עבור לתוכן

לוח אם עבור מדיה

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת איזה לוח אם יותר טוב מבין השתיים

Gigabyte GA-H67MA-UD2H-B3

או

Intel BLKDH67BL-B3

תודה

פורסם

יותר טוב במה?

תלוי מה אתה רוצה מהלוח.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את שמות הדגמים שביניהם אתה משווה.

וכפי שאמר Ego-Maniac כדי לדעת איזה לוח מתאים לך צריך שתפרט מהן הדרישות שלך ממנו (סוג וכמות חיבורים) ומה התקציב.

פורסם
  • מחבר

לוח אם עבור מדיה שתהיה תמיכה בכל סוגי הוידיאו החדשים (1080P) ועד FULL 3D, ולצפייה ב HD כמו שצריך ללא תקלות וללא שום הפרעה HD כמו שצריך

וגם בכללי מי יותר טוב יותר איכותי

פורסם

אין קשר בין מה שציינת לבין לוח האם. לוח-אם אינו רכיב אקטיבי שיש לו "ביצועים" הוא בסך הכל השתשתית שמקשרת בין הרכיבים המותקנים בו.

הדרישות שלך מתייחסות למעבד ולשבב הגרפי. בפלטפורמת SB הליבה הגרפית מובנית במעבד (לא יודע אם מאפשרת ניגון תוכן 3D) ולכן מהבחינה הזאת אתה צריך לבחור במעבד מתאים (כל מעבד מהארכיטקטורה הזאת מתאים לשימושים הללו) ולוח שמכיל יציאות וידאו כדי שתוכל להשתמש בה.

אין לוח איכותי יותר או פחות, כל הלוחות של היצרנים המוכרים איכותיים באותה מידה, לכן אתה צריך קודם לבחון את המפרט של הלוח, לוודא שהוא מכיל את כל סוגי החיבורים שלהם אתה זקוק ולאחר מכן לקנות את הלוח הזול ביותר שאתה מוצא שעונה על כל הדרישות שלך.

ה-BLKDH67BL לדוגמה הוא לוח משתלם מאוד לצרכים שלך. יש גם את הלוחות H67-M ו-H67-GE של ASRock שגם הם משתלמים למדי.

פורסם
  • מחבר

אני לא כל כך מבין חוץ מיצאות הוידיאו שבגיגהביט יש יותר. שאר החיבוריים כל הסטה שמטה וכל שאר החיבורים איפו יש יותר חיבורים שגם בהם אני ישתמש בחיבורים במחשב ובכלל

פורסם

אתה לא צריך להסתכל איפה יש יותר, אתה צריך לבדוק איפה יש מספיק לצרכים שלך.

באיזה חיבור מתחבר המסך שלך? VGA או DVI? האם אתה זקוק לחיבור HDMI?

אם אתה לא יודע להגדיר דרישות מיוחדות אז בזה פחות או יותר מסתכם העניין.

כפי שציינתי בהודעה הקודמת יש מספר לוחות מומלצים בקטגוריות הלוחות הללו. מביניהם את הזול ביותר בהתאם לזמינות בחנות שממנה אתה קונה.

גם GA-H67MA-UD2H הוא לוח בסדר גמור, רק שבדרך כלל הוא יקר יותר בהשוואה ללוחות מקבילים (שצויני לעיל).

פורסם
  • מחבר

כיום אני משתמש בחיבור HDMI חוץ מהחיבור הזה חיבור נוסף שיכול להיות שאני ישתמש בו עם תהיה לי בעיה זה VGA

החיבור הזה DisplayPort הבנתי שמתחרה ל HDMI אבל אין לי שימוש בו זה רק עתידני עם יהיה לי משהו לא מכיר מכשירים שיש להם חיבור כזה הכול בא עם HDMI אולי בעתיד יהיו חיבורים איתו

DVI הבנתי שזה החיבור שקדם ל HDMI וגם בן אני לא משתמש כיום זה רק עם יהיה לי מסך נוסף אז אולי יהיה שימוש בעתיד

והחיבורים האלה אני לא יודע כמה צריך שיהו או כמה עדיף בכמה ובמה אני ישתמש

SATA 6Gb/s

SATA 3Gb/s

eSATA 3Gb/s

RAID

פורסם

אז תשים לב שבלוח של Intel אין יציאת VGA. אם למסך שלך יש כניסת DVI (לכל מסכי ה-LCD מהשנים האחרונות צריכה להיות) אז אין בעיה (גם תוכל להשתמש במתאם DVI>VGA). אם אתה מעוניין ביציאת VGA אז תקנה לוח שמכיל אותה.

SATA הם החיבורים לכוננים קשיחים בעיקר (ולצורב) אם אתה לא יודע להגדיר את הדרישה שלך אז סימן שכל לוח יספיק לך מהבחינה הזאת.

eSATA הוא ממשק חיבור SATA להתקני אחסון חיצוניים. אם אתה לא יודע מה זה כנראה שאין לך צורך בו (וגם תמיד תוכל להוסיף או פשוט להשתמש בהתקן אחסון חיצוני בממשק חיבור USB 3.0).

RAID אינו סוג של חיבור אלא תכונה שמאפשרת לך ליצור מערך בין מספר כוננים קשיחים. שוב, אם אתה לא יודע מה זה כנראה שאתה לא זקוק לזה (ועבור מערכת HTPC זה מיותר ממילא).

כך שאתה בחירה שלך בלוח תעשה לי כמות וסוג יציאות הוידאו הדרושות לך והמחיר/זמינות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים