עבור לתוכן

עזרה בפרוייקט - Peltier Cooler

Featured Replies

פורסם

החלטתי לנסות לפתוח פרוייקט חדש לשיפור טמפ' המעבד...

לצורך כך קניתי Peltier Cooler , למי שלא יודע זה טרמו אלקטריק קולר - או TEC , קירור בעזרת מגנטים.. (הזוי)

אפשר לראות פרטים פה - http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoelectric_cooling

חברות הקירור השונות כבר חשבו על הרעיון ויצרו את הcooler Master V10 , שמשתמש בטכנולוגיה הזאת...

למעשה יש הרבה חברות שניסו והסיבה שלא כלכך שומעים עליהם היא שהם לא הצליחו לזעזע את עולם הקירור למעבדים..

הסיבה לכך שהעוצמה שהשתמשו החברות המסחריות השתמשו בגוף TEC חלש יחסית, בקירור V10 הענקי השתמשו בTEC של 65W

שזה עוזר אבל עדיין קשה לו...

לצורך הפרוייקט השגתי TEC בעוצמה של 168W , הרבה יותר חזק מה V10, ועם זה אני רוצה לבנות גוף קירור חדש אשר ישתמש בטכנולוגיה

הזאת...

בגלל של TEC יש בלאי, הוא לא יכול להיות הקירור העיקרי של המעבד ולכן הוא צריך להכנס לעבודה מטמפ' מסויימת של המעבד...

בעיה נוספת זה לקבל 168W מהספק כוח...

אשמח לפתוח את הפרוייקט לפורום - וזה יהיה הפרוייקט הפורומי הראשון שכל הפורום יכול להיות שותף ברעיון, בעיצוב ובקבלת ההחלטות...

כל מי שיש לו ידע בנושא ומוכן לתרום מזמנו , מוזמן בהחלט!

ה TEC יכול להגיע לטמפ' של מתחת ל - 0 אבל אני לא מעוניין בכך בשביל למנוע אידוי - המטרה הסופית היא שהמעבד

יהיה סביב טמפ' החדר ( 30C ) בשעת מאמץ , ובמנוחה הTEC ינוח...

פורסם

לא יודע כמה ידע יש לך בנושא אבל נסביר כמה דברים

TEC הוא משאבת חום בפועל, צד אחד קר צד אחד חם... הTEC לא יכול לנוח, רק לשנות לו את המתח בשביל להחליש אותו

הבעיה בTEC הוא הצורך שלו בהספק גבוהה כיחס ישיר לכמות חום שהוא מעביר והעובדה שברגע שיש הפרשי טמפ' אז יווצר עיבוי

אם אתה רוצה שינוי דינמי בצריכה שלו אתה צריך ליצור בקר מתאים שישנה את המתח לפי הטמפ'

פורסם

הרעיון המוזר שלי מצריך:

שני גופי קירור למעבד

משאבת מים + בלוק + צינורות מים

יחידת TEC

גוף קירור אוויר כמו TRUE-120

גוף קירור מעבד אחד יותקן על המעבד ויחובר בלופ דרך המשאבה + בלוק. במקום רדיאטור, הצינור היוצא מהמעבד (ומהמארז) יתחבר לגוף הקירור למעבד השני שיותקן על גבי יחידת ה-TEC (לצד הקר). בצורה כזאת, המים יתקררו ע"י יחידת ה-TEC שמצידה החם, תחובר לגוף הקירור אוויר.

בצורה כזאת אתה לא מסתכן בעיבוי במעבד, טמפ' המים תהיה קרה יותר והשליטה בהפעלת ה-TEC יכולה להיות ע"י חיישן חום של המים בבלוק למשל.

יתרון אחר הוא הרחקת מקור חום כמו ה-TEC אל מחוץ למארז. מאותה סיבה, מורחק גם מקור רעש שאפשר לבודד.

פורסם
  • מחבר

הרעיון המוזר שלי מצריך:

שני גופי קירור למעבד

משאבת מים + בלוק + צינורות מים

יחידת TEC

גוף קירור אוויר כמו TRUE-120

גוף קירור מעבד אחד יותקן על המעבד ויחובר בלופ דרך המשאבה + בלוק. במקום רדיאטור, הצינור היוצא מהמעבד (ומהמארז) יתחבר לגוף הקירור למעבד השני שיותקן על גבי יחידת ה-TEC (לצד הקר). בצורה כזאת, המים יתקררו ע"י יחידת ה-TEC שמצידה החם, תחובר לגוף הקירור אוויר.

בצורה כזאת אתה לא מסתכן בעיבוי במעבד, טמפ' המים תהיה קרה יותר והשליטה בהפעלת ה-TEC יכולה להיות ע"י חיישן חום של המים בבלוק למשל.

יתרון אחר הוא הרחקת מקור חום כמו ה-TEC אל מחוץ למארז. מאותה סיבה, מורחק גם מקור רעש שאפשר לבודד.

יפה!

פורסם

לא כל כך הבנתי מה אתה רוצה לעשות..כמו כן וקח בחשבון שאם הTEC הוא X וואט אתה צריך להוסיף לזה את הוואט של המעבד..וזה הכמות חום שאתה צריך לפזר...

פורסם

לא הבנתי את הרעיון שלך בכלל, אבל מה שכתבת למעלה לא נכון.

כל עוד יהיו מים בטמפרטורה נמוכה מטמפרטורת החדר, תקבל עיבוי. במקרה הזה המים שיגיעו בצינורות אל המעבד (לפני שהוא מחמם אותם), יקררו את הצנרת, מים יתעבו עליה, ינזלו לאורכה ויטפטפו. יותר מסתם עיבוי, הצלחת להוריד לו גשם בתוך המחשב! ממש חוני המעגל...

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לחזור להודעה הראשונה - כדי למנוע עיבוי אני רוצה לא לרדת מטמפ' החדר - בשעת מאמץ..

זאת אומרת - טמפ' במאמץ : 30 מעלות (קירור TEC עובד) , טמפ' במנוחה: 35-40 מעלות ( TEC OFF ) - קירור רגיל..

קירור TEC מתחיל לעבוד בטמפ' 55C עד שהוא יורד חזרה ל 30...

פורסם
  • מחבר

יש כבר משהו שעושה את זה:

http://www.tomshardware.com/reviews/vigors-monsoon-ii-tec-cpu-cooler,1565.html

המעגל בו הם השתמשו כדי לשמור את ה-TEC ב-5 מעלות מעל טמפ' הסביבה לא נראה לי כזה פשוט...

לקחת אחד כזה ולהחליף את ה TEC 50W שלהם ב TEC 168W ואז נראה מה יקרה...

וזה ל LGA755 לא ל I7

פורסם

אתה תצטרך דרך טובה יותר להפטר מהחום, מה שהם מספקים שם לא יעבוד.

חוץ מזה, אם אתה רוצה להוריד טמפרטורות, מה רע בקירור מים?

פורסם

בקיצור אתה רוצה להשתמש בTEC בתור יחידה לסילוק החום מהלופ של המיים במקום הרדיאטור...

בלי בקר זה לא יעבוד, ועם בקר זה יעבוד קצת יותר טוב מקירור מיים רגיל

אם הייתה רוצה להשתמש במערכת מבודדת עם טמפ' נמוכה באמצעות TEC = סבבה

מה שאתה מציע יוצר כפל מיותר שמוגבל בצורה קשה על ידי העיבוי שיגרם

פורסם
  • מחבר

בנתיים ניסוי - קניתי מקרר יין שמופעל ע"י TEC (ז"א ללא מדחס), קיררתי אותו ל 16 מעלות

ודחפתי לפטופ בפנים, טמפ' המקרר יין עלתה ל 22 וטמפ' המעבד של הלפטופ לא השתנתה :kopfpatsch:

מה שכן אני יודע שהקירור פה הוא 70W - אני רוצה להחליף את הקירור הקיים במקרר יין ל 168W שיש לי...

[attachment deleted by admin]

פורסם

עכשיו זה כבר נשמע כמו צ'ילר

פורסם

מה שכן אני יודע שהקירור פה הוא 70W - אני רוצה להחליף את הקירור הקיים במקרר יין ל 168W שיש לי...

אתה מתעלם מהעובדה שמישהו צריך לטפל בכל החום הזה. מקרר היין שיש לך יודע להתמודד עם TEC של 70WATT, זה לגמרי לא מובן מאליו שהוא יצליח לעבוד עם כזה של 178WATT. יכולות גם לצוץ בעיות שקשורות לרכיבי מערכת החשמל שלא בנויים להתמודד עם כזו קפיצה.

פורסם
  • מחבר

אתה מתעלם מהעובדה שמישהו צריך לטפל בכל החום הזה. מקרר היין שיש לך יודע להתמודד עם TEC של 70WATT, זה לגמרי לא מובן מאליו שהוא יצליח לעבוד עם כזה של 178WATT. יכולות גם לצוץ בעיות שקשורות לרכיבי מערכת החשמל שלא בנויים להתמודד עם כזו קפיצה.

אתה יכול להרחיב בנושא?

אתה מתכוון שהממיר מתח מ220V ל 12V לא ידע לספק מספיק W מ 70 ל 168 ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים