עבור לתוכן

עזרה בבחירת אל פסק - למבינים בלבד

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש ברשותי ספק כוח EZcoool 450 w ATX - 450 JSP Socket 775 12CMF .

כל הניסיונות שלי לברר איזה PS הלכו שולל... זה לא כתוב על הספק ולא מצאתי את זה לפי התיאור למעלה בחיפוש בגוגל.

בשנתיים האחרונות היה לי ספק כוח מסוג PRPC 750 של אדוויס.

הוא פעל היטב עד שבשבוע האחרון הוא נכבה תמידית אחרי 5 דקות (כנראה הלכה הסוללה).

רציתי לקנות ספק חדש. התקשרתי לשירות של אדוויס והם אמרו לי שלספק כוח שלי צריך לפחות PRPC 1000 (שעולה 700 שקל ולא 350) כי הספק כוח שלי בעל PFC.

שאלתי אותם איך יכול להיות שהיה לי באותו מחשב PRPC 750 והכל היה תקין, והם אמרו לי שזה עניין של מזל כי אולי הפסקות החשמל היו בגלי סינוס ספצפיים ושלא תמיד זה עובד (WTF? :kopfpatsch:).

בקיצור - השאלות שלי הן:

א' - האם EZcoool 450 W ATX - 450 JSP Socket 775 הוא בעל PFC? איך בודקים את זה?

ב' - איזה אל פסק כדאי לקנות לו? לקנות שוב את PRPC 750 או להשתדרג ל PRPC 1000 כפי שהומלץ לי?

תודה! :hi:

פורסם

הייתי מחליף את הספק כי הוא לא ברמה גבוהה ולי אישית, מהעבודה, אין ניסיון טוב איתו.

כמו כן אם יש לך מחשב שעובד על ספק כזה אין לך שום בעיה להחליף סוללה ולדעתי להמשיך לעבוד עם אותו אל פסק.

פורסם

ה EZCOOL ATX-xxxJSP הם ללא PFC. אתה יכול להפעיל אותם אם כל UPS

מה שכן - תבדוק שאתה לא מעמיס את ה UPS משמעותית

תבדוק באתר http://antec.outervision.com כמה המחשב שלך באמת לוקח

תכפיל פי 1.4 כדיי להביא בחשבון את מה שהספק בעצמו לוקח - קיבלת W כללי למחשב

תכפיל את ה W הכללי פי 2 כדיי למצוא VA כללי של המחשב

אם מוסיפים מסך LCD (עד 20 אינצ) הוא 40W ו 80VA, או (מעל 20 אינצ) 60W ו 120VA

סך הכול W של המחשב והמסך לא אמור לעלות מעל 360 - 400W - ההגבלה של ה W ב UPS

סך הכול VA לא אמור להיות מעל 750VA

אם ה UPS עומד (או בערך עומד) ב 2 אלה אז "רשמית" הבעיה היא כנראה בסוללה של ה UPS בלבד

עכשו זרם סוללה - ל UPS הזה (מאיכות נמוכה) יש סוללה אחת, מה שמגביל אותו ל 480VA במקום 750VA. (מעל 480VA האורך חיים של הסוללה קצר בגלל שהיא בעומס יתר). אם העמסת אליו יותר מ 480VA (כשהמחשב עבד בעומס מקס' בזמן הפסקת חשמל שה UPS החזיק) אז יתכן שבגלל זה הסוללה נדפקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים