עבור לתוכן

בעיה בקריאת הטמפרטורה מהמעבד

Featured Replies

פורסם

אתמול סיימתי להרכיב מחשב חדש, i5 2500K עם קירור מים של אנטק (קולר 620). שאני בודק את הטמפרטורה של המעבד בשתי תוכנות שונות ובביוס אני מקבל בשתי התוכנות את אותן טמפרטורות ובביוס טמפטורה אחרת, יותר קרובה למה שאמור להיות שזה 30 מעלות ב IDLE.

CORE TEMP ו SPEEDFAN מראות נתונים זהים על ארבעת הליבות והטמפרטורות נעות בין 40 ל- 44 מעלות.

בביוס זה לא מראה כל ליבה בנפרד אבל הטמפרטורה נעה בין 30 ל- 32 מעלות.

בקיצור, אני לא בטוח על מה להסתמך פה ולמה זה מציג ככה והשני ההפך...

אני רק אתן הערה קטנה, במקום המאורר שבא עם הקולר 620 שמתי מאוורר אחר, זהה, אותו חיבור אותו הכל. אני שוקל כמובן לנסות עם המאורר המקורי שבא עם זה אבל אני עדיין לא מבין למה יש הבדלים בין התוכנות והביוס.

תודה לעוזרים.

פורסם

טמפ' למעבד הזה תבדוק עם REAL TEMP..

כמו כן לגבי המאוורר זה שזה אותו גודל ואותו חיבור לא אומר שזה אותו ספיקת אוויר ורמת רעש..

בכל מקרה תבדוק את הטמפ' במנוחה.מאמץ עם שני המאוווררים ותחליט לבד מה יותר טוב לך..

פורסם
  • מחבר

בדקתי זה מראה אותן טמפרטורות... טוב אני עכשיו מחליף את המאורר ובודק.

BRB.

פורסם
  • מחבר

אוקיי החלפתי את המאוורר וניסיתי שוב...הטמפרטורה צנחה ב 10 מעלות. אין לי מושג למה... כנראה שזה באמת נועד לעבוד עם המאוורר המקורי.

עדיין הקריאה בביוס ובתוכנות הנ"ל שונה ב-10 מעלות. אבל עכשיו נראה שהטמפרטורות הגיוניות כך שמה שהביוס קורא פחות חשוב עכשיו.

אגב יש לי שאלה חשובה, אשמח למי שיוכל לענות לי...בלוח יש לי חיבור 8 פין ליד המעבד אבל מהספק יש לי רק 4 פין וזה מה שחיברתי. המחשב עובד בסדר ועבד בסדר גם בלוח הקודם (H67) שהיה לו גם כן 8 פין. השאלה אם אני לא פועל נכון שאני מחבר רק 4 ולא 8?

הרצתי גם פריים עכשיו והטמפרטורה הייתה בין 50 ל- 60 מעלות ב100% מאמץ.

בקיצור, נראה כמו טמפרטורות הגיוניות אבל עדיין אני לא מבין יש הבדלים מוזרים....

אגב, מישהו יודע אם חייבים לבטל את את SMART FAN בביוס בשביל זה או שזה אמור "להסתדר" עם הקירור הזה?

חסרון אחד של המוצר הזה זה ההוראות שמגיעות איתו...פאשלה רצינית מאד של אנטק (הסינים האלה צריכים ללמוד אנגלית דחוף !)

פורסם

הוא לא נועד..פשוט המאוורר התחליפי שהתקנת גרוע :-\ :-X יותר מהסטוק שמגיע עם הקירור..

ההבדל נובע בקריאה..כמו שציינתי הטמפ' בREAL TEMP היא הכי מדוייקת..

ומחבר ה4/8 פינים מיועד לתוספת מתח ללוח האם ויצוב..אם אין לך זה לא נורא..אבל זה יגביל בOC וכו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים