עבור לתוכן

בחירת לוח Z68 בדגש על OC עם 2500K. תקציב בסביבות ה~700 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

מתכנן OC לסביבות ה-4.6G-5.0G ל-I5-2500K ללא כרטיס גרפי - איזה לוח Z68 מומלץ בדגש על יכולת OC ויציבות לאורך זמן?

יש לי ניסיון לא טוב במיוחד עם GIGABYTE בלוחות מכל מיני סוגים ומחירים אז חשבתי על לוח ASUS.

המלצות מבוססות ומניסיון תתקבלנה בברכה. :xyxthumbs:

תודה

פורסם

דגם די בסיסי שכדאי להתחיל ממנו הוא ה-Z68 Pro3-M. אמנם "רק" 4+1 פאזות חשמל אבל רכיבי מערכת החשמל הם איכותיים (לפחות אמורים) ולכן בעקרון זה אמור להספיק במגבלות קירור אוויר. באופן כללי לא בטוח שתגיע ל-5GHz בוודאות, עם קצת מזל כן, אבל זה בכל מקרה OC די גבוה. הייתי אומר שציפייה לאזור ה-4.8Ghz היא יותר ריאלית.

בהתאם למקום שממנו תקנה זה גם פחות או יותר לוח ה-Z68 היחיד עם מערכת חשמל סבירה+ שנכנס במסגרת התקציב.

אם אתה רוצה לוח עם מערכת חשמל עם כמות פאזות גדולה יותר אז שני לוחות נוספים אפשריים (שניהם כנראה קצת חורגים, מי יותר ומי פחות, ממסגרת התקציב).

GA-Z68X-UD3H

P8Z68-V

אם אני לא טועה לשניהם יש 12 פאזות למעבד (שזה כמובן הרבה יותר ממספיק במגבלות קירור מים ואוויר).

פורסם
  • מחבר

תודה!

מה ההבדל בין ה-ASROCK Z68 PRO 3-M ל- ASROCK Z68 PRO 3 שעולה מעט יותר?

לשניהם מערכת חשמל זהה?

התקציב שלי מעט גמיש במידת הצורך ואכן חשבתי על ה-GA-Z68X-UD3H במקור.

פשוט היה לי ניסיון לא מוצלח עם הרבה לוחות GB שקרסו, גם מהסדרות היקרות והאיכותיות.

ה-P8Z68-V אכן כבר חורג משמעותית - אין ל-ASUS או אולי לחברה אחרת לוח Z68 עדיף על האסרוק הנ"ל בטווח המחירים שלי?

מה לגבי ה-Asus P8Z68-V LE שעולה 717 ש"ח:

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3185

פורסם

ההבדל הוא שה-M הוא לוח מיקרו.

פורסם

מניסיון עשיר מאוד בלוחות לOC לפלטפורמה אני יכול להעיד על כמה דברים בכלליות -

הלוחות של ASUS עם הDIGI+ שזה אומר בעצם מערך של 12+1 מעולים באוברקלוק ועובדים נפלא, ייצוב מתחים מדהים וביוס מאוד מאוד עשיר.

מאוד דומים לזה אלו גם הלוחות של ASROCK החל מהPRO3-M וכלה בEXTREME4/6 וגבוה יותר, כל הלוחות של אסרוק בעלי ייצוב מתחים מדהים...

המתח הכי יציב שראיתי בפלטפורמה הנ"ל היה בלוח שהיה לי אותו זה הMSI P67A-GD80, כאשר גם הלוחות הנמוכים יותר(P67A-G45 וסדרת הGD65/GD55/GD53) מביאות תוצאות מדהימות מבחינת יציבות המתח(למשל G45 שמוגדר לו בביוס 1.325V נתן לי במנוחה 1.3115 ובמאמץ הגיע לאיזור ה1.3200)

כאשר זה בעצם תוצאה מאוד מאוד מאוד יפה יחסית ללוח MAINSTREAM.

הGD80 שהיה לי היה מוגדר בביוס על 1.375 למשל.. במנוחה 1.368 ובמאמץ 1.37, לפעמים אפילו היה על 1.4 למשל וגם במנוחה וגם במאמץ המתח היה 1.400 קבוע!

מה שכן הביוס של הMSIים לא כלכך עשיר ומאוד מאוד מאוד פשוט ככה שאין הרבה אפשרויות - אבל האוברקלוק טוב.

ועכשיו נגיע לGIGABYTE, הפלטפורמה האחרונה שלפי דעתי לוחות GIGABYTE כיכבו בה הייתה הP45... שם באמת הם היו מדהימים, יציבים ומאוד איכותיים.

היום, גם הUD3H המדובר.. ייצוב המתחים שלו אפשר להגיד ברצפה, ומבחינת איכות הרכיבים הלוחות שלהם עם כל הכבוד נראים כמו צעצועים.

שמעתי שגם לBIOSTAR יש כמה דגמים מאוד טובים - לא יצא לי לנסות אותם.

אני אישית הייתי הולך היום על MSI במידת האפשר, ואחרכך הייתי חושב על ASROCK או ASUS...

חשוב לציין שבפלטפורמה הנוכחית ייצוב המתחים הוא הדבר העיקרי כי מן הסתם העלאת התדר היחידה היא מכפלתו של המעבד, ככה שהמתח שלו צריך להיות כמה שיותר יציב ולא לרדת/לעלות בצורה דראסטית בזמן מאמץ על מנת להיות יציב לאורך זמן.

החפירה התבצעה, שים לב שהLE שהומלץ כאן לא מגיע עם מערך מתח כמו הלוחות הגבוהים, ולמרות זאת לפי דעתי אמור להיות לוח מאוד חמוד.

אם התקציב לא מאפשר הייתי הולך על הPRO3 או PRO3-M :)

עריכה : עוד דבר ששכחתי לציין, בשביל להגיע לתדר גבוה יותר מ4.7GHZ יציב לעבודה רציפה 24/7 אתה תצטרך מעט מזל בלקבל מעבד שיהיה איכותי וטוב... רובם לא תמיד יגיעו לתדר הזה בקלות, והמלצה שלי לא לעבור את ה1.35V בשביל 24/7 במעבדים הללו

פורסם

דגם ה-LE, כמו הלוחות הנ"ל של ASROCK הוא דגם בסיסי יחסית מבחינת מערכת החשמל. אין לי כרגע סימוכין לזה אבל למיטב זכרוני גם לו 4 פאזות למעבד (גם ככה פילוח הלוחות ומבנה הלוחות המקבילים של שתי היצרניות שהן למעשה חברה וחברת בת דומה מאוד עד זהה, ואף סביר להניח שממילא הלוחות של שתיהן מיוצרים במורד שרשרת ה-OEM באופן זהה עד לשלב המיתוג הסופי) אז לדעתי הוא פחות משתלם מהבחינה הזאת מהלוחות של ASROCK. כפי שציינתי תדר של 4.8-4.6 הוא גם כך ריאלי יותר בלי קשר לזהות הלוח, וגם הלוחות עם 4 פאזות אמורים להספיק אם כי ייתכן שהם מעט גבוליים אם מתוכנן OC מרבי למעבד (במובן של לסחוט כל מגה הרץ אפשרי גם כשעברת את הנקודה שבה העלאת המתח כבר לא עומדת ביחס ישר לתוספת התדר) בעבודה של 24/7.

עריכה: stingeR הקדים אותי וכתב פחות או יותר את מה שרציתי להגיד. רק הערה לדבריו, ה-P8Z68-V LE לא הומלץ כאן, הומלץ ה-P8Z68 בגלל 12 הפאזות שלו.

כמו כן, למיטב ידיעתי ל-MSI אין כרגע לוחות Z68 המשווקים בארץ ולכן לא הומלצו לוחות כאלה.

אני מסכים במיוחד עם ההערה על-כך שהתדר הריאלי שלו צריך לצפות הוא נמוך מ-5Ghz ובהחלט חושב שאחד מהלוחות הללו של ASRock צריך להספיק ויתמודד כראוי עם אספקת וייצוב המתח למעבד. אמנם מספר פאזות יחסית נמוך, אך מדובר במערכת חשמל איכותית מבחינת רכיבים ומבנה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם, במיוחד בשעה זו של הלילה :xyxthumbs:

ה-OC לא אמור להיות לקצה גבול היכולת ומבחינתי אם אתייצב בסביבות ה-4.6-4.8 זה בסדר גמור - תוספת הביצועים הצפויה מעליה ל~5GHZ לא כזו קריטית ומדובר במחשבים שיעבדו תחת עומס רצוף זמן רב בידיהם של משתמשים שלא ממש מתמצאים (אבל לפחות בסביבה ממוזגת וקבועה).

לא רוצה קריסות תכופות או תופעות של אי יציבות - מעדיף לעבוד עם OC מעט מתון יותר אבל לקבל מערכת יציבה כסלע.

אז...

1. מה נראה לכם ריאלי לצפות מבחינת תדר בתנאים הנ"ל? 4.6-4.7 זה מצויין בשבילי...

2. לכמה ניתן להגיע ללא העלאת מתחים כלל על אוויר (אבל יציב לאורך זמן)?

3. יש דגם MSI מומלץ?

פורסם

1. 4.6-4.7 יהיה נחמד ואמור להיות יציב עם כל לוח שהוצע כאן.

2. ללא העלאת מתחים ניתן להגיע בערך ל-4.2, שוב, תלוי במעבד שנפלת עליו.

3. לוח MSI - מה ש-stingeR הזכיר. זה גם תלוי בשאר המאפיינים שאתה מחפש, מחיר.

פורסם

1. אלא אם כן איתרע מזלך תוכל להגיע ללא בעיה מיוחדת ל-4.6. עם קצת מזל תוכל להגיע ל-4.8. עם כמות גדולה יותר של מזל לצידך ובהינתן התנאים המתאימים תוכל להגיע ל-4.9-5.0 אבל אני בספק עד כמה המערכת תהיה יציבה לאורך זמן בינוני-ארוך בעבודה רצופה בתדרים הללו. בכל מקרה, הייתי מריץ בדיקת Prime95 לכל אחד מהמחשבים במשך 8 שעות לפחות, ואם יש אפשרות, אפילו 24 שעות (בייחוד אם אתה עולה מעל 4.8 ).

2. אלא אם כן איתרע מזלך סביר להניח שתוכל להגיע ל-3.9-4.0 ללא העלאת מתחים. עם קצת מזל תוכל להגיע גם ל-4.1-4.2 (אם הגעת ל-4.2, אז שוב, מומלץ להריץ בדיקות מאמץ ארוכות יחסית כי זה די גבול התדר העליון ללא העלאת מתח).

3.

כמו כן, למיטב ידיעתי ל-MSI אין כרגע לוחות Z68 המשווקים בארץ ולכן לא הומלצו לוחות כאלה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי... תודה :xyxthumbs:

אני מניח שאתייצב באמת בין 4.0-4.6 בתלות במעבד שאקבל - העיקר שיהיה יציב לאורך זמן.

המטרה שלי היא לא להעלות את המתחים יותר מדי ולא להגיע לגבול.

פורסם

תנסה לראות כמה אתה מצליח ל"סחוט" מכל מעבד עד למתח של 1.34V-1.35V יותר מזה באמת לא מומלץ לעבודה של 24/7.

אם יש לך את הזמן והכוח, אפשר לעשות בדיקה קצת יותר מקיפה. לראות עם תוספת הביצועים ביישומים שלך עומדת ביחס ישר להעלאת התדר. אם נניח שהיא לא, כלומר מתדר מסוים תוספת הביצועים כבר לא כזאת גדולה/משמעותית לגביך, הנקודה הזאת תוכל להוות נקודת יעד שאליה תוכל לשאוף להגיע במחשבים האחרים תוך העלאת המתח הקטנה ביותר.

אם נניח לרגע בצד את כל ההסתייגויות, אז בשלב הבשלות הנוכחי של המעבדים, ואם לא תיפול על איזה מעבד זוועתי שהסיכוי לכך יחסית נמוך, אז עם גוף קירור מתאים תוכל להתייצב ללא בעיה גדולה על 4.5-4.6 באופן יציב וללא העלאת מתחים משמעותית (אנשים שאין להם ממש מושג ופשוט עובדים לפי מדריך מצליחים לייצב את המעבדים על התדרים האלה, אולי לא בצורה המיטבית ויש מקום לכוונונים עדינים, אבל מצליחים). הייתי אפילו מכליל ואומר שזאת הנקודה הכי מאוזנת מבחינת תדר-מתח-פליטת חום. משם והלאה אפשר להגיד שה-OC מתחיל להיות כבר יותר מורכב ולפעמים גם פחות משתלם (אלא אם כן נעשה לשם ספורט).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת.

השיפור אמנם לינארי בתדר, אבל לא שווה לי עוד 5-10 אחוז בביצועים אם אקבל מערכות עם יציבות גבולית, חמות וזוללות הספק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים