לפני מספר ימים הגעתי למסקנה שעבר זמנו של כרטיס המסך שלי (GeForce GT 220),

בעקבות האטה משמעותית במספר משחקים שעד עכשיו עבדו מעולה, ולכן אני מחפש כרטיס חדש,

בעל ביצועים טובים, המיועד למשחקים בעלי גרפיקה כבדה.

קצת מפרט טכני הקשור לעניינינו:

מערכת ההפעלה: Windows 7 Home Premium 32-bit

מעבד: Pentium Dual Core E6500 2.93GHz (x2)

לוח אם: msi G41TM-E43

ספק כח 450W

זכרון 2GB DDR2 של קינגסטון (ייתכן וכדאי לשפר?)

כרטיס מסך נוכחי כמו שציינתי למעלה, GeForce GT 220

פרט חשוב - המסך שלי ברזולוציית 1920x1080 ומחובר בעזרת כבל HDMI (לכן יש צורך בשקע כזה בכרטיס)

נכון לעכשיו אני מוכן להשקיע כ-1000 שקלים, אך אם יש צורך ייתכנו חריגות.

תודה מראש וערב טוב לכל המגיבים!

פורסם

אתה יכול לפרט יותר לגבי הספק? דגם מדוייק יעזור

בגדול GTX470 זה הכרטיס הכי חזק שנכנס בתקציב אבל הוא אובר קיל למערכת שלך וסביר להניח שלא תנצל אותו. 6850 או 5850 באיזור ה 700-800 ש"ח יהיו יותר מתאימים.

פורסם
  • מחבר

justUser תודה רבה על התגובה המהירה!

דגם הספק (לפחות נראה לי שזה הדגם): ip-p450dq3-2 p

קראתי קצת על כרטיסי 6850 ו-6950 אך לא על GTX470. מה מחירו?

מבין הכרטיסים שהצעת (5850 קצת ישן לא?) מה יכול להיות השקעה מעט

ארוכת טווח, כלומר שיהיה יעיל לפחות עוד מספר שנים?

אתה טוען שהכרטיס הוא אוברקיל... למה? האם שיפור רכיבים אחרים עשוי לעזור, בנוסף לכרטיס המסך?

פורסם

בהנחה שהספק ג'נרי אפשר לשלב בתקציב גם כרטיס מסך וגם ספק:

כרטיס מסך

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1220

ספק

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2202

1094 סה''כ

הכרטיס הוא אוברקיל מכיוון שהמעבד חלש מידי ומהווה צוואר בקבוק לכרטיס מסך, כלומר המעבד מגביל את הכרטיס והכרטיס לא מנצל את מלוא הכח שהוא יכול לתת. ה5850 אומנם קצת ישן אבל זה לא אומר שהוא לא חזק ולמרות שהוא קצת ישן הוא עדיין נחשב בין הכרטיסים החזקים כיום ויכול להריץ את רוב המשחקים על המקסימום וגם לו המעבד מהווה צוואר בקבוק. את החלק הראשון רשמתי לפני שפרסמת את ההודעה וכנראה שהספק אכן ג'נרי ותצטרך להחליפו. מה שהצעתי נותן לך כרטיס חזק וספק בתקציב שנתת ואמור לספק גם ברזולוציה הזו,ויש גם HDMI.

פורסם

הספק שלך אומנם לא ג'נרי אך לא להיט בכלל, 6850 בלחץ אחרת תכניס גם תקציב לספק.

המפרט שלך בסדר אבל בשביל כרטיס חזק יותר כבר צריך איזשהו שדרוג משמעותי, משהו כמו שילוש (לוח+מעבד+זיכרון). אבל נשמע שאתה מסתדר איתו טוב אז לא הייתי ממהר.

אגב, 5850 חזק מ ה 6850 וקרוב בביצועים ל 6870 (אך עדיין חלש ממנו), הוא עולה +- כמו ה 6850 (איזור ה 700+) לכן גם יותר משתלם. אבל צורך יותר מתח ושוב לספק שלך 6850 בלחץ, לא הייתי מסתכן ולוקח כרטיס צרכן יותר.

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי נכון, למעשה הכרטיס הכדאי לי לפי המפרט הטכני הוא 5850. משום מה איני מצליח למצוא אותו באתר KSP או IVORY.

בנוגע לספק הכח, אני מבין שעלי לשדרג. נניח שאקנה את הספק שברק הציע, נוציא אותו מהמשוואה,

ה-5850 הוא המומלץ בתחום ~800 (ללא תלות בספק)? אני מבין שזהו כרטיס חזק שצריך "לספק את הסחורה" במשך כמה שנים נוספות.

האם החנות שהצעת (ברק) נותנת המחיר הזול ביותר לגבי שני הרכיבים?

משהו נוסף - שמתי לב שהכרטיס OC, תוכל להפנות אותי למפרט שלו בהשוואה למפרט הרגיל או למפרט של 6870?

ובכלל האם כל הכרטיסים הללו של AMD שווי יכולת לאלו של nVidia באותו טווח מחיר?

פורסם

יש את HD6870 שגם בסביבות ה800 והוא יותר חזק אבל שוב המעבד מגביל וגם ההפרשים בFPS משתנים ממשחק למשחק.

את הספק שהבאתי יש גם ב http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=10925 קצת יקר יותר.

הOC לכרטיס הוא קטן יחסית ולא ממש משמעותי.

יש מלא גרסאות לכרטיסים האלה והמחירים משתנים בהתאם מה שטוב זה הקירור שהוא בא איתו.

בשורה התחתונה ה5850 כרטיס מעולה ויוכל להריץ את רוב המשחקים בלי שום בעיה. שים לב שאם תיקח אותו ותראה נפילות FPS פה ושם אז יתכן שזה בגלל המעבד.

פורסם
  • מחבר

בדיוק התכוונתי לשאול מה ההבדל בין הכרטיס של גיגביט לזה של ספיר כי ההבדל במחיר די גדול, אבל אני מבין שסך הכל זה לא משמעותי.

בדקתי במספר אתרים נוספים ובהחלט כולם משבחים את ה5850 ונראה שהוא בהחלט טוב כמו 6850 אם לא יותר.

טוב עכשיו אני אתחיל לחפש איפה הכי זול.

כמובן אם למישהו יש הצעות נוספות - כמה שיותר יותר טוב (עם הסבר כמובן)

פורסם
  • מחבר

חשבתי על משהו...

נגיד עוד שנה שנה וחצי, אני ארצה לקנות עוד כרטיס ולעשות CrossfireX מבחינה זאת מה הכי משתלם?

עדיין ה 5850?

או שאולי יהיה עדיף בכל מקרה לקנות כרטיס יחיד חדש

פורסם

המערכת שלך בקושי תנצל את הכרטיס מסך הנוכחי שאתה קונה, אז שני כרטיסים ב-CF יהיו פשוט בזבוז כסף משווע...

השידרוג הבא שלך יצטרך להיות מערכת חדשה לגמרי ידידי :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני מודע לכך, כוונת השאלה היא במערכת אחרת שתהיה מסוגלת לנצל את הכרטיס במלואו.

אינני רוצה שוב לשרוף כסף לכרטיס מסך חדש, ולכן - האם קרוספייר יהיה יעיל ב-5850 או

שעדיף לקנות 6850 בקצת יותר אבל שיהיה כדאי לטווח הארוך?

נדמה לי גם ש6850 צורך פחות חשמל, אבל זה פחות חשוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים