עבור לתוכן

בעיות בכבד - כנראה כתוצאה של רשלנות רופאים

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה נשלחתי לבצע בדיקות דם משום שהייתי חולה ופניתי לרופא שלי.

בתוצאות של בדיקות הדם התגלה כי התפקוד של הכבד לקוי, הסברתי לרופא שלי שב2006 לקחתי תרופה שנקראת רואקוטן (נגד חצ'קונים ופצעי בגרות), אמרתי לו שבאותה תקופה הייתי לוקח 100 מ"ל ליום במשך 3 חודשים כי זה מה שהרופאה אמרה לי לקחת ונתנה לי מרשם לזה.

הרופא לא "האמין" לי, הוא יותר היה בהלם ובמצב של שוק שאני בעצם עוד חי (פחות או יותר), ואמר שזה לא הגיוני.

אמרתי לו שזה מה שנתנו לי וגם הסברתי לו שלא הסבירו לי שאני צריך לבצע מעקב על זה, לבצע בדיקות דם כל איזה חודש או כמה שבועות. אז כל התקופה גם לא עשיתי מעקב (כי לא הוסבר לי).

לאחר 3 חודשים שבהם נטלתי 100 מ"ל ליום, הייתי אמור להתגייס, ביום הגיוס שלי בבקום דיברתי עם רופא, אמרתי לו שאני לוקח את הכדורים האלו ושעכשיו הצבא צריך לממן לי אותם, הרופא בבקום פשוט קם מהכיסא ושאל בצעקה "הכבד שלך עובד?", אמרתי לו בשיא התמימות שנראה לי שכן, והוא אוטומטית הוריד לי את המינון ל60 מ"ל (לפי מה שהבנתי ממנו זה המקסימום לכל בן אדם, לא משנה מה הגובה או המשקל, כי אני הבנתי שזה תלוי במשקל, אבל עדין יש מגבלה שזה 60 מ"ל) והוא הוריד לי פרופיל ל24 רפואי זמני שאני יסיים את הטיפול (עוד 3 חודשים) ושלח אותי לדרכי.

אגב, אני היום הבנתי מהרופא שלי שהמקסימום לבן אדם במקרה שהוא לוקח את התרופה הוא 40 מ"ל גג!!

בכל מקרה, קיבלתי מהרופא שלי הפניה לבדיקת אולטרה סאונד לכבד.

תכלס אני לא ממש יודע מה ההשלכות של אי תפקוד כבד, הבנתי שזה מפרק את מה שאני מעכל בגוף והתוצאות של אי תפקוד יכול להיות מוות שבמקרים של השתלת כבד הסיכויים הם קלושים.

השאלה אם אני יכול לתבוע את שירותי בריאות כללית? יש טעם בכלל?

חשוב לציין גם שעד היום אני סובל מתופעות לווי של הכדורים האלו, שפתיים אדומות, שורפות בטירוף, יובש נוראי בשפתיים(מצב של קילוף העור מהשפה).

פורסם

לפני שאתה רץ לתבוע, טפל בעצמך. תעשה את כל הבדיקות, ותתחיל (במידה ותצטרך) טיפול מתאים.

ודרך אגב:

http://www.infomed.co.il/question-8703/

לפי זה המינון היומי הוא בין 0.5 ל-2 מ"ג לקילו גוף. אם קיבלת 100 ליום (ואני מניח שאתה שוקל יותר מ-50 ופחות מ-200), אתה עדיין בתוך הטווח המקובל.

פורסם

קראתי את מה שכתבת והייתי בשוק.

אני התחלתי טיפול ברוקאטן לפני חודש ממינון של 20 מ"ג (חמישית ממה שלקחת!!)

כדור מסוכן מאוד לכבד וכרגע כל חודש אני מבצע בדיקות דם למעקב.

דבר ראשון שהייתי רוצה להגיד לך זה אל תסמוך על אף אחד, לפני לקיחת הכדורים תעשה איזה חיפוש קטן בגוגל ותראה מה התרופה שאתה לוקח.

אל תזלזל בכבד , הוא מאוד חשוב ואם הוא נפגע קשה (וכנראה שכן) אתה רק התחלת סיפור חדש שאתה לא יודע איך הוא יסתיים.

דרך אגב, מה המשקל שלך? אני יודע שלקיחת הכדורים תלויים גם במשקל הבן אדם, אני לדוגמא שוקל 72 קילו.

פורסם

אולי כדאי שתפסיק לגמרי לקחת את הכדורים.

תן לכבד שלך זמן להתאושש.

קצת מזל והכבד יוכל לתקן את עצמו עם הזמן במידה מסוימת.

מה שכן מעכשיו הייתי נזהר מאוד עם הכבד במקומך.

בלי אלכוהול, בלי כדורים.

פורסם

יש תרופות שאסור להפסיק בבת אחת. אני לא יודע אם רואקוטן היא אחת מהן, ואני מניח שגם אתה לא.

לפותח הדיון - אם נגרם לך נזק לכבד כתוצאה מרשלנות אתה יכול לתבוע את הקופה. אם תוך כדי לקיחת התרופה היית אמור להיות תחת מעקב ולא היית, זו כנראה טעות חמורה. נשמע אפילו מוזר שזה לא נאמר לך.

אני מציע לך גם להציג את המקרה בפורומים רפואיים כמו: www.starmed.co.il/forums, www.doctors.co.il/all

פורסם

יש תרופות שאסור להפסיק בבת אחת. אני לא יודע אם ראקוטן היא אחת מהן, ואני מניח שגם אתה לא.

בגלל זה אמרתי "אולי".

פורסם

גם אני לקחתי רואקוטן, ואני זוכר שהרופא אמר לי שהוא כמעט אף פעם לא נותן יותר מ20 מ"ג, ואם יש צורך ביותר 40 מ"ג זה המקסימום.

למרות שלא ככה זה הולך, אני במשקל 75 קילו לקחתי 20 מ"ג והתופעות לוואי הציקו לי מאוד. לא יכול לדמיין כמה אתה סובל עם זה.

בכל מקרה לך להיבדק כמה שיותר מהר. בכספים תתעסק אחר כך.

פורסם

מפחיד.

בגלל זה זה אני מנסה לקחת כמה שפחות תרופות גם כשאני חולה, דוחפים לנו דברים שאנחנו לא צריכים או שיש להם סכנות ותופעות לוואי שלא תמיד ברורות עד הסוף, או שהשיקול / מקצועיות של הרופא שגויי. גם רופאים מקבלים תמריצים מחברות תרופות.

בקיצור, לך תבדק. חפש רופא פרטי שמתמחה בזה. טפל בעצמך.

פורסם

תן לכבד שלך זמן להתאושש.

קצת מזל והכבד יוכל לתקן את עצמו עם הזמן במידה מסוימת.

הוא לקח את הכדורים בשנת 2006.. נראה לי שעכשיו זה קצת מאוחר כדי להפסיק איתם..

בקשר לשאלה שלך על תביעה- נראה לי שלפי מה שאתה מתאר יש פה עילה לתביעה משפטית

השאלה רק איך אתה יכול להוכיח שלקחת מינון כל כך גבוה בהמלצת הרופא שלך.. (אחרי 5 שנים לא נראה לי שיש לך עדיין את הרצ'פט מהרופא..)

פורסם

מישהו מכם בכלל טרח לקרוא את הלינק בהודעה שלי?

המינון שהוא קיבל הוא בהחלט בטווח התקין.

פורסם

אני לא מבין דבר אחד.

בכל קופסה של כדורים שאתה קונה יש עלון שבו מוסבר החומר של התרופה, תופעות לוואי וכו'.

למה לא קראת את זה [לפחות מתוך סקרנות זה מה שאני עושה לפני שאני נוטל איזשהו כדור].

הופיעו סימנים מוזרים למה לא ללכת לרופא ולשבת לו על הוריד שמשהו לא בסדר?

הרגשת שמשהו מסריח עם הרופא תחליף אותו, אפילו את קופת החולים.

הכי חשוב שמעכשיו תתחיל נכון לשמור על הבריאות שלך [נראה לי לא מתאים לכתוב החלמה מהירה].

פורסם

מישהו מכם בכלל טרח לקרוא את הלינק בהודעה שלי?

המינון שהוא קיבל הוא בהחלט בטווח התקין.

בלינק שלך לא מצויין שום דבר לגבי מינון מקסימלי של התרופה...

וגם בתגובה של ZOSO הוא ציין -(בתור אחד שלקח את התרופה) שהוא שוקל 75 ולוקח מינון של 20 מג ובמקרי קיצון 40 מג

לפי אותו היחס- אם פותח הדיון שוקל ממש הרבה-נגיד 150 קילו אז הוא אמור לקחת באופן רגיל 40 מג ובמקרה קיצון 80 והוא לקח 100 מג על בסיס יומי...

פורסם

גם אני לקחתי את רואקוטן במשך 7 חודשים, אבל זה היה לפני 13 שנה, מי זוכר את המינון. אני זוכר שעשיתי בדיקת דם כל חודשיים אאלט. התופעת לוואי היחידה שסבלתי ממנה היא יובש בשפתיים ובפנים, שהפסיקה כשהפסקתי לקחת את התרופה.

פורסם

אסור לקחת את הכדורים המחורבנים האלה

פורסם

סירבתי לקחת תכדורים האלה באותו רגע שהציעו לי אותם.

ממליץ לכולם, לסבול מעט ולהשתמש בתחליפים.

החרא של הכדורים האלו מייבש לך תתחת.

לעור שומני יש פלוסים ויש מינוסים, אני נשארתי עם הפצעונים וכנראה שאני מאלו שהיו להם קצת מזל ואין להם סימנים כי היתי מהילדים שמפוצצים תחצ'קונים :P

אבל, אחותי סובלת מפצעוני בגרות ולוקחת משהו תחליפי לא רואקוטן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים