עבור לתוכן

זילות במושג גזענות ועדות בישראל.

Featured Replies

פורסם

הי,הרוצה לספר הייתי רוצה לספר לכם סיפור די מוזר. לאחרונה ישבתי עם כמה חברים שלי על נרגליה ובירות. כמו במפגשים כאלה,תמיד נוהגים לרדת אחד על השני,לספ חויות ולצחוק סתם.

בכול אופן איכשהוא אמרתי איזה ירידה(עקיצה) על כך שפרסים הם קמצנים ומרוקאים הם סתם ערבים עם פיוז קצר ותימנים דומים לבודאים כחושים. יש לציין שאני עצמי שליש מרוקאי,שליש פרסי ושליש תימני,כך שירדתי על עצמי ועל עוד כמה מן הנוכחים. זה נאמר בתוכן של בדיחה,ולא במכוון.

בכול אופן אחרי שאמרתי את זה,פתאום כולם הביטו אלי ואמרו :"בונא אתה גזען לא קטן".

נדהמתי,הם היו רצינייםולא צחקו,מיד חזרתי בי מדברי.

עכשיו במחשבה לאחור,אני לא מבין מה הבעיה עם האימרה הנ"ל? למה כול פעם שיורדים קצת על עדות בישראל מיד צועקים גזענות!!!

גזענות זה מילה חזקה מידי,אפשר להגיד שזו בדיחה סטראוטיפית זה נכון,אבל גזענית??

נניח והייתי אומר שאני מוכן להתחתן רק לא עם בחורה מרוקאית ולא מוכן לגעת במרוקאי או לגעת בהם-אז זה אמירה גזענית,כי יש כאן אלמנט של בידוד.

מה הולך בחברה שלנו?? ממתי אנשים פה מחזיקים כול כך מהעדות שלהם,אני אישיתצוחק על העדות שלי ללא הרף,זאת מכיוון שאני לא מרגיש את עצמי תימני,מרוקאי או פרסי,כי אני יודע שאני ישראלי בסופו של יום וסיפור העדות נגמר לפני 60 שנה כשעלינו למדינה הזו. מתברר שטעיתי :s07:

פורסם

קודם כל להיות "שליש" מרוקאי או כל דבר אחר זה מפחיד. יש לך 3 הורים?

אם מדובר בבדיחות מבחינתי הכל הולך. גם תלוי איך אמרת את זה ומי הם החברים שלך.

פורסם
  • מחבר

נושא נוסף שהייתי רוצה לעלות: שוב סיפור העדות בעם הזה. מהילדות שלי חינכו אותי שאני ישראלי והורי מעולם לא עודדו מאפיינים עדתיים בקרב המשפחה שלנו,רוב האלמנטים הם חילוניים בלבד.

מה שגילית לאחרונה,ולפני כן שיש הרבה אנשים במדינה הזו ששומרים על העדות שלהם בקנאות כמו פרסים,רוסים,תימנים,אתיופים ונראה שגם חלק מן האשכנזים(עדיין מעדיפים להשיא את הבת שלהם לבחור עם מראה מערבי קרי לבן).

מתי זה יגמר,החלוקה המרגיזה הזו?,

האם גם אתם מרגישים בקרב החברים שלכם שיש חלוקה עדתית?

האם אתם מרגישים קשורים לזהות העדתית שלכם יותר מאשר הישראלית?

מה זה בכלל להיות ישראלי מבחינתכם? יש לנו בכלל זהות משלנו(חוץ מ"זהות הצבר" שהיא חסר בסיס ותקפה יותר לראשית המדינה)?

פורסם
  • מחבר

קודם כל להיות "שליש" מרוקאי או כל דבר אחר זה מפחיד. יש לך 3 הורים?

אם מדובר בבדיחות מבחינתי הכל הולך. גם תלוי איך אמרת את זה ומי הם החברים שלך.

חחחחחח,הורה אחד חצי מרוקאי וחצי תימני(מצד אבא) ואמא פרסייה :cool2: :cool2: אז זה יענו שליש. הקטע שלדעתי העדות זה דבר זניח. מבחינתי שמחר יצחקו על העדות שלי או כול עדה אחרת,כי האמת אני לא מרגיש שייך לעדות האלו בשיט.

במקרה בין החברים שלי היו שני פרסים כבדים שעדיין היו מדברים פרסית עם ההורים שלהם ובינם ליבן עצמם :screwy: (שיהיו לי בריאים). באמת שאני לא מבין,למה אנשים שומרים בקנאות על הציביון העדתי הזה.

פורסם

הידעת שלקורא למישהי נקבה סתומה זה התרדה מינית? יש הרבה נושאים כאלה, תאכלס אתה פשוט צריך לדעת מה אפשר לומר ומה אסור בחברה שבה אתה נמצא.

פורסם

חחחחחח,הורה אחד חצי מרוקאי וחצי תימני(מצד אבא) ואמא פרסייה :cool2: :cool2: אז זה יענו שליש. הקטע שלדעתי העדות זה דבר זניח. מבחינתי שמחר יצחקו על העדות שלי או כול עדה אחרת,כי האמת אני לא מרגיש שייך לעדות האלו בשיט.

במקרה בין החברים שלי היו שני פרסים כבדים שעדיין היו מדברים פרסית עם ההורים שלהם ובינם ליבן עצמם :screwy: (שיהיו לי בריאים). באמת שאני לא מבין,למה אנשים שומרים בקנאות על הציביון העדתי הזה.

חצי מחצי זה רבע... אז אתה חצי פרסי רבע תימני, ורבע מרוקאי..

אני מבין שאתה מהאומה הצ'כצ'כית ומזרחים והשכלה לא הולכים יד ביד אבל דיר באלעק שברים?!

פורסם
  • מחבר

הידעת שלקורא למישהי נקבה סתומה זה התרדה מינית? יש הרבה נושאים כאלה, תאכלס אתה פשוט צריך לדעת מה אפשר לומר ומה אסור בחברה שבה אתה נמצא.

באיזה חברה?,השאלה האם באמת קיימת חברה ישראלית?

איך שאני רואה את החברה הישראלית,אני רואה חברה שמפוצלת לעדות

חברה שמפוצלת לדתיים וחילונים

חברה שמפוצלת לצברים ועולים

חברה שמפוצלת בין שמאל וימין.

לעומת החברה האמריקאית,והחברה הקנדית,אני חש תחושה של קנאות חזקה ופיצול בין האנשים בישראל מתחת לפני השטח. יש לציין שחיית בארה"ב כ-3 שנים,האמת שאני מרגיש יותר שייך לשם מאשר פה,לא יודע למה אבל לא הרגשתי פיצול שם לכול כך הרבה אלמנטים.

פורסם
  • מחבר

חצי מחצי זה רבע... אז אתה חצי פרסי רבע תימני, ורבע מרוקאי..

אני מבין שאתה מהאומה הצ'כצ'כית ומזרחים והשכלה לא הולכים יד ביד אבל דיר באלעק שברים?!

צודק,פשוט רבע זה נשמע מעט,אז רימיתי קצת. בכול אופן זה לא הנקודה.

האמת שהשכלה הולך אצלנו,תואר שני במתמטיקה כיום,אבל לא נעלבתי :cool2:

פורסם

באיזה חברה?,השאלה האם באמת קיימת חברה ישראלית?

איך שאני רואה את החברה הישראלית,אני רואה חברה שמפוצלת לעדות

חברה שמפוצלת לדתיים וחילונים

חברה שמפוצלת לצברים ועולים

חברה שמפוצלת בין שמאל וימין.

לעומת החברה האמריקאית,והחברה הקנדית,אני חש תחושה של קנאות חזקה ופיצול בין האנשים בישראל מתחת לפני השטח. יש לציין שחיית בארה"ב כ-3 שנים,האמת שאני מרגיש יותר שייך לשם מאשר פה,לא יודע למה אבל לא הרגשתי פיצול שם לכול כך הרבה אלמנטים.

לא לא, אני מתכון לחברה שבה אתה מסתובב, חברת החברים שלך

פורסם
  • מחבר

לא לא, אני מתכון לחברה שבה אתה מסתובב, חברת החברים שלך

החברה הישראלית? למה אתה מסתובב בחברה אחרת? :facepalm:

פורסם

החברים שישבת איתם אדיוטים.

ואני לא מקבל כל הבחנה עדתית כ"גזענות". אני מעדיף בנות "לבנות". זה לא אומר שאני גזען, זה פשוט אומר שזה מה שאני מעדיף כבת זוג.

באמריקה יש "כור היתוך" בדיוק כמו בישראל.

גם שם עולה חדש יתפס כעולה חדש. גם שם יש "איטלקים", "אירים", פורטוריקנים ועוד.מן הסתם זה תלוי באיזור - לדוגמה, בניו-יורק, פחות איכפת מה ה"מוצא" שלך. יתכן שמקומות אחרים זה יותר חזק.

המקרה של קנדה שונה לחלוטין. המדינה שם מעודדת "רב-לאומיות". התרבות של האדם הממוצע בקיבק תהיה שונה מהתרבות של האדם הממוצע באונטריו (תרבות יותר צרפתית לעומת אנגלו-סקסית).

בשורה התחתונה, אתה סתם ממציא שטויות ומנסה לבנות מהן תיאוריה ללא כל אחיזה.

פורסם
  • מחבר

החברים שישבת איתם אדיוטים.

ואני לא מקבל כל הבחנה עדתית כ"גזענות". אני מעדיף בנות "לבנות". זה לא אומר שאני גזען, זה פשוט אומר שזה מה שאני מעדיף כבת זוג.

באמריקה יש "כור היתוך" בדיוק כמו בישראל.

גם שם עולה חדש יתפס כעולה חדש. גם שם יש "איטלקים", "אירים", פורטוריקנים ועוד.מן הסתם זה תלוי באיזור - לדוגמה, בניו-יורק, פחות איכפת מה ה"מוצא" שלך. יתכן שמקומות אחרים זה יותר חזק.

המקרה של קנדה שונה לחלוטין. המדינה שם מעודדת "רב-לאומיות". התרבות של האדם הממוצע בקיבק תהיה שונה מהתרבות של האדם הממוצע באונטריו (תרבות יותר צרפתית לעומת אנגלו-סקסית).

בשורה התחתונה, אתה סתם ממציא שטויות ומנסה לבנות מהן תיאוריה ללא כל אחיזה.

אז בוא תגיד לי אתה ,מי הוא הישראלי מבחינתך? האם קיים מאפיינים לקווים של הישראלי הממוצע?

תסתכל על תגובה קודמת שלי,של הבחור עם המגל הרוסי שלא רואה את עצמו חלק מן החברה הישראלית. תגיד לי זה נראה לך נורמלי החלוקה הזו לעדות במדינה הזו.?? אני מאמין שעד היום אין זהות ברורה ומוגדרת לישראלי.

כשחייתי בארה"ב ושנה בקנדה,מעולם לא שאלו אותי אם אני יהודי או נוצרי או מוסלמי. אפילו לא העלו את השאלות הללו! רק היית צריך להיות גאה בהיותך חי בארה"ב(יענו פטריוט אמריקאי ) ואני חייתי בקרב שחורים ולבנים כ-3 שנים בארה"ב ולא חשתי שום גזענות,בניגוד למה שאני חש פה(לא כלפי,אבל אני חש שהחברה שלנו הרוסה ומפוררת מכול כיוון).

פורסם

החברה הישראלית? למה אתה מסתובב בחברה אחרת? :facepalm:

אני מדבר על קבוצת האנשים שבה אתה נמצא, כמו לדוגמה במקרה שלך שאלה היו החברים שלך עם הנרגילה. באמת שאני לא יודע איך אפשר להסביר את זה יותר לעומק.

פורסם
  • מחבר

אני מדבר על קבוצת האנשים שבה אתה נמצא, כמו לדוגמה במקרה שלך שאלה היו החברים שלך עם הנרגילה. באמת שאני לא יודע איך אפשר להסביר את זה יותר לעומק.

החוקים שחלים אצלי חלים גם אצלך והחברה שבה אתה מסתובב,בהנחה שאתה חי בארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים