עבור לתוכן

מה הסיבה העיקרית שבגללה אתם עושים אוברקלוקינג?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חחחחחחחחח, אל תחשוב שזה לא עושה להם את זה

זה מדליק אותם לאאלה אבל הם משתדלות לא להראות את זה..

ונגידדדדדדדדד ואתה רואה לאן המערכת שלך יכולה להגיע

מה זה נותן לך אם בתחלס בעיניים שלך אתה לא רואה הרבה הבדל בביצועים..

פורסם
מי מה מו?!

כתבתי הודעה של "מה הקשר...?" לפניו ומחקתי כי בערך הבנתי מה אתה מחרטט לנו פה :P אז הוא הסכים איתי...

בכל מקרה, אני יסביר בצורה קצת יותר מובנת,

הוא סיפר על מירוץ שהוא עשה ואמר שאם הוא לא שבר שומדבר אחרי זה, אז האוברקלוק לא יעצבן אותו (כתגובה ל Mj)...

פורסם
  • מחבר

אהההה חחחחח כן תתרגלו אני נסחף עם התגובות שלי בלי קשר לעולם ;D

פורסם

אני עושה oc של 185mhz נוספים סך הכל (בגלל הלוח של אינטל)

ואני מרגיש הבדל קטן (לא יכול בלי זה ב need for speed...)

ולמי שאין כרטיס מסך חזק לא יודע למה המשחק הזה מסוגל!

אז זה שעם ה gf4mx אתה מעולם לא שיחקת בneed for speed לדעתי...

פורסם
  • מחבר

אני עושה oc של 185mhz נוספים סך הכל (בגלל הלוח של אינטל)

ואני מרגיש הבדל קטן (לא יכול בלי זה ב need for speed...)

ולמי שאין כרטיס מסך חזק לא יודע למה המשחק הזה מסוגל!

אז זה שעם ה gf4mx אתה מעולם לא שיחקת בneed for speed לדעתי...

?!

לא הבנתי למה אתה מתכוון האמת.. יש לי קליטה איטית, ב3 לפנות בוקר אני יתעורר בצעקה "הבנתי!!!!"

בכל מקרה אני משחק באנדרגראונד ברמה גראפית בינונית-נמוכה, תלוי מה קורה בנתיים ברקע בוינדוס (הורדות וקדומה)

וחבר שלי עם ה FX5200 שזה לא נקרא כרטיס חזק, המהירות עבודה שלו בתחלס מראה אותו דבר כמו אצלי

רק שאצלו מראה את האיכות הגראפית הרבה יותר טובה..

אולי אני לא יודע "למה המשחק הזה מסוגל" אבל תחלס זה גם לא אכפת לי

שיהיה לו שם מיליון פרטים מדהימים על המסך.. מה אכפת לי אני מתרכז במירוץ אין לי עצבים להסתכל על כל שטות קטנה שהם עשו שם..

פורסם

אני לא מבין אנשים שעושים OC למערכת חדשה ב5500 שקל.

אתם לא צריכים את הOC בשביל מערכות חדשות.

או את אלה שמבקשים מפרט לOC עכשיו.

לדעתי, OC זה פתרון מעולה לחצי שנה עד שנה וחצי אחרי שקונים את המחשב.

ולמה לעשות את זה?

בשביל להאריך את אורך החיים של המחשב שלך.

OC טוב לכרטיס מסך, מעבד וזכרונות, יכול לתת לך עוד שנתיים למערכת. וזה הרבה כסף...

ותרשו לי לסיים בציטוט מתוך המדריך לOC כאן באתר:

"

חשוב לדעת גם מתי הדבר הופך להיות מוגזם, כאשר אתם משקיעים במערכת קירור יקרה שהייתה עולה כבר כמו כרטיס מסך חדש או מעבד מהיר יותר, אתם עושים טעות, וכדאי לכם לשקול את כל העניין מחדש.

"

ועוד אחד ארוך

"

1. מערכת חזקה (מעבד מעל 1Ghz, כרטיס גראפי מעל GeForce 2 GTS וכמות זיכרון נכבדה)

2. מערכת בינונית (מעבד מעל 600Mhz, כרטיס גראפי מעל GeForce 2 MX)

3. מערכת חלשה (מעבד מתחת ל-600Mhz, וכרטיס מסך מדור ישן)

במערכת מהסוג הראשון, אוברקלוק הוא בהחלט לא צורך חיוני. כל המהרה תוסיף ביצועים שבדרך כלל לא יתנו שיפור נראה לעין עקב חוזקה ההתחלתי של המערכת.

במערכת מסוג זה ישנן שתי אפשרויות. אחת מהן היא לנסות אוברקלוק לשם הניסיון, משחק קל עם מהירויות כרטיס המסך או המעבד, רשימת תוצאות (והשווצה).

האפשרות השנייה היא לנקוט בציוד חזק ומיוחד ולנסות אוברקלוק רציני, אוברקלוק אשר מוסיף כ-20% מהירות למהירות המעבד למשל. אוברקלוק זה הוא אינו חיוני כמובן, אך עם מעט השקעה וציוד נכון אפשר בהחלט להגיע להישגים.

אני מדבר כאן במונח של הישגים, מכיוון שתוספת הביצועים למערכת (גם אם היא גדולה) בדרך כלל לא הכרחית כלל וכלל. כמובן שבמערכת שכזו לא הייתי ממליץ כלל להתעסק עם אוברקלוק, העניין אינו צורך ממשי, ולכן מדובר בהישג מהירות.

המערכת השנייה הינה המערכת המעניינת ביותר כאן, מכיוון שהיא על הקצה. הרבה יגידו, ויהיו צודקים לחלוטין באומרם כי מערכת כזו לא צריכה אוברקלוק כלל וכלל, וכי ביצועי המערכת מספקים מאד.

אך אם אתם מוכנים להשקיע באוברקלוק, במיוחד אם הוא לא קטן, השיפור יכול להיות גדול, ומורגש הרבה יותר מאשר המערכת הראשונה. שיפור אשר במקרים מסוימים יישר קו עם ביצועי מערכות חזקות הרבה יותר...

המערכת השלישית בעייתית מעט. בדרך כלל הרכיבים ישנים ולא יעמדו זמן רב באוברקלוק רציני, אך אם זו מערכת המחשב הנוספת שלכם, ואתם כן בעניין של אוברקלוקינג, עם ציוד מתאים, קירור נכון ומעט מזל אפשר להוציא גם מפנטיום 3 450Mhz עם וודו 3 מערכת חזקה הרבה יותר..

אבל אם זו המערכת היחידה שלכם, עליהם אתם עובדים כמערכת יחידה לא כדאי להסתכן במותו של כרטיס המסך, אשר ללא קירור מתאים ישרף מהר מאד...

"

פורסם
  • מחבר

זה נכון בסך הכל... אני מבין את הכוונה

אנשים כאן מתבאסים שהמעבד החדש שקנו (3.2 3.06) לא טוב לאוברקלוקינג

דבר ראשון מה זה אכפת לכם, יש לכם מעבד סוס

דבר שני אם הייתם רוצים משהו לאוברקלוקינג בשביל לצאת בזול ולקבל תוצאות טובות הייתם קונים מעבד שידוע בתור אחד שמומלץ לאובר..

מה שהעתקת מהמדריך נכון רק עם שינוי המפרטים

כבר מזמן:

"1. מערכת חזקה (מעבד מעל 1Ghz, כרטיס גראפי מעל GeForce 2 GTS וכמות זיכרון נכבדה)"

לא נחשב חזק..

אבל העיקרון נכון בסך הכל

פורסם

הסיבות שה3.2 וה3.06 לא טובים באוברקלוק הן הגבלות של הליבה ומכפלת המעבד.

המכפלה שלהם מאוד גבוהה וכל העלאת MHZ אחד בFSB מעלה את המעבד ביותר מ20MHZ שזה המון

מלבד זה, הליבה שלהם (נורט'ווד) כבר כמעט בגבול שלה מבחינת ניצול יכולת. לכן באוברקלוק ל2.4 ול3.2 לדוגמא, מהירות המעבד תהיה כמעט זהה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי

תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים