פורסם 2011 בספטמבר 614 שנים היאני קונה מחשב חדש לגיימינג בעל I5 2400 וכרטיס יחיד GTX 570.אני צריך המלצה ללוח אמין וטוב מ-KSP.דרישות מיוחדות: בעתיד אני מקווה לחבר גם SSD, ואולי USB 3 יהיה נחמד (למרות שאין זה שיקול מכריע כי לא מפריע לי בעתיד לקנות הרחבה ל-USB 3)
פורסם 2011 בספטמבר 714 שנים בתקציב שלך לוחות ה-H67 היחידים שנכנסים הם P8H67-M LX ו-H67M-D2-B3 אלא אם כן אתה יורד ללוח מבוסס H61 (שלדעתי לא נכון לעשות). בשני הלוחות אין USB 3.0אם אתה יכול לקנות את הלוח במקום אחר, אז לוחות מומלצים הם:BLKDH67BL של IntelH67M B3 של ASrockH67M-GE של ASrock (אם חשובים לך 4 חריצים לזכרון).אפשרות נוספת היא לקנות לוח Z68 כגון Z68MA-D2H-B3 (קצת חורג ממסגרת התקציב שלך) רק שבמקרה כזה הייתי ממליץ בכל זאת לקנות מעבד עם מכפלה פתוחה כדי להשאיר לעצמי את האפשרות ל-OC (לאזור ה-4-4.4GHz) פתוחה, אך כמובן שהוא יתאים גם אם לא מתוכנן OC כלל.
פורסם 2011 בספטמבר 714 שנים מחבר ההבדל בין מעבד 2500K לבין ה-2400 עומד על 200 שקל בערך. אני לא חושב שכדאי להוסיף סכום כזה כשאני יודע מראש שאני לא אוהב ולא יעשה את עניין ה-OC.בקשר ללוח - לא אכפת לי להוסיף עוד 50 שח ובלבד שהלוח יהיה באמת אמין ואיכותי.ראיתי שה-Z68MA הוא מיקרו ATX ואין לי צורך בכך. חבל לי שהוא יהיה צפוף ולא מרווח. לכן חשבתי ללכת אולי על ה-Z68P.מה אתה חושב?
פורסם 2011 בספטמבר 714 שנים אתה לא מרוויח אמינות או "איכות" (הגדר מעורפלת) בכך שאתה חורג ממסגרת התקציב, פשוט לאור החלופות זה כנראה הלוח הכי משתלם.כל הלוחות של כל היצרנים אמינים באותה מידה (למעט מקרים נדירים יחסית שיש לוח שבו יש פגם ייצור או מבנה כלשהו -- זה לא המקרה כאן) ולכן את הבחירה צריך לבסס על הדרישות מהלוח ומסגרת התקציב. כאמור, לאור ההיצע בחנות הנ"ל עדיף כנראה לקנות לוח Z68 מאשר לוח H67.לגבי GA-Z68P-DS3, לדעתי הוא לא משתלם מהסיבות הבאות:1. לא מכיל בקר USB 3.0 לא סופר קריטי אבל בשביל לחסוך 40 ש"ח לדעתי חבל להפסיד את זה.2. מכיל רק יציאת וידאו HDMI. אמנם אתה משתמש בכרטיס גרפי ייעודי אבל אם כבר קונים לוח H67 או Z68 עדיף שיהיו לו לפחות 2 יציאות כשאחת מהן היא DVI/VGA שיש לכל מסכי המחשב (HDMI אין בכל מסך).
פורסם 2011 בספטמבר 714 שנים מחבר כן אבל לעומת זאת ב-z68ma אין בכלל יציאות pci כמו כן ראיתי שהציפסט ב-ma קטן יותר למשל מאשר ב-p זה משפיע על משהו?
פורסם 2011 בספטמבר 714 שנים אם אתה זקוק לחריצי הרחבה מסוג PCI אז הרי שזאת דרישה מהלוח ויש לבחור לוח בהתאם. לא ציינת כחלק מהדרישות שלך אז לא התייחסתי לכך. אם זאת אכן דרישה אז הלוחות H67 שציינתי בהודעה הראשונה שלי (שאין אותם בחנות שממנה אתה קונה) יהיו האפשרות הכי טובה במסגרת התקציב.ערכת השבבים היא תמיד באותו גודל, מה ששונה הוא אולי גוף הקירור ובדרך כלל אין לזה חשיבות.
פורסם 2011 בספטמבר 714 שנים מחבר אני לא זקוק כרגע ליציאת PCI , כמו שאני לא זקוק כרגע ל-USB3, אבל מבחינה עתידית - נראה לך שאני אצטרך יציאת PCI או שזה כבר יציאה מיושנת למדי?
פורסם 2011 בספטמבר 714 שנים לא יודע אם תזדקק, סביר להניח שלא. בדרך כלל צריך חריץ כזה בשביל כרטיס קול או מתאם רשת אלחוטי. כרטיסי קול באים גם בממשק חיבור PCIe עד כמה שאני יודע, ומתאם רשת אלחוטי תמיד אפשר לקנות בממשק חיבור USB.את מה שאמרתי על ה-USB 3.0 אמרתי מכיוון שבשביל לחסוך 40 ש"ח לדעתי מיותר לוותר על לוח שכבר מכיל בקר שכזה. המקרה של חריצי הרחבה PCI הוא שונה מכיוון שאין בחנות הנ"ל לוח דומה שמכיל כאלה מבלי שאתה צריך לחרוג ממסגרת התקציב באופן משמעותי.הפתרון, כפי שציינתי, הוא פשוט לקנות את הלוח ממקום אחר. לוחות ה-H67 שציינתי לעיל הם הפתרון הכי מאוזן מבחינתך והם לא חורגים ממסגרת התקציב. מכיוון שאינך מתכנן גם ככה לבצע OC אז המגבלה של ערכת השבבים לא ממש רלוונטית לגביך, מה שדי הופך אותם ללוחות המושלמים עבורך.
פורסם 2011 בספטמבר 714 שנים מחבר את המחשב השלם אני אקנה מ-KSP אם הם יבואו לקראתי , אם לא אני אקנה ממקום אחר ואז המצב יהיה שונה.לכן, אני חושב שאני בסוף אלך על ה-Z68MA כפי שהצעת. רק מכיוון שהוא מיקרו אני חושש שלא יהיה צפיפות או התחממות , לעומת ה-Z68P שהוא יותר מרווח - יש סיבה או שזה שטויות?
פורסם 2011 בספטמבר 714 שנים זה לא חשש מבוסס. צפיפות יכולה להיות גם בלוח בגודל תקן ATX (קרבה יתרה בין חריצי הזכרון לתושבת המעבד וגוף הקירור שמותקן עליו), רכיב מסוים עשוי להפריע לכרטיס גרפי וכדומה. כך שגודל תקן גדול יותר לא מבטיח לך בהכרח פחות "צפיפות", משמעותו בדרך כלל היא שיש בלוח יותר חריצי הרחבה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.