עבור לתוכן

המעבד החזק איי פעם בתושבת LGA775? והאם מעבד 32 ביט יוכל לעבוד עם מערכת 64 ביט?

Featured Replies

פורסם

בקשר לשאלה השניה:

מדובר על Q6600- האם המערכת תזהה 8GB זכרון, למרות שהמעבד הוא 32 ביט והמערכת היא 64 ביט(הגיוני, אגב?)

תודה, תודה, תודה!!

(:

פורסם

המעבד תומך, בערכת הפקודות X86-64 ולכן מאפשר הרצת תכונות ומערכת הפעלה בארכיטקטורת 64 סיביות (או במילים פשוטות, הוא "מעבד 64 סיביות").

אילו הוא לא היה תומך בערכת הפקודות הזאת כלל לא היית יכול להריץ עליו מערכת הפעלה ויישומי 64 סיביות.

השאלה הראשונה שלך לא ממש ברורה. כדי לדעת איזה מעבד הוא הכי "חזק" צריך לדעת מה השימושים. לתושבת 775 של Intel ובכלל מדובר על אחד ממעבדי ה-Extreme שאינם בדיוק נופלים להגדרה של משתלמים ואין בהם גם ממש צורך (ואם כבר להשקיע כסף עדיף להשקיע כסף בפלטפורמה עדכנית יותר).

פורסם
  • מחבר

אם כך, לא קיים מעבד Q6600 בתצורה של 32 סיביות.

האם הבנתי נכון? זו הייתה הכוונה מלכתחילה.

ב.בוא נגיד כך: לשימוש רב גוני, אך ללא גימינג כלל וכלל- תיאורתית, מי החזק ביותר בגרס האקסטרים ומי החזק ביותר עד גרסת האקסטרים?

תודה (:

פורסם

q9650 החזק ביותק שאינו אקסטרים.

qx9775 החזק ביותר שהינו אקסטרים.

ה-q9650 עולה כמו ה-i5 2600 וחלש ממני פי 2. באותו מחיר ניתן לקנות מעבד + לוח + זיכרון.

פורסם

כל המעברים מהחמש-שש שנים האחרונות הם ײמעבדי 64 סיביותױ, כלומר מכילים את ערכת הפקודות הנדרשת ולכן ניתן להפעיל עליהם גם מערכת הפעלה בארכיטקטורת. 32 סיביות וגם ב-64 סיביות (שבעצמה יכולה להפעיל יישומי 32 סיביות בשכבת תאימות - אני מניח שלא כל היישומים שלך קיימים בגרסאות של 64 סיביות).

אם אלו השימושים שלך אז כל מעבד כפול ליבה מודרני יספיק. ה-Q6600 הוא גם כך מעל ומעבר, בייחוד אם תמהיר אותו לאזור ה-3.0GHz כי אם אני מבין נכון את השימושים שלך, ממילא הם לא מנצלים ריבוי ליבות (בהסתייגות שלא פרטת לגמרי מהם השימושים). כך שאין לך שום סיבה לשדרג את המעבד שלך, בטח לא למעבר אקסטרים. אם מכל סיבה שהיא, שאותה לא פרטת, המעבד הנײל לא עונה על הצרכים שלך, את הכסף תשקיע בשדרוג פלטפורמה ולא בשדרוג מעבד לפלטפורמה ײמיושנתײ שאין בו ממש תועלת.

פורסם
  • מחבר

חברים, ראשית, ההסברים שלכם יוצאים מן הכללים ומפורטים למדי.

שנית, הבנתי את הרמזים (העבים) שרמזתם לי.

את השדרוג אעשה לפלטפורמה, ואין לי צל של ספק שאתם צודקים.

רק רציתי לדעת מהו קצה הגבול היכולת של הדור הישן.

תודה ושבת שלום! (:

פורסם

שבת שלום :xyxthumbs:

אל תשכח להתייעץ שוב אם תחליט לשדרג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים