עבור לתוכן

עזרה| פתרון תרגיל בחדו"א !

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני באתי לפה אחרי שעשיתי את כל מה שרשמתם וישבתי על זה יותר מ8 שעות + כתבתי הוכחה שלמה שמשתמשת ברמז ב3 עמודים אבל הכל היה טעות כי קבעתי שהביטויי שנתון לי שקטן מאפסילון אז קבעתי שהוא קטן מאפסילון פחות 1 וזה לא נכון כי אז יכול להיות שהביטויי הוא שלילי >< (מותר לי כי אני משחק עם אפסילון איך שאני רוצה)

מה שבאתי להגיד זה שלפני כמה ימים באתי לבקש "רמז" נוסף לשאלה ועכשיו אני בא לבקש פתרון מלא מכיוון שאני כבר אבוד פה.

• תגובות 31
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה סתם מסתבך, זה הוכחה של 3 וחצי שורות, לא צריך פה אפסילון וכלום פשוט תקרא מה שרשמו לך .

הרמז הוא לא איזה צ'יט במשחק שאתה לא רוצה להשתמש בו - הוא נועד לשימושך לטובת הפתרון.

כשתעביר את ביטוי הימני אגף (שמאלה) כמו שגיל כתב לך:

תוכל פשוט להפוך את הביטוי לכזה בלי שורשים (כל ביטוי בתוך השורש יהפוך למה שבתוך השורש בחזקת 1/K - אחד חלקי K )

ואז תשתמש בנוסחא שברמז כדי לפתור עד שתקבל שזה שווה ל-0

זה הפתרון.

פורסם
  • מחבר

למה להיות עקשן? עשיתי את זה 30 פעם וזה מבויי סתום. תנסה דקה וחצי בעצמך ותראה שמהסוגריים אתה לא יכול להתחמק.

מה אני רציך לעשות כדי שתמשתמש בידע שלך ותראה לי דרך מלאה לפתרון?

פורסם

hedva1.jpg

Uploaded with ImageShack.us

פורסם

אתה יכול לחלק בסוגריים. תחשוב אם כל הביטוי הזה יכול לצאת 0 ואם כן אז תחלק למקרים: 1. כשהסוגריים שווים 0 תוכיח את השיוויון 2. כשהם לא

שווים ל-0 ואז אין בעייה לחלק בהם, להעביר שוב אגף והוכחת.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז בכלל לא יכולתי לפתור את התרגיל מההתחלה..

לא היה לי מושג ש:

שגבול של שורש מסויים שווה לשורש של אותו גבול.

פשוט לא היה לי שום מושג מזה אומר שרשמתם את זה וזה ממש עזר שרשמתם את זה :) תודה רבה לכולם על העזרה והפתרון המלא!

1. שאני משתמש ב: שגבול של שורש מסויים שווה לשורש של אותו גבול -- האם אני צריך להוכיח את התכונה הזאת? אם כן, איך?

2. תודה :)

פורסם

רק חבל מאוד שאתם עושים כאן שימוש במשפט שאותו צריך להוכיח, כשאתם מוציאים את השורש אל מחוץ לגבול. חוץ מזה, המשפט ברמז אינו תקף לחזקות לא שלמות (והיות ומדובר בשורש, החזקות הן שברים).

פורסם
  • מחבר

1. ענית בול לשאלה שלי אז איך אני מוכיח את המשפט שבו אני מוציא החוצא את השורש לכל הגבול?

2. למה שאני פשוט לא ישתמש ברמז ובצד השני הוא פשוט יהיה אין סופי בגלל שזה שברים?

פורסם

בחוקי גבולות הגבול של שורש שווה לשורש של הגבול.

למעשה, זה מה שאתה צריך להוכיח. אם תעביר אגפים תקבל (נניח השורש ה-Kי) :

lim sqrt(A)-sqrt(L) = 0

מכאן תציב את הנוסחא שברמז ותראה איך אתה נפתר מהסוגריים (תיזהר לא לחלק ב-0)

זה מה שאמרתי. חוץ מזה שהנוסחא תקפה גם לחזקה לא טבעית (חוקי חזקות ושורשים).

פורסם
  • מחבר

vic07 אמר שצריך להוכיח את המשפט לגבי הפכית כל הגבול לשורש אז איך מוכיחים אותו? או לפחות תנו לי קישור כי אני לא ממש הצלחתי למצוא לזה הוכחה באינטרנט

פורסם

זה בדיוק התרגיל שלך! אם תוכיח את מה ששאלו אותך תוכל להסיק מזה את הכלל הזה. תנסה מה שהצעתי ותראה אם אתה מגיע לפתרון.

פורסם
  • מחבר

הבחור שהראה את הפתרון המלא השתמש במה שרשדמת אבל הוא השתמש במשפט שאפשר לשים את השורש על כל הגבול בלי להוכיח אותו. אז איך מטוכיחים את המשפט הזה?

פורסם
  • מחבר

מישהו???

פורסם

שוב, אני לא השתמשתי במשפט. תעביר אגף, תציב את הנוסחה שברמז ואז תנסה לחלק בסוגריים.

פורסם
  • מחבר

לא הצלחתי לבצע את מה שרשמת, אני יעריך מאוד פתרון מלא כמו שהבחור מיקודם רשם אך לצערי זה לא היה מלא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים