עבור לתוכן

כמה שאלות על פילטרים למצלמת SLR

Featured Replies

פורסם

קבלתי מחבר מצלמת SLR של סוני מדגם a380 (הוא השתדרג למצלמה חדשה)

הציוד יחסית בסיסי וכולל עדשת קיט מקורית ועוד עדשה של טמרון לטווח קצת גדול יותר (לא יקרה מאוד)

אני חושב לקנות פילטר מקטב ופילטר ND לעדשות, ויש לי מספר שאלות מאחר ואין לי ניסיון עם פילטרים

לא רוצה להוציא הרבה מאוד כסף על כך, המטרה כרגע היא קצת להכנס לתחום הצילום.

- האם יהיה הבדל בין פילטרים יקרים לזולים על עדשות בסיסיות יחסית? ההבדל הוא בין 50 שקל לפילטר של ויויטר ל-140 לפילטר של הויה.

- האם יש חברות מומלצות עם מחירים סבירים?

- במידה ואני שוקל לעשות קורס צילום בסיסי, האם יש מה לעשות עם הפילטרים בקורס?

תודה לכל מי שיוכל לעזור

פורסם

לא כל הפילטרים נבראו שווים - הפילטר המושלם לא משפיע על מעבר האור דרכו מעבר למה שהוא אמור לעשות.

הפילטר היחיד שהייתי קונה במצבך הוא פילטר מקטב. יש מסר חברות בשוק, המוצרים של HOYA (מסדרת הביניים, לא הזולה ביותר) נחשבים לטובים ביחס למחירם, אבל צפה למחיר של 200-300 ש"ח (תלוי בקוטר העדשה שלך).

לפני שאתה קונה פילטר מקטב או כל ציוד נוסף כלשהו, תשתפשף עם הציוד החדש שלך לפחות חודש-חודשיים וכמה אלפי קליקים.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה!

דברתי עם הבחור שנתן את הציוד, והוא טוען שהעדשות לא מקצועיות, ולכן אין סיבה להשקיע במקטב יקר במיוחד - וגם אחד זול יעשה את העבודה. זה נכון?

פורסם

קח את הזול ביותר

פורסם

פילטר זול ירע את איכות התמונה, אבל פילטר יקר לא משפר אותה...

אם אתה הולך לקנות פילטרים טובים לטווח ארוך, תתרחק מהזולים. פליירים, קאסטים, ירידה בחדות ובקונטראסט... לאורך שנים זה סתם ירגיז אותך.

(זה לא אומר שהכי יקר = הכי טוב. ראה ביקורות פילטרים)

אם אתה רוצה לשחק קצת ולגשש (ו/או לא סגור על הקטרים בהם תשתמש בעתיד) - קנה את הכי זולים שיש.

לא ב50 ש"ח - הם סתם יקרים בארץ ועדיין ג'אנק. קנה בדולרים בודדים באיביי.

תוכל להתרשם ואח"כ להחליט יום אחד אם לקנות איכות כי זה מפריע לך.

אין שום בעיה להקריב קצת איכות תמונה.

לגבי ND, תחשב לאיזה מספר אתה זקוק בהתאם לשימוש...

פורסם

UV זול זה כמעט מיותר.

משתמשים בUV בתור מגן עדשה בעיקר בדיגי. ככזה הוא נמצא על העדשה רוב הזמן.

חבל על איכות התמונה של כל הצילומים.

זה כן שימושי נקודתית לתנאים ממש קיצוניים - אם אתה חושש מאבק אברסיבי או התזות בירה נניח.

משהו שיגרום לך אפילו לא להשתמש בפילטר של 150 ש"ח כי חבל עליו. קרה לי לעיתים נדירות.

במחיר דולר וחצי, שיהיה. אבל הוא אפילו לא נכנס לתיק 95 % מהזמן.

FLD - מיותר מאז המצאת כפתור הWB... אולי אפשר לעשות איתו משהו מעניין. אל תבנה עליו כמשהו שימושי לחיים.

פורסם

אני אישית לא דוגל בהרכבת פילטר UV בתור מגן.

מרכיבים מגן פרח יעודי והעדשה שלך מוגנת מפני מכות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים