עבור לתוכן

איך לפרוס את הרמקולים בחדר??(5.1)

Featured Replies

פורסם

הזמנתי רמקולים לחדר ואני לא יודע איך לסדר אותם בצורה האידיאלית ביותר סביב הטלוויזיה, יש לי חדר קטן וצירפתי תמונות

איך לדעתכם אני צריך לסדר אותם ??????

אגב אני יקבל אותם רק בתחילת חודש הבא

תודה מראש, אוראל

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני חושב שהשילוב האידאלי בשבילך יהיה כזה.

1- סנטר למקם מעל המסך של המחשב ולחבר לקיר עם יש אפשרות.

2- רמקולים קדמיים למקם על השולחן מחשב ושיהיו כמעט בקצה השולחן.

3- רמקולים אחוריים למקם בקיר האחורי של החדר שיהיו מופנים אליך.

4- סאב למקם ליד קצה השולחן ליד החלון ועם יש אפשרות לשים שהם שולחן קטן ועל השולחן הקטן למקם את הסאב, ושיפנה אליך.

לדעתי זה השילוב מעולה בחדר שלך, כמובן אין לנו מושג על איזה רמקולים מדובר אבל דגם בהחלט יכול לעזור לנו בהצעת מיקום טוב יותר :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הרמקולים של לוגיטק Z506 , אגב 50 דולר זה מחיר טוב לחדשים נכון??

פורסם

הסנטר נראה די קטן אז אני הייתי שם אותו מול המסך, רמקול שמנגן מעל הראש זה לא אידיאלי.

פורסם
  • מחבר

שכחתי לציין אני משחק ורואה סריטים דרך הטלוויזיה אז אני רוצה לפזר אותם בסביב הטלוויזיה...

פורסם

את המיקום תמצא בעצמך לפי מדידות. אף אחד לא יכול לתת לך מיקום נכון מהתמונה ככה סתם.

הסנטר אמור כמובן להיות ישירות מולך (ובמרכז הטלוויזיה). הקדמיים צריכים להיות בזווית של 22-30 מעלות מהסנטר (כל אחד בנפרד, סך הכל ביניהם 44-60 מעלות). האחוריים צריכים להיות ב90 עד 110 מעלות (כל אחד בנפרד. שמעתי פעם ש110-120 מומלץ למוזיקה בפרו לוג'יק ו90 מומלץ לסרטים ומשחקים אבל אל תסמוך על זה בלי לוודא).

המרחק בינך לכל רמקול צריך להיות שווה. הרמקולים צריכים להיות בגובה האוזן (עד כמה שאפשר), ומאוד קריטי שהם יצביעו ישירות לאוזן (אל תתבייש להושיב חבר בכיסא ממנו צופים ולעשות עליו לייזר כדי לבדוק את הכיוון של הרמקולים :lol: ). בלוויניים ההצבעה ישירות לאוזן קריטית מאוד, רק אם תרגיש שהצליל יותר מידי "מחריש" "צורם" (ולא בגלל הווליום) בסרטים שונים ללא אפקטים מהטלוויזיה אז תכוון את הרמקולים שיצביעו קצת החוצה מהאוזן.

הסאב אני לא מכיר ממש את המערכת אבל אם אני לא טועה זו מערכת קטנה ודי זולה אז כנראה שהוא לא כל כך "סאב". אז תתקע אותו בערך באמצע (באחד הצדדים של הטלוויזיה). בגלל שזה לא סאב אמיתי שמכוון עד 80 הרץ (כי יש לך לווינים והוא קטן) אז אל תחשוב לשים אותו רחוק באיזשהי פינה כי בא ממנו צליל ולא רק "הרגשה".

כשהיו לי Z5500 כיוונתי אותם באובססיביות והרסתי את כל החדר רק כדי לכוון מושלם אז תקשיב לדברים שלי :smile1:

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג איך למקם את האחורים, אני רואה TV מהמיטה שבפינת החדר כך שהאחוריים אף פעם לא יהיו באותו מרחק ממני, אחד יהיה צמוד לאוזן שלי גם כך שזה בכלל לא אידיאלי....

למישו יש רעיון מה לעשות איתם?? אולי אני ישים אותם טיפה מלפני??

פורסם

אז למה לקנות 5.1 :nixweiss:

פורסם

נראה שאחד יהיה צמוד יותר לאוזן זה הפתרון אצלך, אתה צריך להתפשר כי המיטה במקום בעייתי.

פורסם
  • מחבר

אפשר להחליש את זה שקרוב לאוזן וע"י כך לפצות על הקרבה לאוזן

פורסם

אפשר להחליש את זה שקרוב לאוזן וע"י כך לפצות על הקרבה לאוזן

זה ממש לא עובד ככה

הקטע ב5.1 הוא להוסיף לך מעבר לרק צליל גם הרגשה של מיקום של מקור הצליל. עיקר זיהוי המיקום נעשה ע"י השוואת הפרשי הזמנים בין האותות בכל אוזן. יתכן שעם כרטיס 5.1/7.1 ניתן לבצע את זה מהדרייבר, וכמובן צריך גם הנמכה. אבל זה עדיין לא יעזור, צליל חלש מקרוב זה לא צליל חזק מרחוק.

למה לא לרדת מ5.1 אם אין לך את האפשרות להשתמש ביתרון של 5.1 ? תוכל להביא מערכת הרבה יותר איכותית וגם לחסוך כסף.

פורסם
  • מחבר

אני כבר הזמנתי את הרמקולים, ידעתי על הבעיה הזאת אבל קניתי אותם כי הם היו בחצי מחיר (50$ במקום 100)

פורסם

אם היית מוצא משאית בחצי מחיר עדיין היית קונה אותה למרות שאין לך רשיון למשאית ? :P

פורסם
  • מחבר

נו באמת אתה לא יכול להשוות את זה למשאית במחיר של 200 שקל במקום 500 בארץ אלה רמקולים מעולים אי אפשר לערער על זה

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

קיבלתי את הרמקולים ויש לי מספר שאלות:

1) יש לי חיבור חשמל אמריקאי ועל הסאב רשום 120V-240V , חיברתי את הסאב לשנאי עם יציאה של 110V זה בסדר?? אני שומע מהרמקולים כמו שצריך?? או שזה לא "בריא" ????

אני צריך לקנות מתאם כמו זה :http://www.dealextreme.com/p/flat-to-round-power-plug-convertor-3529 ????

2) יש לי שלושה חיבורים ואודיו ירוק, שחור וכתום

אני לא יודע למה משמשים השחור והכתום??? איזה מהם לסאב וסנטר ואיזה לאחוריים???

בקרוב אני יעלנ תמונה של המיקום שלהם אני קודם צריך לקנות מדפים לאחוריים.

תודה מראש, אוראל :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים