עבור לתוכן

בעיות בכבד - כנראה כתוצאה של רשלנות רופאים

Featured Replies

פורסם

בלינק שלך לא מצויין שום דבר לגבי מינון מקסימלי של התרופה...

וגם בתגובה של ZOSO הוא ציין -(בתור אחד שלקח את התרופה) שהוא שוקל 75 ולוקח מינון של 20 מג ובמקרי קיצון 40 מג

לפי אותו היחס- אם פותח הדיון שוקל ממש הרבה-נגיד 150 קילו אז הוא אמור לקחת באופן רגיל 40 מג ובמקרה קיצון 80 והוא לקח 100 מג על בסיס יומי...

אז מצבך גרוע יותר, קראת את הלינק ולא הבנת מה כתוב...

"המינון המקובל הוא 0.5 עד 2.0 מ"ג לק"ג משקל גוף ליום (למשל משקל של 60 ק"ג, 30 עד 120 מ"ג ליום) למשך 16-20 שבועות."

נניח שמשקלו הוא 70, והוא לקח 100 מ"ג ליום במשך 12 שבועות. 12X100X7 = 8400 מ"ג. נחלק ב-70 ונקבל 120 מ"ג לקילו, לכל התקופה.

בפסקה הקודמת: "הישנות לאחר טיפול היא מינימלית כאשר המינון המצטבר הוא 120 מ"ג לק"ג משקל גוף ועד ל-150 מ"ג לק"ג. מעל מינון מצטבר זה אין יתרון. לכן הטווח המומלץ של מינון מצטבר הוא 120 עד 150 מ"ג לק"ג במהלך כל תקופת הנטילה. "

ז"א שניתנים גם טיפולים המביאים את המטופל ל-150 מ"ג לקילו => 120 מ"ג לקילו לא חורג מהמינון המקסימלי.

מש"ל.

כמובן שצריך לדעת כמה הוא שוקל, אם הוא חורג בהרבה מ-70 (מתחת ל-56 קילו), הוא יהיה מעל המינון המקסימלי (המצויין בכתבה) של 150 מ"ג לקילו.

הבנת הנקרא, חשבתי שעובדים על זה בבית הספר.

פורסם

פותח הדיון. אני לא מבין, מאז 2006 לא ביצעת את כל הבדיקות הנחוצות? לא הלכת לרופא מומחה או משהו כדי להתחיל טיפול או לעשות משהו בשביל לנסות לשפר את המצב?

גם לא ציינת כמה זמן סה"כ צרכת את התרופה ובאיזה מינון בכל תקופה.

ודבר אחרון, למה עוד לא התייעצת עם רופא?

פורסם

גם לא ציינת כמה זמן סה"כ צרכת את התרופה ובאיזה מינון בכל תקופה.

הוא דווקא כן כתב. 100 מ"ל 3 חודשים, ו60 מ"ל ל3 חודשים נוספים:

לאחר 3 חודשים שבהם נטלתי 100 מ"ל ליום....הוריד לי את המינון ל60 מ"ל ... והוא הוריד לי פרופיל ל24 רפואי זמני שאני יסיים את הטיפול (עוד 3 חודשים) ושלח אותי לדרכי.

ע"פ זה, החשבון הבא מוטעה:

נניח שמשקלו הוא 70, והוא לקח 100 מ"ג ליום במשך 12 שבועות. 12X100X7 = 8400 מ"ג. נחלק ב-70 ונקבל 120 מ"ג לקילו, לכל התקופה.

בפסקה הקודמת: "הישנות לאחר טיפול היא מינימלית כאשר המינון המצטבר הוא 120 מ"ג לק"ג משקל גוף ועד ל-150 מ"ג לק"ג. מעל מינון מצטבר זה אין יתרון. לכן הטווח המומלץ של מינון מצטבר הוא 120 עד 150 מ"ג לק"ג במהלך כל תקופת הנטילה. "

למעשה אמור להיות

(90*100)+(90*60)=14400
14400/70=205.7

כלומר יותר מהטווח המצטבר המומלץ בציטוט שהבאת, למרות שהורידו לו מינון באמצע.

פורסם

אסור לקחת את הכדורים המחורבנים האלה

שטויות, האפקטביות של הכדורים האלו היא מוחלטת. כמו לכל תרופה יש לה תופעות לוואי, אפשר למות גם מאקמול אז מה. זה שהוא קיבל מינון לא נכון לא באשמת התרופה.

מבחינתי התרופה הזאת היא בגדר תרופת פלא. היה לי מקרה קשה במיוחד של פצעי בגרות ותוך 7 חודשים הכל נעלם.

פורסם

שטויות, האפקטביות של הכדורים האלו היא מוחלטת. כמו לכל תרופה יש לה תופעות לוואי, אפשר למות גם מאקמול אז מה. זה שהוא קיבל מינון לא נכון לא באשמת התרופה.

מבחינתי התרופה הזאת היא בגדר תרופת פלא. היה לי מקרה קשה במיוחד של פצעי בגרות ותוך 7 חודשים הכל נעלם.

וזה לא חוזר או משאיר צלקות?

פורסם

קודם כל, בעיה בתפקודי כבד (אלבומין, ALT, GGT, AST, בילירובין וחבריהם) זה לא סיבה מידית להלחץ..

מדוע? אמרת שהיית חולה, משהו ויראלי בהחלט יכול לגרום לסטיה בתפקודי הכבד. צריכה של אלכוהול גם היא גורמת לסטיה ובעיקר לפגיעה. תזונה לא נכונה (עשירה בכולסטרול לדוגמא) גורמת גם היא לסטיה בתפקודי כבד.

אני לא מבין למה אתה ממהר לתבוע. חכה, קודם כל שתיהיה לך אבחנה, כרגע אתה מסתמך על בדיקת דם בלבד, תעבור קודם את האולטרסאונד כבד, במידה והכבד תקין בגודל ובמרקם, וללא ממצאים חריגים, (לדעתי) זה משהו שניתן לאזן באמצעות תזונה. (כמובן הכל בהתיעצות עם רופא מוסמך)

בכל מקרה, אף אחד מאיתנו אינו רופא, אני מציע שתייעץ אם רופא בקשר לכל החלטה בנושא.

בקשר לתביעה, לא ממקומי, וגם לא ממקומו של אף חבר מהפורום להחליט אם מדובר ברשלנות רפואית. וד"א גם אם כן (ואני מאמין שלא..) ההשלכות הנראות לעין של הרשלנות לא נמצאות בעתיד הנראה לעין, אז גם אם זה כדאי לחכות.. (אתה חי, קם בבוקר, אוכל, בלי כאבים לא?)

פורסם

כלומר יותר מהטווח המצטבר המומלץ בציטוט שהבאת, למרות שהורידו לו מינון באמצע.

אתה צודק לחלוטין. לעומת זאת כתוב שם "מעל מינון מצטבר זה אין יתרון", לא "מעל מינון מצטבר זה אתה תמות ביסורים נוראיים בעקבות פגיעה חמורה ובלתי הפיכה בתפקודי הכבד".

ככה שלמרות הטעות החישובית, מפלס הדרמה והלחץ בשרשור הזה קצת מוגזם.

פורסם
  • מחבר

אני לא באמת הולך לעשות שום דבר עד אחרי הבדיקות ולראות מה התוצאות, לברר מה הנזק שנגרם.

הבנתי שהכבד לא מתרפא, ברגע שהוא כבר ניזוק אין הרבה מה לעשות...

בנוגע לתקופה שבה לקחתי את התרופה,

הרופאה נתנה לי מרשם לחצי שנה לקחת 5 כדורים ביום שכל כדור 20 מ"ל = 100 מ"ל ליום * 3 חודשים

לאחר 3 חודשים התגייסתי, בבקום הרופא אמר לי לקחת 3 כדורים שכל כדור 20 מ"ל = 60 מ"ל *3 חודשים

אז זה מחולק למי שעדין לא הבין.

בכל מקרה באותה תקופה שקלתי 120 קילו, אני חושב שבגלל זה היא נתנה לי כל כך הרבה.

לפי מה שאני הבנתי כבר מ2 רופאים אחרים אסור לקחת יותר מ40\60 מ"ל ליום לא קשור למשקל.

גם אם מבחינת האתר שהבחור פה הביא רשום אחרת, התוצאות בשטח מוכיחות אחרת - יש בעיה בתפקוד של הכבד.

פורסם

אני לא זוכר כמה מ"ג (אני מתאר לעצמי שזה גם 20מ"ג כ"א אלא אם יש להם גם במינונים אחרים), אבל אני לקחתי אבל לקחתי אחד בבוקר ואחד בערב, אז שקלתי 60 קילו.

וזה לא חוזר או משאיר צלקות?

הצלקות נגרמות מהפצעים. התרופה לא משאירה צלקות, נשארו לי כמה צלקות (שוב היה לי מקרה חמור), אבל לא שמים לב אליהם אלא אם מחפשים אותן. חזר לי בקטנה אחרי כמה חודשים, לקחתי לעוד כמה שבועות וזהו.

פורסם

הבנתי שהכבד לא מתרפא, ברגע שהוא כבר ניזוק אין הרבה מה לעשות...

ומי אמר לך את הגיג החוכמה הזה?

פורסם
  • מחבר

אמא :)

הכוונה הייתה שהוא לא מתרפא מעצמו.

פורסם

כמו כל איבר בגוף האדם, גם לכבד יש את היכולת לרפא את עצמו (תלוי כמובן בחומרה..) בכל מקרה אם התסמינים שלך הם "לא הרגשתי טוב אז עשיתי בדיקת דם" מצבך טוב ואף טוב מאוד (הכל יחסי כמובן).

בכל מקרה, לא נראה לי שמדובר במשהו בלתי הפיך (דעתי כמובן..) אבל את זה נשאיר לרופאים להחליט..

בנתיים, אל תלחץ :)

פורסם

אשכול מעניין, תעדכן אותו שהיה לך יותר פרטים.

תקרא תמיד את עלון הצרכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים