עבור לתוכן

מכונת קפה - המלצות?

Featured Replies

פורסם

יש לי חשק עז לקפה טוב בבוקר, טעמתי אצל חבר ומאוד אהבתי

זה מה שיש לו:

http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7740053

200 קפסולות מספיקות לי בערך לשלושה חודשים.

האם זה בזבוז כל העניין הזה?

יש לכם המלצות למכונה אחרת?

פורסם

לנספרסו יש שני יתרונות מאד גדולים על פני מכונות קפה אחרות:

1) מבחינת לחץ ואיכות הקפה שהיא מוציאה, המחיר מדהים - זה עולה משהו כמו שליש ממחיר של גאג'יה סבירה וכו'.

2) אתה לוחץ על כפתור ויוצא לך קפה עקבי (איכות טובה כל פעם) בקלות, בלי לעבוד קשה, בלי לנקות כלום, בלי לחכות - זה עניין של חצי דקה או משהו עד שיש קפה.

3) מחיר - מעבר ליחס הטוב בין איכות למחיר, צריך לקחת בחשבון שבשביל מכונה רצינית צריך גם מטחנה רצינית (עוד כמה מאות שקלים). אם קונים גאג'יה ב-3000 ש"ח אבל קונים אספרסו טחון הביתה, מאבדים חצי מהטעם מראש (אלא אם כן קונים כל פעם 30 גרם...). הקפסולות של נספרסו כן מגיעות טחונות אבל הם אורזים אותם בוואקום ברגע הטחינה - הקפה שלהם פשוט יותר טוב מקפה טחון סטנדרטי בגלל השיטה.

עכשיו לחסרונות:

1) בחירת הקפה - אמנם יש הרבה טעמים טובים בקפסולות, אבל אתה אין לך באמת 'חופש'. כל מיני קפסולות לא מקוריות, או כאלה למילוי עצמי - זה לא עובד טוב, זה לא איכותי. אי אפשר לבחור לעצמך את התערובת אם אתה באמת מפונק.

2) שליטה והתעסקות - יש אנשים שאוהבים להתעסק עם הקפה שלהם. טמפ', לחץ, כמויות וכו'. פה אין לך כלום מזה. מנה של קפה היא קבועה בקפסולה (יש חזק וחלש וכו' - אבל עדיין, בוחרים בשבילך). הלחץ קבוע, הכל די קבוע ואין משחק. זה קל להכין ככה - אבל אין גיוון למי שזה הקטע שלו.

3) במכונות היותר רציניות איפה שיש יותר שליטה, קשה להוציא קפה איכותי כמו הנספרסו. יותר מזה, גם אם אתה טוב, אז לא תמיד ייצא לך קפה מעולה. אבל כשכבר כן יוצא קפה באמת טוב - אז הוא מתעלה (לדעתי) על הקפה של הנספרסו. זה גם חסרון וגם יתרון של נספרסו - אין נפילות באיכות, אבל גם אין איזה עילוי. זה קפה טוב, תמיד - אבל לא ממש ממש מדהים.

4) מחיר של הקפה עצמו! זה דראסטי. אם אתה קונה קפה קלוי (לא טחון!) אז המחיר לכוס אספרסו היא פחות משקל לכוס, אם קונים את הדברים הכי איכותיים שיש. ןבד"כ הרבה פחות משקל לכוס. בנספרסו אתה משלם שני שקל, ויותר (2.10-2.20) לטעמים במהדורות מיוחדות כאלה ואחרות. זה הרבה כסף לכוס קפה ביתית - תחשוב שבבוקר שתית כפול ובערב איזה הפוך (הפוך בגודל נורמלי זה שתי מנות בד"כ) ויצאת בנזק של יותר מ-8 שקל על יום אחד. זה ה-מ-ו-ן.

אני שקלתי את זה הרבה לכאן ולכאן והחלטתי שנספרסו מתאימה לי, וקניתי אחת (יש לי Pixie ומקציף). קודם כל, לא היה תקציב למכונה רצינית ומטחנה - ולקנות איזה מורפי ריצ'רדס ב-1500 שגם דורשת התעסקות וגם מפיקה קפה בינוני לא רציתי. דבר שני, טעמתי את הנספרסו מספיק פעמים כדי לדעת שזה בהחלט מספיק טעים בשבילי. ודבר אחרון, בת הזוג שלי לא שותה קפה בכלל, רק אני שותה (ואורחים, פה ושם). יוצא שבממוצע הולכת פה קפסולה וחצי או שתיים ביום - כך שהעלויות השוטפות לא כאלה גבוהות. קצת התאבסתי כי אני באמת אוהב להתעסק - אבל האמת שהנוחות הזאת מדהימה. אני קם בבוקר ולפני שאני פותח עיניים יש לי אספרסו חזק ביד, זה תענוג רציני. זה לא היה קורה עם מכונה אמיתית... לטחון, להדליק, לחכות... לחכות... לחכות... להפעיל, לנקות את הפילטר וכו'.

שים לב אגב שמדובר ב-200 ש"ח לקפסולות - לא ב-200 קפסולות. לכל היותר מדובר על 100 קפסולות כאן (כאמור שני ש"ח לקפסולה).

* עוד אופציה ששווה לקחת בחשבון: לקנות מכונה יד שניה. מאד כדאי לשקול Gaggia Classic משומשת. המכונות האלה מורכבות מברזל וברגים. כל דבר שלא עובד שם אפשר לפרק ולתקן ולהחליף - זה לא כמו המכונות היום שהכל חד פעמי. איביי מלא חלפים (תחפש קצת על זה, זאת מכונה מאד נפוצה ומוכרת בעולם). אם אתה בקטע ויש לך קצת חוש טכני אפשר למצוא כאלה משומשות בפחות מ-1000 ש"ח, לעשות להן איזה טיפול עשרת אלפים ככה ולקבל מכונה מעולה במחיר מעולה. כמובן יש גם כאלה במצב טוב בלי טיפול, אבל זה סיכון, כמו תמיד כשקונים משומש.

חבר שלי קנה אחת כזאת שהוגדרה 'מקולקלת' על ידי המוכרת, ב-300 ש"ח. הוא פירק הכל לגמרי, ניקה בטרוף והרכיב חזרה, וזה עבד פרפקט. היא מספקת לו קפה איכותי מאז (3-4 שנים כבר).

פורסם

מנסיון הקפה של נספרסו הוא מעולה, ומבחר הקפסולות הוא גדול מאוד עם המון טעמים מעניינים.

אתה יכול גם לבחור את המכונות הזולות יותר שלהם (באזור ה-700 ש"ח אני מאמין) שמגיעות ללא מקציף חלב.

בזבוז? לא אם אתה אוהב קפה.

פורסם
  • מחבר

לנספרסו יש שני יתרונות מאד גדולים על פני מכונות קפה אחרות:

1) מבחינת לחץ ואיכות הקפה שהיא מוציאה, המחיר מדהים - זה עולה משהו כמו שליש ממחיר של גאג'יה סבירה וכו'.

2) אתה לוחץ על כפתור ויוצא לך קפה עקבי (איכות טובה כל פעם) בקלות, בלי לעבוד קשה, בלי לנקות כלום, בלי לחכות - זה עניין של חצי דקה או משהו עד שיש קפה.

3) מחיר - מעבר ליחס הטוב בין איכות למחיר, צריך לקחת בחשבון שבשביל מכונה רצינית צריך גם מטחנה רצינית (עוד כמה מאות שקלים). אם קונים גאג'יה ב-3000 ש"ח אבל קונים אספרסו טחון הביתה, מאבדים חצי מהטעם מראש (אלא אם כן קונים כל פעם 30 גרם...). הקפסולות של נספרסו כן מגיעות טחונות אבל הם אורזים אותם בוואקום ברגע הטחינה - הקפה שלהם פשוט יותר טוב מקפה טחון סטנדרטי בגלל השיטה.

עכשיו לחסרונות:

1) בחירת הקפה - אמנם יש הרבה טעמים טובים בקפסולות, אבל אתה אין לך באמת 'חופש'. כל מיני קפסולות לא מקוריות, או כאלה למילוי עצמי - זה לא עובד טוב, זה לא איכותי. אי אפשר לבחור לעצמך את התערובת אם אתה באמת מפונק.

2) שליטה והתעסקות - יש אנשים שאוהבים להתעסק עם הקפה שלהם. טמפ', לחץ, כמויות וכו'. פה אין לך כלום מזה. מנה של קפה היא קבועה בקפסולה (יש חזק וחלש וכו' - אבל עדיין, בוחרים בשבילך). הלחץ קבוע, הכל די קבוע ואין משחק. זה קל להכין ככה - אבל אין גיוון למי שזה הקטע שלו.

3) במכונות היותר רציניות איפה שיש יותר שליטה, קשה להוציא קפה איכותי כמו הנספרסו. יותר מזה, גם אם אתה טוב, אז לא תמיד ייצא לך קפה מעולה. אבל כשכבר כן יוצא קפה באמת טוב - אז הוא מתעלה (לדעתי) על הקפה של הנספרסו. זה גם חסרון וגם יתרון של נספרסו - אין נפילות באיכות, אבל גם אין איזה עילוי. זה קפה טוב, תמיד - אבל לא ממש ממש מדהים.

4) מחיר של הקפה עצמו! זה דראסטי. אם אתה קונה קפה קלוי (לא טחון!) אז המחיר לכוס אספרסו היא פחות משקל לכוס, אם קונים את הדברים הכי איכותיים שיש. ןבד"כ הרבה פחות משקל לכוס. בנספרסו אתה משלם שני שקל, ויותר (2.10-2.20) לטעמים במהדורות מיוחדות כאלה ואחרות. זה הרבה כסף לכוס קפה ביתית - תחשוב שבבוקר שתית כפול ובערב איזה הפוך (הפוך בגודל נורמלי זה שתי מנות בד"כ) ויצאת בנזק של יותר מ-8 שקל על יום אחד. זה ה-מ-ו-ן.

אני שקלתי את זה הרבה לכאן ולכאן והחלטתי שנספרסו מתאימה לי, וקניתי אחת (יש לי Pixie ומקציף). קודם כל, לא היה תקציב למכונה רצינית ומטחנה - ולקנות איזה מורפי ריצ'רדס ב-1500 שגם דורשת התעסקות וגם מפיקה קפה בינוני לא רציתי. דבר שני, טעמתי את הנספרסו מספיק פעמים כדי לדעת שזה בהחלט מספיק טעים בשבילי. ודבר אחרון, בת הזוג שלי לא שותה קפה בכלל, רק אני שותה (ואורחים, פה ושם). יוצא שבממוצע הולכת פה קפסולה וחצי או שתיים ביום - כך שהעלויות השוטפות לא כאלה גבוהות. קצת התאבסתי כי אני באמת אוהב להתעסק - אבל האמת שהנוחות הזאת מדהימה. אני קם בבוקר ולפני שאני פותח עיניים יש לי אספרסו חזק ביד, זה תענוג רציני. זה לא היה קורה עם מכונה אמיתית... לטחון, להדליק, לחכות... לחכות... לחכות... להפעיל, לנקות את הפילטר וכו'.

שים לב אגב שמדובר ב-200 ש"ח לקפסולות - לא ב-200 קפסולות. לכל היותר מדובר על 100 קפסולות כאן (כאמור שני ש"ח לקפסולה).

* עוד אופציה ששווה לקחת בחשבון: לקנות מכונה יד שניה. מאד כדאי לשקול Gaggia Classic משומשת. המכונות האלה מורכבות מברזל וברגים. כל דבר שלא עובד שם אפשר לפרק ולתקן ולהחליף - זה לא כמו המכונות היום שהכל חד פעמי. איביי מלא חלפים (תחפש קצת על זה, זאת מכונה מאד נפוצה ומוכרת בעולם). אם אתה בקטע ויש לך קצת חוש טכני אפשר למצוא כאלה משומשות בפחות מ-1000 ש"ח, לעשות להן איזה טיפול עשרת אלפים ככה ולקבל מכונה מעולה במחיר מעולה. כמובן יש גם כאלה במצב טוב בלי טיפול, אבל זה סיכון, כמו תמיד כשקונים משומש.

חבר שלי קנה אחת כזאת שהוגדרה 'מקולקלת' על ידי המוכרת, ב-300 ש"ח. הוא פירק הכל לגמרי, ניקה בטרוף והרכיב חזרה, וזה עבד פרפקט. היא מספקת לו קפה איכותי מאז (3-4 שנים כבר).

תודה רבה על התגובה המאוד מאוד מפורטת!

אני לא מחפש להתפנק ואני רק רוצה קפה טוב :)

אם אני שותה קפה אחד ביום, הרי שב200 ש"ח יספיק לי לשלושה חודשים והתוקף שלהם הוא 10 ככה שאין בעיה.

פורסם

אם התקציב מאפשר - Saeco.

מאוד מרשימה.

פורסם

מהנסיון שלי ומהבדיקות שעשיתי (בעצמי, אצל מכרים והרבה באינטרנט כמובן) אין כ"כ מכונות בארץ בפחות מ-2000 ש"ח שמבחינת איכות הקפה משתוות למה שהנספרסו מוציאה. ל-Saeco יש כמה מכונות ברמה גבוהה מאד שעולות בהתאם, אבל המכונות הבסיסיות שלהם לא מספקות את הסחורה, בד"כ.

כמו שאמרתי, מכונה ב-1500 ש"ח לא תיתן קפה יותר טוב מהנספרסו (לטעמי לפחות), וזה בוודאי נכון אם לא משקיעים במטחנת קפה. ומטחנה טובה זה לא המטחנות של 100 ש"ח הפשוטות, זה משהו של 300-400 ויותר (צריך מטחנת דיסקיות לקפה, לא להב כמו מטחנת תבלינים). יש מכונות שממש רגישות לטחינה לא אחידה, גם באיכות הקפה וגם מבחינת תחזוקה - זה נסתם הרבה ועושה בעיות. לגבי פודים - בד"כ זה לא מדהים. האטימה לא משהו והקפה מתיישן נורא מהר, צריך לקנות בכמויות קטנות ובאופן כללי זה פחות מוצלח מקפסולות.

הבחור פה גם לא ממש מפונק או רוצה להתעסק (אם הבנתי נכון), אז אני חושב שבשבילו באמת עדיף לקחת איזה דיל טוב על נספרסו ומקציף ולסגור עניין.

הוא גם מדבר על כוס אספרסו ביום. נניח וכדי לקבל קפה טוב הוא יילך על Saeco ב-2000 ש"ח, אפילו בלי מטחנה. נניח והאיכות של התוצר הסופי די שקולה, כאשר בנספרסו הוצאה ראשונית נמוכה יותר, וב-saeco הוצאות שוטפות נמוכות יותר. עם כוס קפה ליום, אני מניח שייקח איזה שנתיים-שלוש להגיע ל-break even, ומאותו רגע ה-Saeco מתחילה להשתלם. זה לא רע בכלל. אישית, לי זה לא התאים, כי לעבוד עם קפה טחון זה משמעותית פחות נוח וצריך לקנות כל פעם ממש קצת (או לקנות מטחנה, ואז יש עוד חצי שנה או שנה עד שהן 'משתוות' מבחינת מחיר - אבל עדיין לוקח יותר זמן להכין כוס קפה).

מצד שני, זה בהחלט יכול להתאים לאנשים פחות עצלנים ממני, או מי שרוצה קצת יותר גיוון ממה שנספרסו נותנת. לדעתי בכל מקרה לא כדאי לקנות מכונה בלי לטעום איזה קפה בדיוק יוצא ממנה. יש מכונות שמבטיחות הרבה על הנייר ולא מקיימות. אבל אם שמת ידיים על מכונה במחיר סביר שעושה את העבודה אז זה בהחלט יכול להיות רעיון טוב.

פורסם

אני רואה שיש הרבה מאוד המלצות על המכונה הזאת (Citiz & Milk C120). יש לי רק שאלה אחת - איפה קונים קפסולות מתאימות? ראיתי שאפשר להזמין מהאתר של nespresso.co.il, במחיר של 20.9 ש"ח ל-10 יחידות. מוכרים את זה גם בחנויות רגילות?

פורסם

אם אני שותה קפה אחד ביום, הרי שב200 ש"ח יספיק לי לשלושה חודשים והתוקף שלהם הוא 10 ככה שאין בעיה.

אופטימי אתה...ברגע שיש לך מכונה כזו אתה מהר מאוד תגיע ל-4-5 כוסות ביום.

פורסם
  • מחבר

לחבר שלי יש את המכונה 3 חודשים בערך, הוא טוען שבהתחלה הוא התלהב אז הוא שתה 2-3 ביום ואז זה ירד ל1 בבוקר.

אני חושב שאני לא ישתגע יותר מדי חח

פורסם

אני שותה קפה כל בוקר, ואח"כ עוד 1-2 בעבודה - בערב כשאני חוזר בד"כ אני לא שותה עוד. אבל בסופ"ש, או אם אני עובד מהבית זה בכיף מגיע ל-2-3 לפחות.

לגבי הקפסולות - אפשר להזמין, ואם זה מעל 100 או 200 קפסולות (לא זוכר) אז המשלוח חינם ומביאים עד הבית (תאריך התפוגה מספיק רחוק בשביל להביא כמה מאות הביתה גם עם קפה אחד ביום בגדול).

אפשר גם לקנות בחנויות של נספרסו. יש בת"א וגם סניף בפתח תקווה אם אני לא טועה. אבל לא ממש מוכרים את זה בחנויות אקראיות.

אפשר להזמין באינטרנט מאיביי, אבל המחיר לא באמת יותר זול בד"כ, אלא אם כן נפלת על איזה מבצע - לא עוד לא יצא לראות משהו שירד מ-2 ש"ח לקפסולה ככה שעד עכשיו תמיד הזמנתי ישירות מנספרסו.

פורסם

נקווה לטוב. הזמנתי אותה :lol:

פורסם
  • מחבר

נקווה לטוב. הזמנתי אותה :lol:

שמח לעזור

פורסם

אמנם באיחור אבל לחזק את הרכישה - לא תתאכזב. עוד לא שמעתי על משהו ששתה הפוך או אספרסו מהמכונה הזו ולא אהב את הקפה. בזמן שאתה עושה נס אתה מקבל הפוך באיכות קרובה לזו של בית קפה. אני מאד מרוצה מהכונה והמקציף והשירות בחנויות היעודיות של נספרסו הוא נהדר.

דרך אגב - הקפסולות הסגולות לטעמי הן הטובות ביותר.

פורסם

שחור או סגול בצורה המצומצמת (25 מ"ל) זו הדרך הכי טובה להתעורר בבוקר ;D

פורסם

שחור או סגול בצורה המצומצמת (25 מ"ל) זו הדרך הכי טובה להתעורר בבוקר ;D

מוסכם. השחור זה הבחירה שלי על הבוקר. אבא מעדיף את הסגול.

בסופו של דבר נספרסו זה אפס התעסקות. הכל עובד פיקס. פעם ב 3 חודשים שווה לעשות אבנית וזהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים