עבור לתוכן

מה עושים במקרה של פשיטת רגל (מפעל שעבדתי בו)

Featured Replies

פורסם

בקיצור עבדתי מיוני עד תחילת אמצע אוגוסט במפעל, אני אמור לקבל בסביבות ה1-2 אלף ש"ח על אוגוסט והמשכורת לא נכנסה.

אבא שלי גם עובד במפעל וכרגע הולכים שם הליכים של לקראת סגירה ( ככה זה נראה, לא אמרו להם עדין כלום)

היום כבר ה11 והמשכורת עדין לא נכנסה לאף אחד מהעובדים.

מה קורה במקרים כאלו?

פורסם

אחותי באותו מצב, היא והעובדים לקחו את זה למשפט בתביעות קטנות וקיבלו פסק דין לטובתם. בינתיים לא קרה עם זה כלום, הם לא בטוחים איך להמשיך. אשמח לקבל גם יעוץ בעניין.

מדובר בחברה בע"מ שפשטה את הרגל.

פורסם

במקרה של בע"מ בפשיטת רגל - אפשר להגיד בערך ביי ביי לכסף.

לפחות תתנחם בזה שמדובר "רק" ב 1-2 אלף.

פורסם

למיטב ידיעתי אתה אמור לקבל את השכר מביטוח לאומי:

http://www.btl.gov.il/benefits/bankruptcy_or_%20corporate_liquidation/Pages/default.aspx

במקרה של בע"מ בפשיטת רגל - אפשר להגיד בערך ביי ביי לכסף.

מה הקשר? אם זה היה עוסק מורשה, היית מציע לו ללכת לבית של הבעלים ו"לגבות" את הכסף בעצמו?

פורסם

לא, הייתי מציע לתבוע בבית משפט.

ברגע שחברה בע"מ מתפרקת - אין שום יישות שמחוייב לשלם לך משכורות ופיצויי פיטורין, פה בא ביטוח לאומי, אבל חוץ מזה, אין לך עם מי לדבר.

במקרה של עוסק מורשה / פטור אתה יכול לתבוע את היישות עצמה שעומדת מאחורי העסק (בעל העסק) ולדרוש פיצויי פיטורין ומשכורות.

פורסם

ממה שזכור לי חברה בע"מ שפושטת רגל עוברת לממשלה ועשים עלייה סוג של מכרז ומחליפים בעלים,הבעלים החדשים מקבלים את החברה עם כול החובות שיש לה והאחריות עוברת אליו.

במקרה שלא מוכרים אותה אין לי מושג מה קורה..

פורסם

מה זה קשור מה קורה לחברה בע"מ כשהיא פושטת רגל? השאלה שלו היא נקודתית לגבי משכורת, ובנושא הזה יש כתובת מאוד ברורה והיא ביטוח לאומי.

פורסם
  • מחבר

אני צריך לפנות אליהם בעצמי?

והנא האתר של המפעל

http://www.zicon.co.il/

אני לא יודע אם זה בע"מ

אני חושב שמעתי משהו על LTD הבנתי שזה אותו דבר :-X

פורסם

ביטוח לאומי זה אך ורק במקרה שהחברה כבר פשטה רגל, וגם אז אני לא בטוח לאיזו סחבת תכנס (יכול להיות שכן, יכול להיות שלא).

הקישור שנתת באמת מצביע על חברה בע"מ, אז כל עוד היא עדיין מתפקדת (לא פשטה או בתהליכים של מפרק) הייתי מגיש תביעה בבית משפט.

פורסם

קודם כל, אם יש נכסים לחברה, הריי בכל תהליך פשיטת רגל נמכרים הנכסים. ואז, העובדים באים לפני הנושים האחרים בתור לקבלת חובות הכספים. (בדר"כ אח"כ באים הבנקים, ואח"כ חברות צד ג', ובסוף מס הכנסה)

אם זה כשל, (מכיון שאין לחברה נכסים כלל) והחברה הוכרזה כפושטת רגל, וניתן צו פירוק, לאחר אישור מהמפרק שאין כספים לחברה, אתה רשאי להגיש תביעה לביטוח לאומי לקבלת המשכורת.

עריכה: ניתן לקרוא גם כאן

פורסם

רק הערה כללית - מי שבא אחרון בתור (אולי חוץ ממס הכנסה) הם לקוחות פרטיים ששילמו עבור סחורה\שירות ולא קיבלו תמורה. צד ג' עסקי, נניח ספק ששלח לחברה סחורה ועדיין לא קיבל תשלום עבורה, נמצא לפניהם בתור.

פורסם

הם חייבים למחלקה שלי בעבודה כמה עשרות אלפי שקלים. אתה תקבל את הכסף הרבה לפנינו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים