עבור לתוכן

עזרה | OC לQ9450 מעל 3.4ghz

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, התחדשתי ב-HIS HD6950 ICEQ X 2GB לאחר שהחלטתי לעבור לכרטיס שיתמוך בdirectx 11. היה לי לפני זה זוג gigabyte hd 4870 שעשו את עבודתם נאמנה ועכשיו הם מחכים להימכר.

בכל אופן, החלטתי לנסות להמהיר את המחשב כמה שאפשר לאחר שקניתי את הכרטיס החדש כי אני רוצה להימנע כמה שיותר מצוואר בקבוק. כרגע אני דיי תקוע על 3.4GHZ ומגיע לצערי לחום גבוהה מדי (כמעט נושק ל70 מעלות לפעמים בCORE אחד שנראה לי שדפוק ואחרים 65-60)

להלן המפרט:

מארז - coolermaster CM690 - למארז יש 6 מאווררים - אחד מקדימה שמכניס אוויר 140ממ.וכל השאר 120ממ - אחד מאחורה שמוציא. אחד מלמטה שמכניס אוויר, אחד על הדפנה שמקרר את אזור הכרטיסי מסך, ושתיים למעלה שמוציאים אוויר. מאוורים של scythe s-flex ושל coolermaster. המארז מסודר מעולה מבחינת חיווט ושום דבר לא מפריע לזרימת האוויר. סך הכל מארז עם קירור לא רע בכלל.

מעבד - כמו שאמרתי intel Q9450 @ 3.4 יש לו heatsink של thermalright 120 extreme עם AS5 ששמתי לפני כמה חודשים מחדש ומאוורר scythe sflex 120mm שמכניס אוויר לתוכו ומזרים את האווויר לעבר גג המארז.

לוח אם - Gigabyte GA-X48-DS4

זכרונות - A-Data 2GBx2 800mhz viesta extreme @ 5-5-5-15 1062mhz

בCPU-Z רואים dram frequency 531.3mhz (קפיצה יפה מ400mhz)

fsb:dram 4:5 וב-everest רואים 10:8

משום מה אני לא מצליח להגיע ל4-4-4-12. יש הצעת?

ספק כוח - crosair TX750W מצויין שהחזיק את מערכת הcrossfire הישנה שלי מעולה.

מסך רזולוציה 1920X1200

להלן הגדרות הביוס:

• C1E/EIST ON (למרות שיש אומרים שכדאי OFF אני רוצה לחסוך בהוצאות חשמל, אני לא סוגר אם זה באמת הופך את המערכת ללא יציבה למרות שאני רואה בCPUZ שזה כל הזמן משתגע ומתחלף בזמן מנוחה).
  • Robust Graphics Booster - Auto - אני לא סגור אם יש צורך בכלל בturbo/fast?
  • CPU Clock ratio 8x - שמחשב נח זה יושב על 6x
  • CPU Frequency 425FSB
  • PCI-E 100mhz
  • C.I.A.2 disabled
  • Performance Enhance - standard
  • system memory multiplier 2.5A - עם 2.66D זה מקפיץ לי את הזכרונות למהירות שבחיים לא תעבוד לי עם FSB כזה גבוהה - זה בסדר שזה על A?
  • Advanced timing control - כמו שכתוב לי בביוס:
  • act to act delay - 3
  • rank write to read delay 3
  • write to precharge delay 6
  • refresh to act delay 52
  • read to prechrage delay 3
  • static tRead value 8
  • static tRead phaste adjust 5
  • command rate 2T

עד לפה מבחינת הזכרונות הכל בסדר? יש הצעות? אולי להנמיך ולעשות ratio של 1:1? בקיצור אני קצת לא סגור מה לעשות עם הזכרונות, אני חושב שהם מגבילים אותי להגיע למעל 3.4

מבחינת ה-voltage:

• cpu/pciex clock driving control - 800mv
  • cpu clock skew control - normal
  • Gmch clock skew control - normal
  • DDR2 overvoltage control +0.35 @ 2.15
  • PCI-E overvoltage - normal
  • FSB overvoltage control - +0.1v
  • GMC overvoltage control +0.2V
  • CPU GTLREF1&2 voltage ratio - normal
  • loadline calibration enable - כמו ה EIST וה-C1E אני חלוק בקשר לשזה...למרות שזה כרגע מופעל.
  • CPU voltage contorl 1.325 - עכשיו בCPU-Z אני רואה 1.312 והוא גם יורד ל 1.296 זה בסדר?

לסיכום, אני אשמח לכל עצה וחשיבה, אני באמת רוצה להגיע גבוהה יותר, זה משגע אותי שזה לא יציב! ואם אני מעלה את הvoltage יותר זה פשוט חם מדי! למרות הקירור האיכותי.

תודה לכל מי שיעזור!

פורסם

:-X אתה במלא בגבול של הזיכרון ועוד מנסה לעלות את הבאס :nono:

תוריד את המחלק ל1:1..תעלה את התזימנוים לCL5 ותשאיר את שאר התיזמונים על AUTO..

לאחר מכן תמשיך בOC למעבד ותעלה מתח בהתאם..

פורסם

קח בחשבון שOC למעבדי QUAD מעבר ל400FSB תלוי בעיקר בלוח, למרות שהלוח שלך איכותי זה דבר מאוד בעייתי להגיע איתם לתדרים גבוהים.

אמנם אני קיבלתי 9450 גרוע.. אבל בשביל 3.6GHZ למשל אני צריך 1.4V...

מה שמוזר אצלך שאתה אומר שהוא חם מידי, אצלי על 1.4V המעבד יושב על איזור ה75~ במאמץ מה שלא כלכך נורא בקיץ הישראלי.

תבדוק עוד פעם את המשחה, ואשמח אם תכתוב טמפרטורות על מנת שנדע מה זה "חם מידי"

פורסם

שלום לכולם, זה פותח הת'ארד, פשוט נזכרתי מהי הסיסמא הישנה לי :)

מבחינת הזכרונות אני נמצא ב 5-5-5-15 ו1062MHZ

המחלק הוא לא 1:1 אלא 4:5, זה כל כך נורא? זה ימנע ממני את הOC? אגב כל התזמונים האחרים הם לא AUTO אלא לפי מה שכתוב בBIOS.

בכל אופן בקשר לטמפ'

אוקי אני אחרי ניקיון מאסיבי של המחשב (אכלתי הרבה אבק), החלפת משחה וכו', כרגע הטמפ' של 3.4 עם 1.312v

CORE אחד מינימום 45 מקסימום 65

שאר הCORES מינימום 43 מקסימום 58

כאשר יש מזגן פועל. אני מעדיף לא להתקרב לאזור ה-70.

אגב, עם פריים זה לפעמים נושק ל-67 (הcore הגבוה).

סך הכל סביר, לא?

פורסם

כמו שציינתי...תוריד את המחלק..רוב הסיכוים שהוא מגביל אותך...

וסה"כ סביר ;D

פורסם

אם אני אוריד את המחלק ובכך את המהירות זה יהיה זניח?

אגב עוד שאלה ששחכתי לשאול - יש לי HIS radeon 6950 ICEQ X (לא הטורבו). כרגע לאחר המהרה עם וולט stock הגעתי ל910/1300 (core/memory). אם אני אעלה קצת את הוולטים ואגיע ל1000/1400 זה בכלל ישנה? אני אראה שינוי ב-FPS? או בגלל המעבד היחסית ישן לי זה יהיה זניח אם בכלל?

תודה!

פורסם

פותח התרד אתה מדלג נושאים סתם!

אתה רוצה לראות מה הבעיה ולמה אתה נתקע אז תעשה דברים בצעדים.

תחילה תוריד את המחלק..ואז תדר הזיכרון ירד..תבצע בדיקת יציבות ותראה מה קורה..

אחרי זה תמשיך משם..

פורסם

טוב, עשיתי את כל זה, וכל הלילה עשיתי ניסיונות, זה דיי מייאש אני חייב לציין. הצלחתי להגיע ל3.6 עם וולטים גבוהים אבל תמיד נכשל בPRIME. בכל אופן אני לא מצליח לעבור בPRIME אפילו את ה-3.5ghz אלא אם אני ממש מתקרב לקצה הוולטים המומלצים (1.3625), כרגע נעצרתי על FSB 430 3.44ghz. אני חושב שהזכרונות שלי ממש מונעים ממני להגיע ל3.6. אגב, גם ה3.44 צריך וולטים של 1.34 ואני מגיע לחום של מעל 70C עם ה-core החם ביותר.

נראה לי אני אוריד את המעבד ל3.4 וגם את הוולטים שאני לא אעבור את ה-70C. כנראה השילוב של זכרונות לא משהו ביחד עם מעבד קצת חלשלוש בOC מונעים ממני להתקרב לעבר היעד המוכסף חחחח... טוב נו, אני משער ש200MHZ זה לא כזה הבדל אבל באמת שאני רוצה להגיע ליעד הזה, אתגר מעצבן :)

אגב, השאלה עדיין תקפה גם לכרטיס מסך, האם יש סיבה בכלל להמהיר אותו לכיוון ה1000MHZ?

פורסם

אהבתי..אתה כן מקשיב להמלצות של היצרן בכל הנוגע למתח אבל בתדר זה לא מעניין אותך..

אתה צריך להרים את המתח לאזור ה1.45V בשביל להגיע ליותר..

בכל מקרה המערכת שלך כבר די בגבול גם הזיכרון וגם הטמפ'..אז תישאר שמה..

לגבי הכרטיס מסך..הסיבה היחידה להמהיר אותו היא תוספת ביצועים..כמה ? תצטרך לבדוק לבד.

פורסם

כן, אני יודע, אבל בBIOS של gigabyte קשה להבין מהו בדיוק 1.45. חוץ מזה קראתי איך anadtech שרפו את המעבד שלהם שהעלו מעבר ל1.45 והם ממש ממליצים בכל פירוש לא להתקרב לאזור הזה.

בכל אופן, תודה על העזרה והנכונות... אני כנראה המהיר את הכרטיס מסך, אי אפשר להפסיק זה ממכר :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים