עבור לתוכן

עזרה בהגדרת זכרונות חדשים ב-BIOS

Featured Replies

פורסם

קניתי זכרונות חדשים למחשב שלי (מפרט בצד) - G.Skill DDR2 1066

קראתי בביקורת שלהם ב-Newegg שצריך להגדיר את התזמונים/מתחים ב-BIOS כדי שלא יהיו "קפיצות".

הסתכלתי ב-CPU-Z ובאמת זה קופץ קצת. איך להגדיר את זה ב-BIOS?

הלוח אם שלי (P45) נמצא במפרט שבצד.

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

עליך פשוט למצוא את פריטי התפריט הרלוונטיים (שאותם ניתן למצוא בתפריט ה-M.I.T בלוחות של GB. כדי להגיע לתפריט, אם הוא מוסתר, עליך ללחוץ Ctrl+F1 במסך ה-BIOS הראשי).

לאחר מכן עליך להגדיר שם את התדר והתמונים על-פי נתוני היצרן.

גם את המתח ניתן להגדיר משם, רק שקודם כדאי לוודא במסך PC Health מה המתח הנוכחי שם מקבלים, כי את הגדרת המתח עושים בקפיצות ביחס לערך הזה.

זה הכל בעקרון.

קפיצות קטנות בתדר ובמתח הן תקינות ובדרך כלל יתרחשו, כך שאם עכשיו הנתונים שבהם הזכרונות עובדים כבר זהים לאלו שמפרסם עבורם היצרן והקפיצות שאת מבחינה בהן אינן גדולות, את גם יכולה להשאיר את המצב כפי שהוא.

פורסם
  • מחבר

הקפיצות באמת קטנות, אם אתה אומר שזה תקין אז בינתיים אשאיר את זה כמו שזה.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

באופן כללי, תמיד מומלץ להיכנס ל-BIOS ולהגדיר את המערך באופן ידני או לפחות לוודא שהכל באמת עובד לפי נתוני היצרן.

מהו טווח הקפיצות שבהן את מבחינה?

פורסם
  • מחבר

זה בין 533.2 ל-533.3.

פורסם

אז זה בסדר גמור. גם קפיצות של 0.01-0.02V במתח הן לרוב תקינות, כך שעושה רושם שאין איזו בעיה אצלך ושהכל בגבול התקין.

פורסם
  • מחבר

יופי, טוב לדעת.

תודה רבה.

פורסם
  • מחבר

כתבתי לפני כמה ימים לתמיכה של G.Skill וזה מה שהם ענו לי:

You should using one 8GB kit instead of two 4GB kits, to avoid any possible of compatible issues.

Every single kit need to pass numerous of compatible tests before selling to customer, different may cause incompatible issues.

Also, we will not guarantee anything if you running two kits at the same time.

האם זה נכון וזה אכן בעייתי להשתמש בשני קיטים של 4 ג'יגה?

לא נראה לי שיש לי ממש ברירה כי לא מצאתי קיט של 8gb DDR2 (שני סטיקים של 4 ג'יגה).

לפי ההגיון שלי לא אמורה להיות בעיה וזה אותו קיט כפול 2 אבל זה מה שהם אומרים.

פורסם

לא צריכה להיות בעיה כל עוד הנתונים של כל ארבעת המודולים זהים או שלפחות ניתן למצוא מכנה משותף שבו כולם עובדים.

גם לדעתי כדאי להרכיב את נפח הזכרון הרצוי תוך שימוש במספר המודולים הקטן ביותר, אבל מה לעשות שלא תמיד זה אפשרי.

פורסם
  • מחבר

מדובר בשני קיטים זהים, ואכן לא הייתה לי ברירה כי לא מצאתי סטיקים של 4gb DDR2.

תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים