עבור לתוכן

שאלת מעבדי AMD

Featured Replies

פורסם

שלום לכל החברים כאן. אני חדש בשכונה.

לאחרונה ביקשתי לרכוש מחשב נייח לבן שלי בעל אוריינטאציית משחקים. נכנסתי ללינק המפרטים המומלצים

ובחרתי במפרט האמצעי (פחות או יותר - 5 מתוך 8)

במפרט זה, הוצע לשלב את המעבד AMD Athlon II X3 450 3.2Ghz

להפתעתי, לא מעט ספקי חומרה אמרו לי שבארץ AMD איננו פופולרי ושהרבה יבואנים מעדיפים להתעסק רק עם INTEL

בסוף מצאתי ספק שנתן לי הצעת מחיר שהתאימה כמעט אחד לאחד למפרט (פרט לעובדה שבמקום מעבד 450, הוא מספק לי 455 - בטענה

שה- 450 כבר לא נמצא)

ולהלן השאלות שלי - מי שחושב שהוא מספיק מקצוען לענות לי עליהן - התשובות יתקבלו בברכה ובתודה מראש:

1) האם זה באמת נכון ש- AMD אינו פופולרי בישראל - ואם כן - האם זה עלול להשפיע לרעה על השרות שאני אקבל מהמעבד (כלומר האם זה

מעבד בעייתי ?)

2) האם המעבד 450 באמת כבר ירד מפסי הייצור והתחליף שלו הוא 455, והאם ה- 455 אכן יתאים למפרט זה באותה רמת תאימות ?

מודה מראש לכל מי שמוכן לעזור לטירון כמוני בנושאי חומרה :kopfpatsch:

פורסם

שלום november70 וברוך הבא לפורום.

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את השאלה במקום לכתוב שיש לך שאלה.

1)מעבדי AMD אכן פחות פופולריים אבל לא בגלל סיבה טכנית (אמינות, איכות וכדומה). אני לא אכנס להיבטיים הצרכניים פסיכולוגיים של התופעה אבל אין לזה הצדקה או סיבה (המעבד לא "בעייתי") מלבד העדפות צרכניות (חוק העדר, חוסר ידע של אנשים שמכירים רק Intel וכדומה). אני לא יודע למה נתקלת בבעיות כאלה גדולות במציאת מעבד AMD, יש אותם כמעט בכל חנות. גם לא ממש ברור לי מה הכוונה ב'ספקי חומרה', אם פנית ליבואנים או לגורמים מסוימים אז אני לא יודע מה להגיד לך כי אני לא יודע לאיזה גורמים פנית, אבל בשום מקום שעובד מול היבואן הרשמי לא תהיה לך שום בעיה לקבל שירות במקרה הצורך (הקלוש).

2. אני לא יודע לגבי הזמינות של ה-450 אבל מעבדים מאותה סדרה הם זהים, בדרך כלל פשוט בתדר גבוה יותר. לא צריכה להיות לך שום מניעה מלקנות את ה-455.

בכלל הייתי ממליץ לך לפתוח דיון מסודר בפורום מפרטי מחשב, לענות על השאלון שבסטיקי שבראש הפורום ולקבל המלצה למפרט מלא בהתאם לשימושים ומסגרת התקציב שלך. בדרך כלל כך ניתן לקבל מפרט עדכני יותר מאשר זה שמופיע בפורום מפרטי מחשב (שמתעדכן פעם במספר חודשים).

אם אתה מעונין לקבל המלצה רק על מעבד, לוח-אם וזכרון תוכל לקבל אותה בפורוום כאן.

פורסם

אם אתה מעוניין לבנות מחשב משחקים על בסיס AMD דווקא הייתי ממליץ על phenom IIx4

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים