עבור לתוכן

האם קיים במשרד הפנים מאגר תמונות?

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני 6 שנים עשיתי את תעודת הזהות שלי, לפני יומיים היא נהרסה בכביסה.

בימים הקרובים חשבתי לגשת למשרד הפנים ולעשות חדשה, יש לי דרכון אבל הוא מלפני 11 שנים כך שאני נראה אחרת למדי.

אז באילו אמצעים משרד הפנים יוכל לזהות אותי (אין לי רישיון ואני לא נשוי)?

פורסם

יש חוגר אולי?

פורסם
  • מחבר

השתחררתי כבר ואין לי את החוגר של המילואים

פורסם

אני מניח שהם יכולים לשאול מספר שאלות בסיסיות כמו מס' ת.ז., כתובת, קרובים, מצב משפחתי וכד'.

פורסם

אין להם מאגר עם התמונות של תעודת הזהות.

פורסם
  • מחבר

בעקרון היום דיברתי איתם, והם אמרו לי להגיע עם 2 תמונות ודרכון העניין הוא שבדרכון אני נראה ממש קטן ותווי הפנים ישתנו.

אז יש להם דרך לדעת שזה אני? כי בכל מקרה אני לא רוצה לנסוע כל פעם לעיר אחרת בשביל להביא עוד מסמכים.

קראתי גם באינטרנט שמשרד התחבורה מעביר תמונות למשרד הפנים (כשעושים טופס ירוק) זה אמיתי?

אז יש לכם מידע אמיתי לגבי זה?

פורסם

אם יש לך רישיון תבוא גם איתו ואני ממש לא מאמין שתהיה לך בעיה..

ודרך אגב, הם שומרים תמונה אחת אצלהם (בגלל זה הם ביקשו שתי תמונות זהות) לא יודע אם הם סורקים אותה או מה עושים אותה אבל אני מניח שאם אין לך שום תעודה מזהה אחרת הם מוצאים אותה, אבל אולי אני נותן למשרד ממשלתי יותר מידי קרדיט..

פורסם

אין להם מאגר עם התמונות של תעודת הזהות.

יש להם ועוד איך, אבל זה מהתעודה האחרונה שהוצאת.

פורסם

כשהלכתי להוציא תעודת זהות הבחורה עשתה לי את זה על המקום עם תמונה אחת בלבד. אני לא ראיתי אותה סורקת את התמונה.

פורסם

אולי זו סתם הזיה של 4 בבוקר...

אבל רק לי נדמה שהבחור יותר חושש מזיהוי מאשר הוא רוצה שיזהו אותו?

חוץ מזה... אם עשית תעודת זהות לפני 6 שנים, זה אומר שהיום אתה בן 22 (מוציאים ת"ז בגיל 16)... זה אומר שהשתחררת לפני שנה או פחות... מי מאבד תעודת מילואים כל כך מהר?

העובדה שלעיל, העובדה שאתה טוען שאתה לא דומה לתמונה שלך בדרכון, שבדקת באינטרנט אם משרד הפנים מקבל תמונה ממקום אחר, שיש לך 2 הודעות במונה והעובדה המטרידה ביותר שההודעות האחרונות שלך הן: "דרך להפריד תמונה מדף למינציה"...

כולן גוררות אותי למסקנה שמשהו חשוד מאוד קורה כאן.

סתם משהו לחשוב עליו...

פורסם

אני בן 18 ועוד לא עשיתי ת"ז, לא חייב לעשות בגיל 16.

פורסם

חוץ מזה... אם עשית תעודת זהות לפני 6 שנים, זה אומר שהיום אתה בן 22 (מוציאים ת"ז בגיל 16)... זה אומר שהשתחררת לפני שנה או פחות... מי מאבד תעודת מילואים כל כך מהר?

אני. תוך חודשיים.

אני בן 18 ועוד לא עשיתי ת"ז, לא חייב לעשות בגיל 16.

כן חייבים, זה שלא עשית את זה לא אומר שלא חייבים.

פורסם

בגיל 18 חייבים, גיל 16 זה הגיל שבו יש לך זכות לעשות ת"ז

פורסם
חוק החזקת תעודת זהות והצגתה, תשמ"ג-1982

2. תושב שמלאו לו 16 שנים חייב לשאת עמו תמיד תעודת זהות ולהציגה בפני קצין משטרה בכיר, ראש רשות מקומית, שוטר או חייל במילוי תפקידם, כשידרשו זאת ממנו.

פורסם

אם ככה, אתה צודק. אבל העניין הוא לא מה רשום בחוק, אתה יכול לעשות ת"ז גם בגיל 20, זה לא משנה (כל עוד לא תופסים אותך, כן?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים