עבור לתוכן

קיבלתי עכשיו את u2311h ויש לי כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

איך אני יודע איזה גירסא קיבלתי אותו ? והאם יש דרייברים או משהו שאני צריך להתקין ?

עוד שאלה משהו מוזר הרי זה פאנל ips אז שמסתכלים מהצד הצבעים לא צריכים להשתנות כמו ב tn ואני מסתכל וזה משתנה אפילו יותר גרוע מ tn מה יכול להיות הסיבה ?

פורסם

הגרסה רשומה על הקרטון (על מדבקה לבנה)

שינוי הצבעים בזויות צד אמור להיות מזערי אבל אם לדעתך השינוי בצבעים קיצוני אז אני ממליץ לך לפנות לתמיכה של DELL

פורסם

כשמסתכלים מהצד יש אובדן ניגודיות - השחורים הופכים לאפורים.

פורסם

הפאנל במסכים החדשים הזולים של DELL החל מה 2209W זה לא H-IPS או S-IPS אלא E-IPS הזול והנחות ביותר. חבל שלא רבים יודעים זאת.

זה לדוגמה למה מסך 2711 עולה פי כמה ומסכי 22-23 ירדו למחיר סביב 1000 שקל מה שלא היה כאן לפני כמה שנים

פורסם

אבל היחס עלות/תועלת מעולה

לפי דעתי המסך הזה נותן תמורה מצוינת ל- 890 ש"ח שהוא עולה.

פורסם

בשביל המחיר שלו אני מסיכם לחלוטין, אבל אנשים קונים אותו וחושבים שזה אותו IPS כמו שהם הכירו לפני כמה שנים במסכים היקרים של DELL שעלו 4000 ומעלה למסך 24 אינץ'.

אז היום מסך עם IPS איכותי שהוא H-IPS אמנם כבר עולה 2000, בגודל 24, אבל הוא בהחלט הרבה מעל ה-E-IPS החדש המצ'וקמק שיש לי ב-2209WA שהיה הראשון עם הפאנל הנחות הזה לעניים.

תזכרו את מה שאני אומר, הקיצור של E-IPS זה איכס IPS :)

כדוגמה הנה מה שכתבתי היום.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=511405.0;topicseen

פורסם

אלכס, אל תִטעה ואל תַטעה. :)

* לפני כמה שנים לDELL לא היו מסכי IPS ב24". עד ה2408 כולל הם כולם היו PVA.

* ההבדלים בין H-IPS ל-E-IPS כלל לא כל-כך גדולים כפי שאתה מציג זאת. למעשה הם אפילו לא ברורים. יש שטוענים שזה בכלל אותו דבר.

* בתור בעליו של 2209WA עם E-IPS וU2410 עם H-IPS, אני יכול להגיד שההילה אמנם מעט יותר חזקה ב2209, אך כאן מסתכמים כל ההבדלים באיכות התמונה, אם בכלל.

* אותם מסכי S-IPS "איכותיים" של DELL, כמו ה2007FP למשל (שגם יש לי), הציגו הילה סגולה שהייתה חזקה ומציקה לא פחות (ואולי אף יותר) מההילה האפורה שמציג ה2209WA למשל.

* ה"איכס IPS" זה קשקוש. מסכי E-IPS מציגים תמונה לא פחות טובה ממסכי S-IPS ישנים.

* ה6BIT+FRC לעומת 8BIT היא נקודה חשובה, אך אחרת. זה לא קשור ישירות לסוג הפאנל. יש מסכי E-IPS שהם 8ביט אמיתיים כמו ה2209WA, ויש כאלה שהם 6BIT+FRC כמו הU2311H (ואולי גם הU2412M). ובטח שאין קשר בין זה לבין ההילה בזוויות רחבות.

פורסם

צודק, התבלבלתי ב-PVA שיש לי ב 2407WFP הזכור לטובה. למעשה S-IPS היה רק בדגם ה-30 אינץ' שלהם.

לגבי הE-IPS" אני לא מסכים לחלוטין שזה כמעט אותו דבר. יש הרבה אכזבה בין אנשים עם הפאנל הזה שהוא נורא בהיר, הצבעים הם לא צבעים ורק זוויות הצפייה טובות מה-TN. זה " TN משופר" לדעתי, לא הרבה מעבר. אני בכלל על רמת בהירות וקונטרסט על 30% כמעט הרבה אחרים כמוני

http://www.google.com/search?q=2209W+TOO+BRIGHT&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

אז את הכסף הוא שווה אין אף טענה לגבי היחס עלות תועלת וזה אוכל כל TN, אבל זה בפירוש לא מסך שאני אחזור לקנות.

לא תודה, אני עם E-IPS גמרתי.

פורסם

בהיר מידי? זה ממש לחפש בקטנות. תוריד בהירות. להיות על 30% בהירות וקונטרסט זה חסרון? WTF.

"הצבעים הם לא צבעים" זו שטות ממדרגה ראשונה. היה לי לתקופה קצרה מכייל (Spyder 2), והצבעים האופטימליים שהוא מצא קרובים עד כדי אפסילון לצבעים שה2209WA הציג בהגדרות ברירת מחדל.

תמצא פי 10 אשכולות באינטרנט שאומרים שה2209WA הוא המסך הכי טוב שהיה להם, מאשר כאלה שמתלוננים, וזה למרות שלרוב אנשים פותחים אשכולות כדי להתלונן.

הרושם שקיבלתי הוא שמבחינת איכות תמונה ה2209WA טוב מהU2211H/U2311H. אך מעולם לא ראיתי במו עיניי את השניים האחרונים, אז אני לא יודע עד כמה זה נכון.

H-IPS (שעדיין לא ראיתי שום הוכחה שזה שונה מE-IPS) יותר טוב? אתה מוזמן לחפש את כמות התלונות שהיו לאנשים ברשת על הU2410 וחוסר אחידות הגוונים שלו (green/pink tint). זה מסך שהיית קונה?

שים דברים בפרופורציה.

פורסם

2209 זה מסך ברמת כניסה לעניים שקנו אותו אנשים שלרוב היה להם TN קודם לכן.

אני בא מנקודת מבט של מי שהיו לו מסכים עד עשר אלף שקל ובגדלים עד 30 אינץ' של NEC , DELL ו APPLE.

מסך לא אומר להגיע עם 70 וכדי ליהנות ממנו צריך להרוג קונטרסט ובהירות בחצי, זה FAIL של מסך וגוגל מלאה באותם דברים ואלו שהיו עם TN ממש אומרים וואו IPS שמייפיאס זה מדהים. נו בסדר, גם לי היה פעם ככה מה-TN הראשון שלי אבל זאת הסיבה שהתלהבו ממנו בהתחלה במיוחד.

אני מדבר ממקום אחר ובשבילי ורבים אחרים E-IPS לא ראוי להיקרא IPS בכלל. כל מה שאני בא להגיד שהתלונות עליו מובנות ונכונות.

נכונות לעומת IPSים מעליו, לא נכונות לעומת TNים. IPS הייתה ונשארה נישה השמורה למסכי-על וכעת הזדהמה עם ה E ECONOMIC (ועוד הם מעזים להגיד שזה בעצם ENHANCED ... LOL)...

פורסם

אלכס, אתה מדבר שטויות, מצטער.

לא יודע למה אתה חושב שמישהו שם אותך לקבוע למה צריכה להיות שמורה הנישה של IPS. מבחינתך ומבחינת "רבים אחרים" (איפה הרבים האחרים?) eIPS זה לא IPS? באמת חבל ששכחו לשאול אותך. ברמת הטכנולוגיה הבסיסית זה IPS, ולכן קוראים לו כך.

עלק, "IPS הזדהמה". אני בטוח שאם שמים מולך את ה-EIPS ה"נוראי" "לעניים" מול הS-IPS ה"מקצועי", אתה בחיים לא תדע להבדיל.

מסך לא אומר להגיע עם 70 וכדי ליהנות ממנו צריך להרוג קונטרסט ובהירות בחצי, זה FAIL של מסך

אין לך מה לומר, אז אתה חוזר על הנקודה המפגרת הזו? כאילו אם מסך מגיע לבהירות האופטימלית של 100-150NIT ב30% ולא ב80% זה FAIL של מסך? זה יותר כמו EPIC FAIL שלך.

פורסם

פאנל ה-IPS הראשון היה פיתוח של חברת Hitachi בשנת 1995. הפאנל היה איטי (זמן תגובה של 50ms) עם זוויות צפייה בינוניות. בשנת 1998 חברת LGPhilips פיתחה את פאנל ה-S-IPS. זמני התגובה בפאנל זה שופרו, והצבעים הפכו יותר דומים לצבעים שמציגים מסכי ה-CRT הישנים. בשנת 2002 הציגה Hitachi פאנל AS-IPS (ר"ת Advanced Super-IPS) ושיפרה דרסטית את הניגודיות, כמעט לדרגת פאנל VA.

פאנל A-TW-IPS (ר"ת Advanced-True White-IPS) היה פיתוח של LGPhilips עבור NEC, ופאנל זה הציג שיפור במכלול הצבע והפך את הצבע הלבן לאמיתי. היא פיתחה גם פאנל H-IPS (ר"ת Horizontal IPS) שהקטין את המרווח בין הפיקסלים ושיפרה את הניגודיות לקבלת צבע שחור אמיתי יותר. בשנת 2004 היטאצ'י הציגה פאנל טלויזיה IPS-PRO (ר"ת IPS Professional) אשר הוריד בחצי את מהירות התגובה ושילש את הניגודיות.

הפיתוח האחרון של LGDigital הוא פאנל E-IPS. בפאנל הזה LG הגבירו את האור המופק ממנורות הפאנל, ובכך איפשרו להקטין את כמותן הכללית (כי כעת כל מנורה נתנה אור חזק יותר). עם הטכנולוגיה החדשה ניתן לחסוך דרסטית בעלויות הייצור, שכן יש פחות חומרי גלם ותהליכים הדרושים להרכבת כל פאנל. למרות שהוא זול יותר לייצור, הוא עדיין לא איכותי במאת האחוזים כמו פאנלי ה-IPS האחרים וקרנו הוא במחירו בלבד לעומת האחרים.

לסיכום, אתה רואה את זה משם ואני רואה את זה מכאן. אין לי שום תכלית בלשכנע או להסביר מלבד לפרט את דעתי וזאת עשיתי. לילה טוב.

פורסם

לי יש משהו אחר להגיד....

לפני כמה שנים קניתי WFP 2007... אם אני לא טועה זה S-IPS. אבל בינינו, רוב האנשים קונים את המסכים של דל כי הם פשוט איכותיים יותר מסמסונג ו LG בדגמים המתחרים. אני חושב שאין לי בעיה לקחת מסך אחר ואני בטח לא אשים לב להבדלים, אבל מה שבעיקר גורם לי לקנות דל זה ההשקעה שהם שמים בסטנד שלו. אתה רואה שזה סטנד סופר איכותי ולא פלסטיק זבל שנהרס. אפשר לסובב את המסך לכל זווית בקלות. בקיצור תענוג של מוצר ! הבעיה היא, שבדר"כ הסטנדטים הטובים באים רק בדגמים הטובים (משמע היקרים). אני מניח שהקנייה הבאה זה הדגם 24" למרות שאני כל הזמן פוזל לכיוון ה- 23" כי באמת המחיר טוב אבל בגלל שזה מסך רחב אני מעדיף 16:10 כמו שיש לי עכשיו ולקבל משמעותית יותר שטח צפייה. אולי עם יציאה של הדגם החדש המחיר קצת ירד ואני אוכל לקנות סוף סוף. לאבא שלי כבר יש כזה והוא מרוצה מאד, אני אישית שמתי לב לאיכות צפייה דומה למסך שלי אבל ניכר שיפור שרואים מיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים