עבור לתוכן

המלצה ללוח אם - z68. מתוכנן OC.

Featured Replies

פורסם

היי,

כמו שמצויין בכותרת, אני מעוניין ב-Z68 מתוך מחשבה על OC.

מעבד: I7 2600K עם קירור מים

16GB זכרון, לא יודע איזה (לא חושב שיש מה להשתולל עם זה, kingston 1333 כנראה יעשה את העבודה)

6970 (אחד כרגע, יתווסף נוסף וכנראה שגם כרטיס nvidia כלשהו ל-physix)

ssd מסדרת 510 של אינטל

דרישות:

usb3, sata 6gb, תמיכה ב-CF, אפשרויות OC רבות ויציבות מקסימלית תחת עומס.

תקציב:

לא ממש מוגבל, אבל מצד שני אני לא מחפש כל מיני לוחות ממותגים של gamer זה או אחר, או עם הדפסה של גולגלות אוכלות חייזרים ;)

תודה!

פורסם

אני גם מחפש לוח אם מבוסס על Z68 ל OC

חשבתי ללכת על ASrock z68 extreme 4

מחירו בסביבות 950

פורסם
  • מחבר

הוא אצלי כאופציה, השאלה היא האם יש לוחות עדיפים עליו לצרכים שלי?

פורסם

אין לוחות עדיפים, אולי יש משתלמים יותר בהתאם לדרישות שלך.

אבל עוד קודם לכן מספר הערות ושאלות מקדימות:

1. מהם השימושים במערכת? אם בעיקר משחקים אז הרי שה-Core i7-2600K מיותר.

2. איזה OC מתוכנן? האם מרבי? האם מתוכנן OC גם לכרטיס הגרפי ולזכרונות?

3. האם אתה בטוח שההשקעה במערך מרובה כרטיסים מוצדקת ומשתלמת עבורך לאור החסרונות היחסיים של מערך שכזה?

פורסם
  • מחבר

1. משחקים, עבודה - מלבד תכנות, גם הרצה של שתי שכבות וירטואליזציה (vmware linux שמריץ hercules zlinux).

2. למעבד מתוכנן ה-OC המקסימלי אליו אצליח להגיע, שיהיה יציב ל-24/7 ולא ידרוש העלאת מתח קיצונית.

לכרטיס(ים) מתוכנן OC בעתיד, כשיהיה להם קירור מים. אני מתחלחל רק מהמחשבה על הרעש שהקירור שלהם יעשה ב-OC.

לא רואה הרבה טעם ב-OC לזכרונות, תקנו אותי אם אני טועה.

3. מוצדקת? קשה להצדיק השקעה כזו עבור מישהו. משתלמת? כן, כי אני ממש רוצה. אם הכסף לא יכול לעזור לי לממש רצונות, למה הוא טוב? :P

על איזה חסרונות אתה מדבר? היחיד שהוא ממש קריטי מבחינתי זה micro stuttering.

עריכה: שכחתי לציין שאת המעבד אני מקבל במחיר מאוד משתלם (פחות מ-400 ש"ח), כך שכל דיון במידת נחיצותו הוא לא רלוונטי.

פורסם

1. אם הוחלט על המעבד אז הוחלט. הערתי את ההערה רק כדי להכניס דברים להקשר ואולי למנוע ממך לקנות מעבד שאולי מיותר לצרכים שלך.

2. החסרונות של מערך מרובה כרטיסים הם"

• ייקור המערכת - כרטיס נוסף, ספק כוח, לוח-אם יקר יותר
  • צריכת אנרגיה ופליטות חום גבוהות יותר
  • תחזוקה גבוהה יותר - ראשית, לא כל המשחקים תומכים בזה, ובתחזוקה הכוונה היא שמלבד שמירה על עדכוני מנהל ההתקן יש צורך גם להתעסק עם הגדרות מנהל ההתקן לא פעם כדי לבטל את המערך במשחקים שבהם הוא מזיק יותר ממועיל, לשנות הגדרות אחרות כדי לבטל כל מיני בעיות שיכולות להיווצר מהמערך ועוד.

אני באופן אישי לא מוצא טעם במערך שכזה, אלא אם כן אתה משחק ברזולוציות גבוהות חריגות, לאור החסרונות היחסיים ומכיוון שניתן לקבל חוויית משחק מלאה באמצעות כרטיס גרפי בודד.

4. עם ספק, לוח וקירור מתאימים תוכל להגיע ככל הנראה לתדר של 4.6-4.8. קח בחשבון שייתכן שתאלץ לבטל את ה-HT כדי להגיע ליציבות בתדרים גבוהים.

ASRock Z68 Extreme 4 הוא לוח מומלץ לאור כל הדרישות שלך וכך גם P8Z68-V וגם GA-Z68X-UD3H (אם כי כנראה שהוא קצת פחות מומלץ עקב מערכת חשמל קצת פחות איכותית, מצד שני הוא מעט זול יותר).

פורסם
  • מחבר

1. מובן בהחלט. ותודה.

2. זה לא יקרה מהר מידי, ועד שאגיע לזה דברים יכולים להשתנות :)

4. על ה-GB אני מוותר בגלל מערכת החשמל. לגבי ה-P8Z68-V, יש לו כמה גרסאות. אני מניח שלא התכוונת ל-LE אלא לרגילה או ל-PRO. ההבדל בין ה-PRO לרגילה נראה מאוד זניח, אני צודק?

פורסם

זה לא שה-GA-Z68X-UD3H אינו מספיק טוב מבחינת מערכת החשמל, פשוט בלוחות לפלטפורמת SB מערכת החשמל של GB נכון להיום היא כנראה פחות איכותית בהשוואה ללוחות מקבילים, מצד שני לא מדובר באיזו מערכת חשמל רעועה והיא בהחלט תאפשר OC מכובד. בנוסף מחיר הלוח זול יותר כך שיש ללוח את יתרונותיו היחסיים.

בעקבות כך אם מתוכנן OC גבוה, אם יש אפשרות מבחינת תקציב ואם רוצים מערכת חשמל יציבה ואיכותית קצת יותר אז אני מסכים עם ההחלטה שלך.

דגם ה-LE הוא דגם מיינסטרים יותר עם מערכת חשמל שפחות מיועדת ל-OC ולכן אני באמת לא התכוונתי אליו. אני לא חשוב שיש הבדל בין דגם ה-PRO ל"רגיל" מבחינת מערכת החשמל, למיטב ידיעתי היא זהה. הבדלים יכולים להיות מבחינת היצע התכונות (אני לא יודע להגיד עכשיו מהם הבדיוק, אבל אפשר כמובן לעבור על המפרטים). בהנחה שהדגם ה"רגיל" עונה על כל הדרישות שלך, לא חושב שיש טעם לקנות את דגם ה-PRO.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת!

אני אשווה בין דגמי ה-asus וה-asrock.

פורסם
  • מחבר

ההבדל בין הדגם הרגיל ל-pro מסתכם ב:

עוד 2 חיבורי sata 6gb

שתי תכונות בכרטיס הקול - Absolute Pitch 192kHz/ 24-bit True BD Lossless Sound ו- - DTS Surround Sensation UltraPC

VIA® 6308P controller 2 x IEEE 1394a port

ASUS USB 3.0 Bracket

לא משהו שבגללו אשלם יותר כסף.

בין דגמי asus הנ"ל לבין asrock יש (למיטב הבנתי) הבדל יותר משמעותי והוא מערכת החשמל. 16 פאזות אצל asus לעומת 10 אצל asrock (כמובן שיש סיכוי סביר שאין לי מושג על מה אני מדבר :) )

פורסם

ASUS ו-ASRock הן חברה וחברת-בת, בהתאמה. לוחות מקבילים שלהם הם דומים מאוד עד זהים ולכן גם סביר להניח שלאורך שרשרת ה-OEM נעשה בהם שימוש באותם רכיבים ובאותו מבנה עד להגעה לשלב המיתוג הסופי.

מבחינת פאזות, חשוב לבדוק מהי חלוקת הפאזות בין המעבד, לוח וזכרונות, ועוד יותר מכך (וגם קשה יותר לעמוד על-כך) מהי איכות רכיבי מערכת החשמל (בעיקר ייצוב מתח). הלוחות של שתי היצרניות מכילים רכיבים חשמליים איכותיים מאוד ובנקודה הזאת (וכאמור, גם באופן כללי) הם לא נבדלים זה מזה במיוחד.

עבור מעבדי SB מספיקות בעקרון גם 4 פאזות איכותיות לביצוע OC גבוה (אך לא קיצוני). יחד עם זאת, בעבודה רציפה ב-OC גבוה במערכת כמו שלך שגם כך אמורה לצרוך באופן יחסי כמות גדולה של אנרגיה בהחלט לא מזיק, ולפעמים אף נדרש, לעבוד עם כמות פאזות גדולה יותר. 6 פאזות או 8 פאזות (כמובן שהכוונה פאזות למעבד), שממילא היא הכמות השכיחה יותר מבין השתיים, אלא אם כן מתוכנן OC קיצוני (הכוונה ל-OC למטרות ספורט שלא במגבלות קירור אוויר ומים שמלכתחילה לא מיועד לעבודה רציפה) בהחלט מספיקות. לכן מהבחינה הזאת שני הלוחות עונים על הדרישות שלך (ואפילו על יותר מהן).

ב-P8Z68-V יש 16 פאזות שאם אני לא טועה מתחלקות כ-12:4 כאשר 12 פאזות הן למעבד, 4 לכרטיס הגרפי וקיימות עוד 2 לזכרון.

ב-Z68 Extreme 4 יש אם אני לא טועה 8 פאזות למעבד ו-2 או 4 לזכרון ולכרטיס הגרפי (לא ממש משנה למען האמת).

כך שמבחינת מערכת החשמל הסר דאגה מלבך.

מה שכן, אם אתה מתכנן מערך מרובה כרטיסים תבדוק שקיים מרווח מספיק בין שני החריצים (לדעתי בשני הלוחות הוא קיים) להתקנת שני כרטיסים גרפיים גדולים, ושאין איזה רכיב חשמלי (קבל בדרך כלל) שתקוע באזור החריצים במיקום אסטרטגי שעלול להפריע.

פורסם

תודה על התגובות, כמו שאמרתי גם אני באותה התלבטות.

כניראה שאני ילך על ה ASrock בגלל המחיר

אבל בגדול זה השלוש לוחות שאני מתלבט ביניהם

ASROCK Z68 EXTREME 4

903 שקל

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=8330

ASUS P8Z68-V

971 שקל

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=8406

ASUS P8Z68-V PRO

1079 שקל

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=8407

עריכה:

ההבדלים בין שתי הלוחות של אסוס

2 יציאות SATA3 נוספות

Intel® LAN- Dual interconnect between the Integrated LAN controller and Physical Layer (PHY) - מה זה ? xD

Audio :

- Absolute Pitch 192kHz/ 24-bit True BD Lossless Sound

- DTS Surround Sensation UltraPC

2 x IEEE 1394a connector(s) יציאות נוספות

Bracket של USB 3 באביזרים

וזהו

בגדול, לא כזה מעניין :\

פורסם
  • מחבר

ככל שאני חושב על זה יותר, האם יש סיבה ללכת על z68 במקום p67? אני לא מתכוון לנצל את כרטיס המסך המובנה...

האם יש לוחות P67 עדיפים על לוחות ה-Z68 הנ"ל לצרכים שלי?

פורסם

Z68, P67 וגם H67 הן בדיוק אותה ערכת שבבים, כאשר על P67 ו-H67 נכפו מגבלות מלאכותיות.

ערכת השבבים Z68 החליפה את P67 (כבר לא מיוצרים לוחות מבוססים P67) ובדרך כלל יש לוחות P67 ו-Z68 מקבילים מבחינת היצע התכונות. מכיוון שגם המחיר שלהם לא שונה בהרבה ולאור יתרונתיה היחסיים של ערכת השבבים Z68 (בעיקרן היכולת להשתמש בליבה הגרפית המובנית שאף פעם לא מזיק שיש לגיבוי, ויש כאלה שיגידו שגם Virtu ו-SRT הם יתרון) בדרך כלל בנקודת הזמן הנוכחית משתלם יותר לקנות לוח Z68. יחד עם זאת, אם אין לוח Z68 שעונה על הצרכים שלך במסגרתהתקציב וכן יש לוח P67 שעושה זאת, ואין לך צורך בתכונות הנוספות שמציעים לוחת Z68 (כאמור, שימוש בליבה הגרפית ו-Virtu ו-SRT, השניים האחרונים אינם קשורים בכלל לערכת השבבים והם טכנולוגיות הרחבה שיצרן ערכת השבבים החליט לממש רק בלוחות Z68) אז לוח P67 הוא בהחלט אפשרות תקפה.

פורסם

בפורומים של ASROCK ה-EXTREME אומנם פופולרי אבל יש תחושה שהלוח הזה עוד לא בשל מספיק והביוס צריך לעבור כמה תיקונים בנוגע לפחות ב-USB3 וב-SATA.

לגבי הפאזות - כל פאזה היא מיני-ספק מתח ישר ובעבור המעבד שעבורו מותקנות מירב הפאזות, כל פאזה עובדת בלעדית פרק זמן קצר וכך מתחלק העומס בין כמה פאזות. הענין הוא שאם שמים רכיבים יקרים כמו טרנזיסטורים וקבלים בתקן צבאי גבוה, אפשר להסתפק בפחות פאזות כי ה-MTBF (אורך חיים ממוצע צפוי) גבוה יותר.

מאחר ואני מתחיל לנטות ל-P67, מצאתי את השילוב הזה:

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3093

יש בלוח הזה פחות פאזות אבל בגלל הרכיבים האיכותיים יותר מהמקובל, החשמל אמור להיות יציב ועמיד לפחות כמו לוחות היקרים יותר.

מה שאהבתי בביקורות של הלוח הזה, זה את הטיונר שמייצר OC אוטומטי חביב ביותר למי שלא רוצה להתעסק ידנית במתחים ותדרים אבל כמו שאר הלוחות של ASUS, אפשר ידנית לכוון OC גבוה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים