עבור לתוכן

המחשב הפך איטי מאוד לאחר חיבור צורב DVD

Featured Replies

פורסם

שלום רב

היום החלפתי את הצורב DVD שהיה לי, וחיברתי צורב חדש. חיברתי בטעות רק את כבל ה - DATA ללא החיבור מהספק כוח. הדלקתי את המחשב, והוא הפך לאיטי בצורה קיצונית. אחרי כיבוי המחשב וניתוק הצורב החדש, המחשב עדיין איטי מאוד.

רציתי לשאול האם הצורב יכול היה לגרום לאיזה בעיה בחומרה, שכן מאז חיבור הצורב המחשב מאוד איטי. (לדוגמא, אחרי עליית מערכת ההפעלה לגמרי לחיצה על האקספלורר תגרור מצב המתנה של 15 שניות בערך, כמו גם לחיצה על "המחשב שלי")

אשמח לתשובה

תודה רבה

פורסם

צורב DVD לא יכול לגרום שום איטיות למערכת

אם הוא היה תקול ומקצר אז שום דבר לא היה נדלק.

תעבור על ה- TASK MANAGER תראה שאין איזה תהליך שטוחן את המעבד ו/או הדיסק הקשיח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העצה אבל ניסיתי את זה כבר ולא מצאתי תהליך ששודד משאבים - לא מבחינת הזיכרון ולא מבחינת המעבד. הרצתי גם אנטיוירוס וגם איחוי לדיסק. ממש אין לי מושג איך זה יכול לקרות, אבל העובדה היא שהמחשב ממש איטי עכשיו. יותר מכך, על המחשב לא מותקנים משחקים גדולים, או תוכנות גדולות.

אשמח לעוד פתרונות

תודה רבה.

פורסם

רשמתי שתבדוק אם יש טחינה של הדיסק הקשיח

אם אתה בווינודס 7 אז יש כלי נוח. תרשום ב- RUN

resource monitor

פורסם

קרה לי גם פעם.. תנסה להחליף כבל.

הדיסק אמור להיות על UDMA MODE 5 משהו כזה, אבל הכבל מגביל למצב פחות מהיר.

אני לא זוכר בדיוק אבל תריץ חיפוש על DMA MODE או שתחכה לאנשים שמבינים יותר ממני

פורסם
  • מחבר

טוב

אז לאחר שהיום ברובו ניסיתי לפתור את הבעיה, עליתי על כך שהמחשב עובד תחת הגדרה לא נכונה. ראיתי שהערוץ שמחבר בין ההארד דיסק ללוח אם נמצא במצב העברה PIO ולא DMA . קראתי ברשת שמצב העברה PIO איטי הרבה יותר. ניסיתי לשנות את מצב העברה זה - אבל אני לא מצליח. ניסיתי לסיר התקנה לערוץ זה - וזה לא עבד. (מערכת ההפעלה מתקינה שוב את הערוץ בהפעלה הבאה, אך היא השאירה את מצב ההעברה כ-PIO )

ניסיתי לשנות למצב PIO ואז לשנות שוב ל DMA - וזה לא עבד.

ניסיתי לשנות את החיבור הפיזי של ההארד דיסק ליציאת SATA אחרת - וזה גם לא עבד.

בקיצור, אני רוצה לדעת אם יש דרך נוספת לשנות את מצב העברה. ועוד דבר, למה אני לא מצליח לשנות בשיטות הקודמות?

ממש תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים