עבור לתוכן

לא מצליח לזהות שום SATA בביוס

Featured Replies

פורסם

שלום,

ניקיתי קצת את המחשב פירקתי חיברתי חלק מהדברים... חיברתי את המחשב מחדש ומאז שום sata לא מזוהה בביוס.

ניסיתי עם ssd, 2 דיסקים קשיחים רגילים, צורב וכלום לא נזוהה.

פירקתי את הסוללה, הדלקתי את המחשב, כיביתי אותו והחזרתי את הסוללה והמצב נשאר אותו דבר :/

יש מצב ניתקתי משהו שקשור לבקר sata? לפי מה שאני רואה הוא יושב בתוך הלוח אם וזהו.

יש רעיונות? תודה...

לוח אם: Asus P5E Deluxe X48

פורסם

1. טיפשי, אבל האם חיברת את כל הכבלים, כבלי הDATA + כבלי המתח החשמליים?

2. איך בדיוק ביצעת את פעולת הניקוי (אני מקווה שלא עם מייבש שיער מופעל על חימום).

3. ייתכן ואיפסת את הBIOS ויש צורך לבצע הגדרות מחודשות בBIOS.

4. האם ניסית כניסות SATA שונות? כבלי SATA שונים?

פורסם
  • מחבר

1. טיפשי, אבל האם חיברת את כל הכבלים, כבלי הDATA + כבלי המתח החשמליים?

2. איך בדיוק ביצעת את פעולת הניקוי (אני מקווה שלא עם מייבש שיער מופעל על חימום).

3. ייתכן ואיפסת את הBIOS ויש צורך לבצע הגדרות מחודשות בBIOS.

4. האם ניסית כניסות SATA שונות? כבלי SATA שונים?

1.כן ברור, הכל מחובר כמו שצריך, אלא אם כן יש משהו שצריך להיות מחובר לבקר עצמו בלוח אם?

2.עם מפוח(אבל לא ניקיתי בכלל את הכניסות SATA), אני לא חושב שזה גרם לבעיה, למען האמת גם לפני זה כבר מדי פעם היו בעיות זיהוי לפעמים...

3.ניסיתי לשנות מIDE ל ACHI והפוך וכלום... אין בכלל זיהוי של שום כונן(ניסיתי לחבר שלושה כוננים ביחד גם...)

4.פתחתי 2 כבלים חדשים שהיו לי, ניסיתי את כל הכניסות =[

זה אומר שאני צריך לוח חדש? או שיש בקר SATA?(חשוב שיתמוך טוב בSSD ובכלל שלא יעשה בעיות בBOOT עם הוונדוס).

פורסם
  • מחבר

עדכון:

עדכנתי ביוס - לא עזר.

החלפתי כבלים - לא עזר.

איפוס לביוס והוצאת הבטריה - לא עזר.

בדקתי במחשב אחר את הדיסקים קשיחים - עובדים חלק.

הוא מזהה עכשיו את הצורב והצורב עובד, ומזהה שמחובר משהו נוסף לSATA והוא קורא לו בשם BZBZBZBZ או 3838383838(זה קורה רק בדיסק קשיח אחד, את האחרים הוא בכלל לא מזהה... גם את זה לא כל כך למען האמת), משהו מזור לאללה.

יש למישהו רעיון?

פורסם

נשמע כמו תקלה בלוח האם.

וסתם לידע כללי: לא מדליקים את המחשב ללא סוללת הביוס, זה עלול לגרום לנזק ללוח האם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים