עבור לתוכן

עובר לדו גלגלי בקרוב, עצות וטיפים לבחירת קטנוע ונסיעה בטוחה?

Featured Replies

פורסם

מקציב לעצמי בין 10-12 אלף לקטנוע. צריך להוציא רשיון A, אך יש לי כבר רשיון קודם על קבוצה B אוטוטו 5 שנים.

איפה להתחיל? איזה דגמי קטנועים? סאן-יאנג? הונדה? ג'וי רייד? (לא זוכר עוד שמות..)

השימושים שלי יהיו בעיקר נסיעה לעבודה (מרחק של 7 ק"מ בכביש רגוע) וכן נסיעות כלליות מהלימודים חזרה לבית. יהיו מקרים נדירים שאצטרך לבצע נסיעות קצת יותר ארוכות (70 ק"מ +-) ולכן חשוב שהקטנוע יחזיק נסיעה בלי להתפגר לי על הכביש במהירות 70 קמ"ש.

יש לי סיבה לדרוש יציבות ואפשרות להגיע למהירות של 100~110 עם קטנוע בתקציב הזה? ובכלל?

עוד כמה דברים שיהיו חשובים:

-צריכת דלק (למרות שנראה לי שזה קצת שונה מהרגלי הצריכה של הפולו-2003 שלי)

-מנוע חזק. (מה ההבדלים בין 125 סמ"ק ומעלה? זה מורגש?)

-מזגן. (לא באמת :hat: )

-יש דבר כזה לשמוע מוזיקה בכלל?

-איך אני יכול לדבר בטלפון? יש דיבורית לקסדה או משהו דומה?

-בימים שממש חם, יש פיתרון? למרות שנראה לי שהתשובה האופיינית לזה זה "כל הזין"

-יש דבר כזה לנסוע במהירות של 110 קמ"ש ולא להתפרק לחתיכות?

כן, יש הרבה שאלות. אני צריך להתרגל להיות תפרן עקב הלימודים הקרובים וההקרבה הראשונית זה להפטר מהאוטו שזולל לי את מה שלא נשאר בכיס, ולעבור לקטנוע. אני מודע לסכנות, אני לא נוסע מהר בד"כ, ואני דיי סבלני וזהיר בכביש. מקווה שזה מספיק בתור התחלה.

פורסם

יש דיבוריות לקסדה, היקרות עולות 700 שקל, אפשר לקנות זולות מדיל אקסטרים בכ40 דולר. אתה יכול לשמוע מוזיקה דרך הדיבורית.

בימים חמים לובשים מעיל קיץ זה מעיל ממוגן שרובו רשת ככה שבזמן נסיעה יש לך די הרבה רוח ככה שאתה לא מזיע בכלל (או רוכב כמו שליח - בלי מיגון, יהיה לך יותר נעים, עד שתחליק ואז, טוב אתה תגלה שאספלט בקיץ מאוד מאוד חם, מספיק חם כדי לגרום לך כוויה, בקיצור לא ממליץ לרכוב בלי מיגון!)

בימים מאוד מאוד חמים? יש וסט קירור (אתה יכול למצוא מידע באתר היבואן - http://www.zti.co.il/ ) אתה מרטיב אותו והוא נשאר קריר לכמה שעות, לא יצא לי לרכב עם הוסט, אבל יש לי את הכיפת קירור לקסדה, זה לא רע בכלל, ומהתגובות ששמעתי על הוסט אומרים שהוא מצויין.

קטנועים/אופנועים של 125 יגיעו מקסימום ל110, אבל זה לא יתנו לך רזרבות לתת עוד טיפה גז וזה לא מומלץ, אם תלך על 250 אז תוכל לזרום במהירות של התנועה בכביש מהיר ויהיה לך גם רזרבות לעקיפה.

עם הרישיון שיש לך אתה יכול להוציא דרגה A2 בלי מינימום שיעורים ובלי טסט מלא, רק מבחן שליטה, אבל A2 מוגבל ל125 סמק

אם אתה רוצה (ואני ממליץ) להוציא רישיון דרגה A1 (עד 33 כ"ס) הרישיון שיש לך לא יתן לך יותר מידי, אולי יהיה לך פטור מתאוריה, אני לא בטוח.

בשביל להוציא דרגה A (לא מוגבל) אתה צריך להיות לפחות שנה עם רישיון A1 ולהיות בן 21 לפחות.

פורסם

לדרגת A1 יהיה לו פטור מתאוריה, כמו לדרגת A2...

פורסם

טיפ שלי לנסיעה בטוחה - אל תעבור לדו גלגלי.

פורסם

טיפ שלי לנסיעה בטוחה - אל תעבור לדו גלגלי.

+1

פורסם

בשביל 7 ק"מ ביום תקנה אופניים. אני רכבתי מרחקים ארוכים יותר בתקופה שעבדתי בתוך העיר.

היתרון בצריכת דלק יבוא לידי ביטוי בעיקר בעיר. אם רוב הנסועה שלך בינעירונית לא תחסוך הרבה. למשל רכב ידני חסכוני ישתה 1:17. קטנוע נניח ישתה 1:20. אבל איך אפשר לעשות השוואה בין רכב (אפילו רכב קטן וספרטני) לטוסטוס עלוב. אז תשלם עוד 100 שקל דלק בחודש. אפשר לחשוב שזה יגרום לך לפשוט רגל.

בכלל תרד מהרעיון. אם תעשה חישוב תראה שהחסכון הזניח במעבר לדו-גלגלי פשוט לא שווה את אובדן הנוחות והבטיחות. (ביטוח יותר יקר, אבזור בטיחות שצריך לרכוש, מרווח טיפולים מאוד קטן, מחיר חלפים) בכלל דו גלגלי זה כלי מיותר שאין לו שום זכות קיום.

תעשה שיעור נהיגה על דו"ג. אני אחרי שיעור אחד לא מסכים יותר להתקרב לדו"ג.

תמכור את הפולו, תקנה פיאט פנדה ידנית שנת 2005. תקבל רכב אמין מאוד וחסכוני בדלק.

פורסם

אמרת הרבה דברים נכונים (ואת זה אני אומר בתור אחד שהיה לו אופנוע), ואז אתה פולט את זה?

בכלל דו גלגלי זה כלי מיותר שאין לו שום זכות קיום.

לדעתי האישית אתה אדם מיותר שאין לו זכות קיום, אבל כמובן שזו רק דעתי ::)

פורסם
  • מחבר

אמרת הרבה דברים נכונים (ואת זה אני אומר בתור אחד שהיה לו אופנוע), ואז אתה פולט את זה?

לדעתי האישית אתה אדם מיותר שאין לו זכות קיום, אבל כמובן שזו רק דעתי ::)

:lol:

אוקיי חברים, מבין את מה שאתם אומרים, אבל אתם לא רואים את מה שכתבתי בפוסט הראשי. ציטוט:

אני מודע לסכנות, אני לא נוסע מהר בד"כ, ואני דיי סבלני וזהיר בכביש. מקווה שזה מספיק בתור התחלה.

שוב, אני מודע לסכנות. זה משהו שאצטרך לחיות איתו.

לגבי זה שאמר שעדיף אופניים- המרחק גדול מדיי בשביל הלימודים בשביל שזה יצדיק את זה.

אז, אפשר התייחסות לשאלות מהפוסט הראשי?

תודה.

פורסם

גם ככלי תחבורה עירוני, קטנוע ישתלם רק אם אתה נוסע מספיק בשביל שההבדל בצריכת הדלק והוצאות החנייה יכסה את ההבדל בביטוח. ואגב, דווקא האחזקה השוטפת, בניגוד למה שמר לב27 טוען, זולה יותר כשמדובר בקטנוע\אופנוע צנוע.

פורסם

אחרי 10 שנים על דו גלגלי על כלים שונים, בלי תאונות, לפני שנה פרשתי סופית מהכלי הזה.

תאונה חסרת מזל, במהירות איטית, שהתוצאה ממנה זה שוק וברך שבורים - ניתוח ומה שנקרא "פלטינה". (רכיבה בעיר, מתחת לרכב שנסע לפני, הופיעה וקפצה לתוך הגלגלים שלי קופסת קרטון לא מקופלת. ואיבדתי אחיזה)

פורסם
  • מחבר

גם ככלי תחבורה עירוני, קטנוע ישתלם רק אם אתה נוסע מספיק בשביל שההבדל בצריכת הדלק והוצאות החנייה יכסה את ההבדל בביטוח. ואגב, דווקא האחזקה השוטפת, בניגוד למה שמר לב27 טוען, זולה יותר כשמדובר בקטנוע\אופנוע צנוע.

מה זה צנוע? 125? 250?

פורסם

ככלל, כן. היה לי GN250 בזמנו, והוצאות התחזוקה שלו היו אפסיות.

פורסם

אני ממליץ לך לקרוא מבחנים בfull gaz, בכל מבחן שם יגידו לך את הצריכת דלק הממוצעת ואת המחירי טיפולים.

אבל בעיקרון 125 יתן לך צריכת דלק שקרובה לליטר ל30 קילומטר ו250 יתן לך בערך ליטר ל25 קילומטר. עלות הטיםולים הקבועים משתנה מאוד מקטנוע לקטנוע.

תתחיל מלקרוא את אלו:

250 - http://www.fullgaz.co.il/xpages/article.php?i=47664

125 - http://www.fullgaz.co.il/xpages/article.php?i=48729

פורסם

אני ממליץ שתבדוק את סגנון הנהיגה שלך. תתפלא איזה הבדל יכול להיות בצריכת דלק. אחד המגזינים ערך בדיקה צריכת דלק במאזדה 3 בנהיגה רגועה ונהיגה אגרסיבית. הפערים עמדו על 30-40%. מטורף. אנסה למצוא קישור. במוסד אולי תצליח למצוא מישהו/מישהי שיסע איתך ללימודים ותוכלו להתחלק בהוצאות הדלק.

בקיצור תעשה חישוב טוב אם הפער בעלויות אחזקה שווה אובדן של נוחות ובטיחות.

פורסם
  • מחבר

אני ממליץ לך לקרוא מבחנים בfull gaz, בכל מבחן שם יגידו לך את הצריכת דלק הממוצעת ואת המחירי טיפולים.

אבל בעיקרון 125 יתן לך צריכת דלק שקרובה לליטר ל30 קילומטר ו250 יתן לך בערך ליטר ל25 קילומטר. עלות הטיםולים הקבועים משתנה מאוד מקטנוע לקטנוע.

תתחיל מלקרוא את אלו:

250 - http://www.fullgaz.co.il/xpages/article.php?i=47664

125 - http://www.fullgaz.co.il/xpages/article.php?i=48729

קראתי, והמסקנה הנוכחית זה ש125 מאוד גבולי בשבילי, ויתרון ל250 סמ"ק בגלל הנסיעות הבין עירוניות שאני עושה לפעמים, וכן בגלל הכוח הזמין והמהירות הסופית. רק חבל שמחיר של חדש גבוה מאוד מהתקציב שלי. אין ברירה- יד שניה. שם לפחות המחירים יורדים יותר מחצי לשנתון 2008-2009 עם קילומטרז' סביר (4-5K בשנה)

אני ממליץ שתבדוק את סגנון הנהיגה שלך. תתפלא איזה הבדל יכול להיות בצריכת דלק. אחד המגזינים ערך בדיקה צריכת דלק במאזדה 3 בנהיגה רגועה ונהיגה אגרסיבית. הפערים עמדו על 30-40%. מטורף. אנסה למצוא קישור. במוסד אולי תצליח למצוא מישהו/מישהי שיסע איתך ללימודים ותוכלו להתחלק בהוצאות הדלק.

בקיצור תעשה חישוב טוב אם הפער בעלויות אחזקה שווה אובדן של נוחות ובטיחות.

סגנון הנהיגה שלי רגוע מאוד. אתה לא תמצא אותי עושה פתיחות ברמזורים וגם לא תראה אותי טס על160 בכביש 6. כרגע אני לא דואג לצריכת דלק. גם בפולו הייתי סוחט עוד כמה קילומטרים לליטר בזכות זה.

וחוץ מזה, זה דיי ברור לי שאתה לא ממליץ על מעבר לדו"ג. הבנתי אותך, ואני חושב שאני יכול לתאר לעצמי בדיוק למה אתה מתכוון. אבל איזה אופציות אחרות יש לי בתקציב הזה לרכב שאינו פחית מתפרקת שתשחט אותי בטיפולים כל שני וחמישי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים